Meer tijd voor uw bedrijf met slimme meters

Slimme meters lezen op afstand het energieverbruik van uw kleinverbruikaansluitingen uit. Daardoor is het niet meer nodig om handmatig meterstanden op te nemen. Zo bent u veel minder tijd kwijt aan uw energie-administratie.

Nooit meer meterstanden opnemen

Doordat het verbruik van uw aansluitingen op afstand kan worden uitgelezen, zorgen slimme meters ervoor dat u nooit meer meterstanden hoeft op te nemen. Ook heeft u altijd en overal inzicht in uw verbruik. Zo kunt u gelijk sturen op energiebesparing.

Facturen op basis van uw werkelijke verbruik

Omdat slimme meters ervoor zorgen dat het verbruik van uw aansluitingen direct inzichtelijk is, kan het verbruik van al uw aansluitingen op exact hetzelfde moment worden uitgelezen. Daardoor is het schatten van het energieverbruik niet langer meer nodig en ontvangt u uw energiefacturen op basis van werkelijk verbruik.

Besparen door inzicht

Slimme meters vertellen u op elk moment het werkelijke verbruik. Opvallende veranderingen vallen daardoor gelijk op. Zo kunt u beter sturen op energiebesparen.

Bespaartip: inzicht in uw energieverbruik

Het ToonFrequent signaal is gestopt

De apparatuur om het toonfrequent signaal (TF signaal) mee te geven is al oud en zal niet meer vervangen worden. Per 1 juli 2021 is het elektriciteitsnet gestopt met het doorgeven van dit signaal.

Veelgestelde vragen stopzetting TF-signaal

Het TF-signaal is per 1 juli 2021 uitgeschakeld. Door deze wijziging werkt de schakeling van dag- en nachttarief van traditionele energiemeters niet meer. We leggen u graag uit wat dit voor u betekent.

Wat betekent dit voor uw gemeten verbruik?

Vanaf 1 juli 2021 wordt er nog enkel piek- of enkel dalverbruik gemeten, hierdoor kunt u met een conventionele meter geen gebruik meer maken van het piek- en daltarief. Er wordt dan standaard een enkel tarief gehanteerd. Over dit integraal tarief wordt u door ons nog geïnformeerd.

Wat kunt u zelf doen?

Wilt u het piek- en daltarief behouden, dan heeft u een slimme energiemeter nodig. Deze meter kunt u aanvragen bij uw eigen netbeheerder. Er verandert dan ook contractueel niets voor u. Een slimme meter heeft overigens nog een voordeel: deze kan via uw mandaat door ons op afstand worden uitgelezen.

Wat is het toonfrequent-signaal (TF-signaal)?

Met het ToonFrequent-signaal worden elektrische pulsen over de elektriciteitskabels gestuurd. Deze pulsen kunt u zien als een ‘seintje’ en worden ontvangen door TF-ontvangers. Als de puls binnenkomt, krijgt de TF-ontvanger een seintje om te schakelen. Van aan naar uit of andersom. Zo kunnen we schakelen tussen dag- en nachttarief. En elektrische boilers en andere toepassingen, zoals tuinverlichting in- en uitschakelen.

Waarom stoppen netbeheerders met het uitzenden van het TF-signaal?

De techniek waarmee het TF-signaal wordt verstuurd, is kostbaar en verouderd. En dit signaal is tegenwoordig niet meer nodig om te kunnen voldoen aan de wettelijke taken van een netbeheerder. Daarvoor hebben we de slimme meter. Daarnaast zorgen zonneparken en windturbines voor verstoring van het signaal, waardoor het niet altijd goed aankomt bij de ontvangers. Daarom hebben de netbeheerders er gezamenlijk voor gekozen om niet meer te investeren in deze techniek.

Bekijk ook onze andere services

  • Alles over uw energiefactuur en uw betaalmogelijkheden

    Lees meer
  • Alles over grootverbruik aansluitingen en contracten

    Lees meer
  • Alles over meterstanden en grootzakelijk energieverbruik

    Lees meer