1. Grootzakelijk
  2. Energie besparen
  3. 5 manieren besparen energiekosten

5 manieren om snel op zakelijke energiekosten te besparen

Wist u dat u kunt besparen op uw energiefactuur, zelfs wanneer u uw verbruik niet kunt verlagen? Want ook door slim te kijken naar de grootte van uw aansluiting, het tijdstip waarop u energie inkoopt en de administratieve verwerking van uw energiefacturen, kunt u geld besparen. Bespaarkansen alom. Wij zetten er vijf voor u op een rijtje.

Besparen op uw zakelijke energiekosten

Op de volgende vijf manieren kunt u snel besparen op uw zakelijke energiekosten:

1. Timing is alles

De marktprijs van energie verandert elke dag. Als u kiest voor gespreide energie-inkoop kunt u op het juiste moment energie inkopen en zo profiteren van prijsdalingen. En omdat de marktprijs zo’n 40 procent uitmaakt van de totale energiekosten op uw factuur, tikt dat behoorlijk aan.

2. Matcht uw aansluiting bij uw verbruik?

Wist u dat u betaalt voor de zwaarte van uw gasaansluiting? Wanneer u een grootverbruikaansluiting heeft, maar dit grote vermogen eigenlijk niet nodig hebt, betaalt u onnodig voor de extra capaciteit van uw gasaansluiting. Controleer daarom uw type gasaansluiting en ga na of een kleinere gasaansluiting ook voldoende voor u zou zijn.

Slim besparen op uw zakelijke energiekosten

In dit artikel vindt u drie maatregelen waarmee u kunt besparen op de energiekosten op uw factuur en twee maatregelen voor besparing op additionele kosten.

Download de checklist

3. Energiebelasting: betaalt u het juiste belastingtarief?

Heeft u meerdere energieaansluitingen in één pand? Laat uw energieleverancier dan checken of deze al zijn samengevoegd. Door het samenvoegen van meerdere aansluitingen kunt u in aanmerking komen voor gunstigere tarieven voor energiebelasting. U komt dan namelijk uit op een hoger totaalverbruik en daardoor een lagere belasting per kWh of m3 aardgas.

4. Automatiseer uw administratie

Hoe handelt uw bedrijf de administratie rondom uw energiegebruik af? Facturen, mutaties en jaarafrekeningen voor meerdere aansluitingen verwerken kost flink wat tijd. Wanneer u dit automatiseert door bijvoorbeeld digitale facturatie, spaart dit loonuren en dus geld.

5. Inzicht in energieslurpers

Inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf vergroot u met een slimme meter. Die geeft u een heldere kijk op uw verbruik en u kunt gerichte investeringen doen om energie te verminderen.

Start vandaag nog met energie besparen!

Bent u al milieuwet proof? Doe de wetchecker van de Rijksoverheid! U ziet dan direct welke plichten u heeft. En u kunt meteen alle erkende energiebesparende maatregelen voor uw bedrijfstak downloaden.

Doe de wetchecker energiebesparing

Ook interessant voor u?

Samen op weg naar fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering