Prijsontwikkeling voor de jaren 2022 - 2024

Ontwikkeling elektriciteitsprijzen (in €/MWh)

Als we de ontwikkeling van de elektriciteitsprijzen over de periode juli 2020 tot juli 2021 bekijken, zien we een aantal opvallende dingen:

  • De elektriciteitsprijzen zijn sinds oktober 2020 flink gestegen. En de kans is groot dat deze in 2021 nog verder blijven stijgen.
  • Sinds eind december 2020 zijn de elektriciteitsprijzen voor 2022 hoger dan die voor 2023 en 2024. En het verschil wordt per maand groter.

Termijn elektriciteit

Ontwikkeling gasprijzen (in €/MWh)

Als we daarnaast ook de ontwikkeling van de gasprijzen over deze periode bekijken, constateren we een aantal vergelijkbare dingen:

  • We zien dat de gasprijzen sinds december 2020 steeds verder gestegen zijn. De prijzen voor 2022 hebben recentelijk zelfs een recordhoogte bereikt.
  • Sinds eind 2020 zijn de gasprijzen voor 2023 en 2024 voordeliger dan de prijzen voor 2022. En dit verschil is sindsdien alleen nog maar groter geworden.

Termijn Gas

Het advies van onze marktanalist

Rick Marsman

rick-marsman-marktanalist

Quote

"Lange termijn contracten zijn nu nog een stuk voordeliger dan éénjarige contracten. Maar wacht niet te lang! Vraag nu een offerte aan en profiteer nog van de lagere energieprijzen."

Rick Marsman, Marktanalist Vattenfall Zakelijke Markt

Laptop op bureau met op achtergrond planten

Alles online, wel zo gemakkelijk!

Bij een online aanvraag kunt u alles zonder de tussenkomst van een accountmanager doen. Van het aanvragen van de offerte, het ontvangen van het prijsvoorstel tot aan het afsluiten van uw nieuwe energiecontract.

Eenvoudig en snel. Wel zo gemakkelijk!