1. Grootzakelijk
  2. Energiekenners
  3. Business bibliotheek
  4. Bespaartip: inzicht in uw energieverbruik

Bespaartip: inzicht in uw energieverbruik

Wanneer u een goed inzicht heeft in het energieverbruik van uw bedrijf, is besparen op energie eenvoudiger. Weet u nog niet precies wanneer u de meeste energie gebruikt en waar de besparingskansen liggen? Wij helpen u graag uw energieverbruik beter inzichtelijk te maken.

Inzicht via slimme meters

Voor grootverbruik energie heeft u te maken met telemetriemeters voor uw grootverbruikaansluiting. Deze meten het verbruik per kwartier. Via de website van uw meetbedrijf kunt u uw gegevens inzien wanneer u hier een abonnement voor afsluit. Als kleinzakelijke verbruiker krijgt u inzicht in uw verbruik met een slimme meter.

Heeft u nog geen slimme meters?

De overheid heeft als doel gesteld om uiterlijk in 2020 iedere conventionele kleinverbruikmeter te vervangen voor een slimme meter. Maar wachten is niet nodig. U kunt nu prioriteitsplaatsing aanvragen.

Weten wanneer u energie verbruikt

Wanneer u weet op welke momenten u meer energie verbruikt, kunt u doelgericht aan de slag met energie besparen. Begin gewoon met een verdieping of locatie. Kies dan bijvoorbeeld voor bewegingssensoren. Dan gaat het licht alleen aan als er mensen in een ruimte aanwezig zijn. Of vervang uw lampen door ledlampen of kies voor extra isolatie.

U zult merken dat u direct effect ziet van uw investeringen doordat uw verbruik daalt. En vervolgens kunt u de business case opmaken om al uw ruimtes te voorzien van duurzame, besparende oplossingen.

Minder correcties, dus minder kosten

Met slimme meters of telemetriemeters hoeft u uw meterstanden nooit meer handmatig op te nemen: al uw meters kunnen op afstand tegelijkertijd automatisch worden uitgelezen. Bedenk eens wat een tijd en kosten dit voor u kan besparen. De standen worden bovendien niet te vroeg in het jaar doorgegeven, waardoor schattingen van het verbruik en correcties achteraf niet meer nodig zijn.

Prioriteitsplaatsing aanvragen

Bent u een grootverbruiker en heeft u nog geen slimme meters? Dan kunt een prioriteitsplaatsing aanvragen bij uw netbeheerder.

Snel voordeel van slimme meters? Dat regelen wij voor u

We begrijpen dat u graag zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de overstap op slimme meters. Daarom nemen wij die zorg voor u uit handen. Samen met onze partner Ebatech zorgen wij ervoor dat uw netbeheerder uw slimme meters binnen 13 weken na de aanvraag plaatst.

Nu tijdelijk zonder extra kosten

U ontvangt van ons één factuur voor al uw voorrangsplaatsingen. Nu tijdelijk zonder extra kosten. U betaalt alleen de wettelijk bepaalde € 60,- per aansluiting.

Ook interessant voor u?