1. Home
 2. Gas, water en licht
 3. Tarieven gas water licht

Tarieven van gas, water en licht

We begrijpen dat je wil weten wat de tarieven zijn van gas, water en licht. We laten je zien hoe je de tarieven van gas en licht kunt vergelijken en adviseren je hoe je het beste de prijzen van Vattenfall vergelijkt met de prijzen van andere leveranciers.

Tarieven van gas, water en licht vergelijken

Elke energieprijs is opgebouwd uit 3 onderdelen:

 1. je verbruik van gas, water en licht;
 2. netbeheerkosten;
 3. overheidsheffingen en btw.

Om een aanbieding te vergelijken, is het van belang dat je weet of alle kosten in de prijs zitten. Verder kun je ook kiezen voor een vast of variabel tarief. Bij het tarief voor een vaste prijs, betaal je dezelfde prijs voor gas, water en licht zolang je contract loopt. Bij gas, water en licht met een variabele prijs, verandert het tarief tijdens de looptijd van je contract. De variabele prijzen voor beïnvloed door de prijzen op de internationale markten van gas en licht. We wijzigen deze prijzen een aantal keer per jaar. Hier krijg je vooraf bericht van. Wanneer de prijzen stijgen betaal je meer. Dalen de prijzen, dan betaal je minder. 

Duidelijkheid over ingangsdatum nieuwe tarieven

Je ontvangt van ons altijd een persoonlijk bericht als je tarief wijzigt. We proberen je 30 dagen voor je nieuwe tarieven ingaan te informeren. Bij de tariefswijziging van 1 oktober is dat niet voor al onze klanten gelukt. In de media hoor je hierover verschillende berichten. We geven je nu alvast duidelijkheid.

Lees hier wat dit betekent voor jou

Bekijk je aanbieding

 • Standaard 3 jaar

  Vattenfall Vaste Prijs Energie

  Oplopende korting op stroom

  • Je krijgt tot 3 jaar stroom en gas met vaste prijzen
  • Je krijgt 10% Blijven Loont-korting op de variabele leveringskosten van stroom
  Meer info
 • Standaard 1 jaar

  Vattenfall Vaste Prijs Energie

  Oplopende korting op stroom

  • Je krijgt tot 1 jaar stroom en gas met vaste prijzen
  • Je krijgt 10% Blijven Loont-korting op de variabele leveringskosten van stroom
  Meer info

Veelgestelde vragen over gas water licht

Hoe vergelijk ik de tarieven van gas water licht?

Om een aanbieding te vergelijken, is het van belang dat je weet of alle kosten in de prijs zitten. Verder kun je ook kiezen voor een vast of variabel tarief. Bij het tarief voor een vaste prijs, betaal je dezelfde prijs voor gas, water en licht zolang je contract loopt. Bij gas, water en licht met een variabele prijs, verandert het tarief tijdens de looptijd van je contract. De variabele prijzen voor beïnvloed door de prijzen op de internationale markten van gas en licht.

Hoe zijn de tarieven van gas, water en licht opgebouwd?

Elke energieprijs is opgebouwd uit 3 onderdelen:

 1. je verbruik van gas, water en licht;
 2. netbeheerkosten;
 3. overheidsheffingen en btw.
Wie is de goedkoopste leverancier van gas, water en licht?

Er is niet één energieleverancier aan te wijzen die de goedkoopste energie levert. Sommige leveranciers bieden klanten welkomstkortingen. Andere energieleveranciers maken gebruik van actietarieven. Door de verschillende leveranciers te vergelijken, krijg je overzicht wat voor jou van belang is.

Meer over gas, water en licht