Prijzen van gas en elektra

Prijzen van gas en elektra bekijken en vergelijken kan op verschillende manieren. In dit artikel delen we tips over de prijzen en waar je nog meer op kunt letten.

Prijzen van gas en elektra bekijken

De prijzen voor gas en elektra zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo betaal je niet alleen een prijs voor je verbruik, maar ook vaste kosten en energiebelasting. Op onze pagina over energieprijzen lees je er meer over.

Om prijzen te vergelijken kun je eventueel gebruik maken van een vergelijkingssite. Je start met invullen van je postcode en wie je huidige aanbieder is. Daarna vul je je energieverbruik in. Vervolgens zie je op één pagina de prijzen van een stuk of zes aanbieders. Kijk niet alleen maar naar de prijs. Weeg een mogelijk prijsvoordeel wel af tegen andere dingen die met overstappen te maken hebben. Zoals een overstapboete of verschil in services.

Natuurlijk kun je ook zelf aanbiedingen op de websites van de gas en elektra aanbieders met elkaar vergelijken. En bij verschillende leveranciers uit laten rekenen hoeveel het Modelcontract Energie je kost per maand.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. 

Prijsstijging gas en elektra

Heb je een contract met variabele leveringstarieven voor stroom en gas? Dan veranderen tijdens de looptijd van je contract de variabele leveringskosten. Ze worden beïnvloed door de prijzen op de internationale markten van stroom en gas.

Deze energieprijs wijzigt meerdere keren per jaar. Stijgen de prijzen, dan betaal je meer. Maar dalen de prijzen, dan betaal je natuurlijk minder. In Mijn Vattenfall kun je zien welk type contract je hebt. Heb je een contract met een vaste prijs? Dan wijzigen je leveringstarieven niet.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een internationaal energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Prijsontwikkeling gas en elektra

De prijsontwikkeling van je gas en elektra kun je onder andere terugkijken bij het CBS en op je jaarafrekeningen. En in de Vattenfall Energie-app. Onder Verbruik zie je wat je kosten per maand of per jaar zijn. Je kunt ze ook makkelijk vergelijken met dezelfde periode het jaar ervoor. Per onderdeel zie je precies of je meer of minder betaalt en waarom. Of je meer of minder verbruikt hebt, maar ook of de vaste kosten en belasting omhoog of omlaag zijn gegaan.

Gas en elektra aanbiedingen

Stroom en gas heb je nou eenmaal nodig. Dus wil je dat goed regelen en er daarna niet meer naar om kijken. Daar zorgen we voor. Bekijk zelf wat bij jou past en maak de juiste keuze. Ga naar energie aanvragen, vul je postcode in en check welk aanbod op jouw adres beschikbaar is.

Ben je al klant? Meld je aan voor Exclusief. Elke maand dat je klant van ons bent, krijg je punten. Zo spaar je voor cadeaus of korting op uitjes. Ook daar krijg je energie van.

Meer lezen rond 'prijzen gas elektra'

Mensen vragen ook

Wat doen de prijzen van gas en elektra?

Omdat de huidige energiemarkt wisselvallig is, kunnen onze tarieven dagelijks veranderen. Kijk hier wat onze tarieven van vandaag zijn. Vul je postcode in en doorloop de stappen. Kies voor stroom en/of gas, met een variabele óf vaste prijs en zie wat voor jou beschikbaar is. De keuze is aan jou.

Ben je al klant? Kijk dan in Mijn Vattenfall

Wat zijn de oorzaken van de prijsstijging van gas en elektra?

De stijging van de energieprijzen komt onder andere door oorlogen in de wereld. En omdat er nog steeds meer vraag is naar energie, dan aanbod.

Hoe vergelijk ik de prijzen van gas en elektra met bijvoorbeeld het jaar 2018 of 2019?

Wil je de gas en elektra tarieven van nu vergelijken met bijvoorbeeld 2018 of 2019? Dat kan via de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS houdt sinds 2018 de gemiddelde tarieven van gas en elektra bij.