Mobiele batterijopslag als duurzame oplossing tegen CO2, roet- en fijnstof

Waar steeds meer gemeenten milieuzones instellen en vervuilende voertuigen weren uit de binnenstad, staan dieselaggregaten nog steeds volop te draaien tijdens festivals, sportevenementen en bouwwerkzaamheden. Met de GreenBattery hebben wij de oplossing voor dit probleem. Met onze mobiele batterijen, die zijn opgeladen met wind- en zonnestroom, kunnen wij in elke tijdelijke stroombehoefte voorzien. 

De voordelen van een mobiele batterij

Het voordeel van de GreenBattery is groot: er is geen CO2-uitstoot, roet en fijnstof meer, de batterij is makkelijk te verplaatsen, met een flexibel vermogen inzetbaar en vrijwel geluidsarm. Overdag kunnen de accu’s nog worden bijgeladen via de zonnepanelen.

Duurzame energie

De mobiele batterijen zijn volledig opgeladen met duurzame energie van windmolens en zonnepanelen. Hierdoor is er geen enkele vorm van uitstoot: geen CO2, geen stikstof en geen fijnstof.

Flexibel vermogen

Elk vermogen en elke capaciteit kan geleverd worden, variërend van de GreenBattery Mini geschikt voor kleiner stroomverbruik tot de GreenBattery container voor locaties waar meer vermogen nodig is.

Volledige ontzorging

De levering is full service: van de inventarisatie van de energiebehoefte en het bepalen van de beste locatie tot het continu toezicht houden op de prestaties van de mobiele batterijen.

Greenbattery, het duurzame alternatief van de diesel aggregaat

Het duurzame alternatief voor de dieselaggregaat

Zo werkt het:

  • De batterijen in de GreenBattery worden vooraf helemaal opgeladen met duurzame elektriciteit uit zon en wind.
  • Die elektriciteit zit in de GreenBattery als gelijkstroom. De omvormer zet het vervolgens om in wissel­stroom.
  • De bloem van zonnepanelen wekt tijdens gebruik zonne-energie op. Met genoeg zon laadt de GreenBattery zichzelf dus automatisch op.
  • We bieden grotere exemplaren van de GreenBattery voor langdurige werkzaamheden en aanhang­wagens voor korter verbruik.

Kies de zakelijke batterij oplossing die bij u past

Onze batterij oplossingen

  Mobiele batterijen Vaste batterijen
Eigendom Huur Lease
Looptijd Flexibel > 5 jaar
Monitoring Ja Ja
Full-service Ja Ja

Pieken en dalen opvangen in het elektriciteitsnet

Een ander groot voordeel van onze batterijen is dat ze ook een belangrijke rol vervullen om de pieken en dalen op te vangen in het elektriciteitsnet. De pieken en dalen worden veroorzaakt door de stijgende productie van duurzame energie, via windmolens en zonnepanelen. Deze pieken en dalen kunnen we voor u afvlakken door bijvoorbeeld de batterijen op een slimme manier aan het elektriciteitsnet te koppelen. Zo dragen we bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet.

Heeft u interesse of een vraag?

Neem dan contact op met onze Markt Expertise Desk. Zij helpen u graag met al uw vragen over energiebesparing, energie-inkoop en verduurzamen. Bel 088 098 56 50 (van 08.30 tot 18.00 uur).

GreenBattery in de praktijk

De GreenBattery is als vervanger van de vervuilende dieselaggregaat overal te gebruiken. Denk hierbij aan bouwlocaties, bij wegwerkzaamheden, als tijdelijke stroomvoorziening bij bedrijven en bij evenementen op afgelegen plekken. 

GreenBattery maakt evenementen duurzaam

Bekijk hoe de GreenBattery voor groene energie zorgde tijdens het culinaire evenement Chefs at the Parc.

Batterij maakt laden auto's mogelijk zonder extra belasting netwerk

Batterij maakt laden auto's mogelijk zonder extra belasting netwerk

Op de P+R op Zeeburgereiland in Amsterdam kunnen sinds kort zestien elektrische auto’s tegelijk opladen dankzij een grote batterij. De gemeente Amsterdam, Vattenfall en Heijmans plaatsten de batterij om het lokale energienetwerk te ondersteunen. Het is voor het eerst dat Vattenfall op deze manier een batterij met acht laadpalen inzet. Heijmans verzorgt het beheer en onderhoud van de installatie.

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 088 098 56 50 (van 08.30 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2020

In het stroometiket van 2020 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2020

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020), heeft Vattenfall nu in 2021 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen. 

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021

De platinum ranking betekent dat wij gemiddeld behoren tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn geëvalueerd (40.000 leveranciers). En bij de top 3% in de categorie Energie.