Snel en eenvoudig een bouwaansluiting aanvragen voor uw bedrijf?

Wilt u eenvoudig, snel en zonder rompslomp een bouwaansluiting aanvragen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zetten uw aanvraag door naar de netbeheerder. En zodra de bouwaansluiting bekend is, regelen wij voor u de energielevering. Met ons FlexibelePrijs product heeft u vervolgens de vrijheid van een maandelijks opzegbaar contract. Bel of mail ons voor een aanvraag bouwaansluiting voor uw bedrijf.

Alles over bouwaansluitingen

Wij helpen u met uw aanvraag

Wilt u als ondernemer in de bouw snel een tijdelijke elektriciteitsaansluiting aanvragen? Dan regelen wij dat graag voor u. We zetten de aanvraag voor uw bouwaansluiting binnen 24 uur door naar de netbeheerder. Deze pakt uw verzoek dan met hoge prioriteit op.

Uw bouwaansluiting start hier
Bel 020 892 00 75 om een aanvraag bouwaansluiting voor uw bedrijf op te starten. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.

Meestgestelde vragen

Wat is een bouwaansluiting?

Een bouwaansluiting is een tijdelijke aansluiting die gebruikt wordt ten tijde van de bouw. De netbeheerder plaatst deze tijdelijke aansluiting voor u zodat u de benodigde elektriciteit door uw energieleverancier geleverd kunt krijgen. Deze aansluitingen worden geleverd in wind- en waterdichte kastjes.

Wat kost een bouwaansluiting?

De kosten van een bouwaansluiting hangen af van de benodigde capaciteit en de lengte van de aansluiting. U kunt op www.mijnaansluiting.nl meer informatie vinden.

Wat als de bouw langer duurt?

Duurt de bouw onverhoopt langer dan gepland? Geen zorgen, de leveringsovereenkomst kan eenvoudig verlengd worden. Na afloop van het project kunt u de levering van uw bouwaansluiting makkelijk stopzetten door ons het vooraf ingevulde afmeldformulier op te sturen.

Hoe zet ik mijn bouwaansluiting stop?

U kunt uw bouwaansluiting eenvoudig stopzetten door de aansluiting af te melden bij onze grootzakelijke klantenservice via service.zakelijk@vattenfall.nl. Wij hanteren voor opzeggingen een opzegtermijn van 1 kalendermaand.

Heeft u vaste aansluitingen, die nog niet in gebruik zijn genomen, dan bieden wij u ook diverse mogelijkheden voor een leegstandcontract. Bekijk de mogelijkheden.

Zo werkt het aanvragen van een bouwaansluiting

 1. Vraag uw bouwaansluiting aan bij uw netbeheerder via www.mijnaansluiting.nl. Voor een aanvraag heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Uw adresgegevens en de gegevens van uw contactpersonen
  • De gewenste aansluitingen en de benodigde capaciteit van de aansluitingen
  • Een plattegrond van het pand waarop staat aangegeven waar de meterkast is
  • De week waarin u de werkzaamheden bij voorkeur wilt laten uitvoeren
 2. Wanneer uw aanvraag voor een bouwaansluiting rond is en uw EAN bij de netbeheerder bekend is, kunt u met ons contact opnemen via 020 892 00 75 of door online een afspraak te maken.

 3. Zorg dat u voor dit gesprek de volgende gegevens bij de hand hebt: EAN, KvK nummer, bedrijfsnaam, tekenbevoegde, contactgegevens, verwachte duur van het gebruik van de tijdelijke aansluiting, verwachte afname per jaar (kWh)

 4. U krijgt binnen 24-uur een persoonlijk aanbod van uw accountmanager. Dit aanbod kunt u voor akkoord digitaal ondertekenen.

 5. Zodra het getekende energiecontract door ons ontvangen is, maken wij alles in orde en kan de levering binnen 5 werkdagen starten. Indien gewenst kunnen we dit ook binnen 2 werkdagen voor u regelen.

Maak de levering van uw bouwaansluiting maandelijks opzegbaar

Wanneer u voor de levering van uw bouwaansluiting kiest voor ons FlexibelePrijs product, dan heeft u de vrijheid van een maandelijks opzegbaar contract. Wij hanteren hier een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Zo betaalt u nooit teveel!

Bekijk alle voordelen

Regel hier al uw zakelijke bouwaansluiting aanvragen

U kunt onze medewerkers bereiken op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.

Altijd een oplossing voor uw zakelijke energie

Onze beloften aan zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

 • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

 • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering