1. Grootzakelijk
  2. Energie besparen
  3. 4x simpel energie besparen

4x simpel energie besparen in uw kantoor

Heeft uw kantoorpand nog niet het straks verplichte energielabel C? Dan is het tijd voor actie. Met een paar eenvoudige aanpassingen behaalt u vaak veel winst. Heeft u een ouder pand? Dan is het in veel gevallen nodig om meer aanpassingen door te voeren, maar het mooie is: uw pand wordt direct comfortabeler.

4x simpel energie besparen

Met deze eenvoudige aanpassingen bespaart u direct energie:

1. LED-verlichting

Verreweg de meeste kantoorpanden maken nog gebruik van TL- en halogeenverlichting. Vervangt u deze lampen door LED-verlichting, dan bespaart u de helft op uw energiekosten voor verlichting.  Bovendien gaan LED-lampen veel langer mee en zijn ze goedkoper in onderhoud. Een goede investering dus, waarmee u op eenvoudige wijze energie kunt besparen.

2. Glasisolatie

Het gebruik van isolerend glas zorgt direct voor een gunstiger energielabel. Door glas ontsnapt veel warmte. Maak daarom gebruik van dubbelglas of hoogrendementsglas (HR++). Met deze glassoorten kunt u uw kantoor goed isoleren; ‘s zomers hoeft u minder te koelen en ‘s winters minder te stoken. Hierdoor verlaagt u uw energieverbruik.

Slim besparen op uw zakelijke energiekosten

In dit artikel vindt u drie maatregelen waarmee u kunt besparen op de energiekosten op uw factuur en twee maatregelen voor besparing op additionele kosten.

Download de checklist

3. Tochtsluis

Met een tochtsluis, een aparte ruimte bij de ingang van uw pand die afgesloten is met bijvoorbeeld schuifdeuren, voorkomt u dat bij het openen van de deur warmte of koude verloren gaat. Zo hoeft u minder te stoken of te koelen.

4. Installaties

Installaties waarmee u de temperatuur op kantoor reguleert, zijn van grote invloed op het energielabel. Kiest u voor de juiste installaties, dan heeft dit een positieve impact op het energielabel. Door bewust om te gaan met het gebruik van installaties kunt u energie besparen. Let er bijvoorbeeld bij een airco goed op dat de warmte die van de installatie afkomt naar buiten kan worden afgevoerd.

Start vandaag nog met energie besparen!

Bent u al milieuwet proof? Doe de wetchecker van de Rijksoverheid! U ziet dan direct welke plichten u heeft. En u kunt meteen alle erkende energiebesparende maatregelen voor uw bedrijfstak downloaden.

Doe de wetchecker energiebesparing

Ook interessant voor u

Samen op weg naar fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering