1. Thuis
  2. Gas, water en licht
  3. Tarieven gas water licht

Tarieven van gas, water en licht

We begrijpen dat je wil weten wat de tarieven zijn van gas, water en licht. We laten je zien hoe je de tarieven van gas en licht kunt vergelijken en adviseren je hoe je het beste de prijzen van Vattenfall vergelijkt met de prijzen van andere leveranciers.

Tarieven van gas, water en licht vergelijken

Je kosten voor het gebruik van stroom en/of gas bestaan uit:

  1. tarieven van je leverancier;
  2. netbeheerkosten;
  3. tarieven van de belasting op stroom en/of gas
  4. btw

Om een aanbieding te vergelijken, is het van belang dat je weet of alle kosten in de prijs zitten. Verder kun je ook kiezen voor een vast of variabel tarief. Bij het tarief voor een vaste prijs, betaal je dezelfde prijs voor gas en licht zolang je contract loopt. Bij gas en licht met een variabele prijs, verandert het tarief tijdens de looptijd van je contract. De variabele prijzen worden beïnvloed door de prijzen op de internationale markten van gas en licht. We wijzigen deze prijzen meerdere keren per jaar. Hier krijg je vooraf bericht van. Wanneer de prijzen stijgen betaal je meer. Dalen de prijzen, dan betaal je minder. 

Water verzorgen wij niet. Dat regel je heel eenvoudig bij het waterbedrijf in jouw regio.

 

Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten

Besparen begint met inzicht. We zorgen ervoor dat je overal en altijd inzicht hebt in je verbruik en kosten. Bekijk welke resultaten je hebt behaald met je besparingen. Je ziet het via de Energie app en Mijn Verbruik.  

Lees meer over Altijd inzicht

Veelgestelde vragen over gas water licht

Hoe vergelijk ik de tarieven van gas water licht?

Om een aanbieding te vergelijken, is het van belang dat je weet of alle kosten in de prijs zitten. Verder kun je ook kiezen voor een vast of variabel tarief. Bij het tarief voor een vaste prijs, betaal je dezelfde prijs voor gas en licht zolang je contract loopt. Bij gas en licht met een variabele prijs, verandert het tarief tijdens de looptijd van je contract. De variabele prijzen worden beïnvloed door de prijzen op de internationale markten van gas en licht.

Water verzorgen wij niet. Dat regel je heel eenvoudig bij het waterbedrijf in jouw regio.

Wie is de goedkoopste leverancier van gas, water en licht?

Er is niet één energieleverancier aan te wijzen die de goedkoopste energie levert. Sommige leveranciers bieden klanten welkomstkortingen. Andere energieleveranciers maken gebruik van actietarieven. Door de verschillende leveranciers te vergelijken, krijg je overzicht wat voor jou van belang is.

Meer over gas, water en licht