Mobiele batterijopslag als duurzamere oplossing tegen CO2, roet- en fijnstof

Waar steeds meer gemeenten milieuzones instellen en vervuilende voertuigen weren uit de binnenstad, staan dieselaggregaten nog steeds volop te draaien tijdens festivals, sportevenementen en bouwwerkzaamheden. Met de GreenBattery hebben wij de oplossing voor dit probleem. Met onze mobiele batterijen, die zijn opgeladen met wind- en zonnestroom, kunnen wij in elke tijdelijke stroombehoefte voorzien. 

De voordelen van een mobiele batterij

Het voordeel van de GreenBattery is groot: er is geen CO2-uitstoot, roet en fijnstof meer, de batterij is makkelijk te verplaatsen, met een flexibel vermogen inzetbaar en vrijwel geluidsarm. Overdag kunnen de accu’s nog worden bijgeladen via de zonnepanelen.

Duurzame energie

De mobiele batterijen zijn volledig opgeladen met duurzame energie van windmolens en zonnepanelen. Hierdoor is er t.o.v. een dieselaggregaat geen uitstoot meer: geen CO2, geen stikstof en geen fijnstof.

Flexibel vermogen

Elk vermogen en elke capaciteit kan geleverd worden, variërend van de GreenBattery Mini geschikt voor kleiner stroomverbruik tot de GreenBattery container voor locaties waar meer vermogen nodig is.

Volledige ontzorging

De levering is full service: van de inventarisatie van de energiebehoefte en het bepalen van de beste locatie tot het continu toezicht houden op de prestaties van de mobiele batterijen.

Het duurzame alternatief voor de dieselaggregaat

Zo werkt het:

  • De batterijen worden vooraf helemaal opgeladen met duurzame elektriciteit uit zon en wind.
  • De bloem van zonnepanelen wekt tijdens het gebruik zonne-energie op. Met genoeg zonne-energie laadt de GreenBattery zichzelf dus automatisch weer op.
  • We bieden grotere exemplaren van de GreenBattery voor langdurige werkzaamheden en aanhang­wagens voor korter verbruik.

Kies de zakelijke batterij oplossing die bij u past

Vergelijk onze batterij oplossingen

  Mobiele batterijen Vaste batterijen
Eigendom Huur Lease, Koop*
Looptijd Flexibel > 5 jaar
Monitoring Ja Ja
Full-service Ja Ja

* op aanvraag mogelijk

Pieken en dalen opvangen in het elektriciteitsnet

Een ander groot voordeel van onze batterijen is dat ze ook een belangrijke rol vervullen om de pieken en dalen op te vangen in het elektriciteitsnet. De pieken en dalen worden veroorzaakt door de stijgende productie van duurzame energie, via windmolens en zonnepanelen. Deze pieken en dalen kunnen we voor u afvlakken door bijvoorbeeld de batterijen op een slimme manier aan het elektriciteitsnet te koppelen. Zo dragen we bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet.

Heeft u interesse of een vraag?

Neem dan contact op met onze Markt Expertise Desk. Zij helpen u graag met al uw vragen over energiebesparing, energie-inkoop en verduurzamen. Bel 020 892 01 80 (van 08.30 tot 18.00 uur).

GreenBattery in de praktijk

De GreenBattery is als vervanger van de vervuilende dieselaggregaat overal te gebruiken. Denk hierbij aan bouwlocaties, bij wegwerkzaamheden, als tijdelijke stroomvoorziening bij bedrijven en bij evenementen op afgelegen plekken. 

Artikel 'Met een batterij de file op het net omzeilen'

Veel bedrijven kunnen niet omschakelen van fossiele naar duurzame energie, vanwege het volle elektriciteitsnet. Batterijopslag en slimme sturing van energiebehoefte kunnen uitkomst bieden, zeggen drie kenners van de energiemarkt. "We kunnen niet wachten op verzwaring van de netten."

Lees het volledige artikel

GreenBattery maakt evenement groener en stiller

Bekijk hoe de GreenBattery voor groene (én stille) stroom zorgde tijdens het culinaire evenement Chefs at the Parc.

De Zomercarnaval Rotterdam straatparade wordt fossielvrij

Accupacks vervangen dieselaggregaten

Het Zomercarnaval Rotterdam wordt in samenwerking met Vattenfall elke editie duurzamer. Tijdens de komende editie van de straatparade worden de 25 gebruikelijke dieselaggregaten vervangen door mobiele accupacks die de live bands en DJ’s op de muziekwagens voorzien van stroom. Daarnaast worden op de festivallocatie zoveel mogelijk dieselaggregaten vervangen door vaste netstroomaansluitingen.

In 3 edities fossielvrij

In de komende edities worden ook E-trucks ingezet die de parade voorttrekken. Daarnaast wordt ernaar gestreefd in de toekomst mobiele batterijen te plaatsen bij podia, cateringlocaties en backstage. 

Partner voor duurzame evenementen

Vattenfall wil het mogelijk maken fossielvrij te leven, werken en reizen binnen één generatie. Dat doen we niet alleen door blijvende oplossingen te bieden, zoals met wind- en zonneparken. Maar ook door initiatieven zoals mobiele accupacks en de GreenBattery bieden we een flexibele oplossing om festivals en evenementen te verduurzamen.

We zijn dan ook erg trots op deze samenwerking!

Straatparade wordt fossielvrij

Zomercarnaval Rotterdam

Mobiele batterij ondersteunt drones bij fossielvrij uitdunnen van bossen

De Power-as-a-Service oplossingen van Vattenfall voor mobiele energieopslag blijven zich verder ontwikkelen. In samenwerking met het bedrijf AirForestry loopt een pilotproject van één jaar waarbij de drones, die worden gebruikt om bossen uit te dunnen, worden opgeladen via een mobiele energieopslag.

Lees meer over dit project

Wij helpen de CO2-uitstoot te verlagen

Wij staan voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u bij al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop en duurzaam ondernemen. Wij geven u advies over het gebruik van zonne- en windenergie, e-mobility en warmte binnen uw bedrijf of organisatie.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk


Heeft u vragen?
Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 020 892 01 80.

Stroometiket 2023

In het stroometiket van 2023 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.

Stroometiket 2023

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2022 en 2023 ook in 2024 weer de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

Platinum 2022EcoVadis 2023 EcoVadis platinum 2024

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).