1. Home
 2. Duurzame energie
 3. Glasisolatie-advies
Helaas, er is iets misgegaan

Door op de knop te klikken start je de Duurzaam Wonen Check opnieuw.

Start de check

Hoe nu verder

 1. Vraag bij verschillende aanbieders van isolatieglas vrijblijvend advies en een offerte aan. Bijvoorbeeld bij onze partner in glas Glaspunt.

 2. De glaszetter maakt een afspraak om bij jou thuis de ramen en kozijnen op te meten. Samen bepalen jullie het plan van aanpak en je krijgt een vrijblijvende prijsopgave. 

 3. Op de afgesproken datum komt de glaszetter de ramen vervangen. Dit kan meestal binnen één dag. Kozijnen vervangen en driedubbelglas plaatsen duurt vaak langer. 

 4. De laatste stap is: genieten van de warmte binnen als het buiten koud is. En vergeet niet ook te genieten van de lage energierekening! 

Partner in Glas

Zoek je een glaszetter?

Vattenfall werkt samen met Glaspunt. Met ruim 25 jaar ervaring en een geweldige reputatie zijn zij de ideale partner waar we je met een gerust hart naartoe verwijzen. En speciaal voor klanten van Vattenfall: 5% korting op de aanschaf en installatie van HR++ glas. 

Vragen over glasisolatie

 • Als je nieuw glas of nieuwe kozijnen laat plaatsen heb je kosten. Maar het is de investering zeker waard. Want je verhoogt het comfort in huis en je bespaart een hoop energie.

  Hoeveel het scheelt op de energierekening hangt af van een heleboel factoren. Om je te helpen hebben we een schatting gemaakt van de investering en de besparing per jaar in m3.

  Meer glasisolatie
 • De isolatiewaarde van glas is uitgedrukt U-waarde. Hoe lager het getal, hoe beter de isolerende werking van het glas.

  Dubbelglas heeft een U-waarde van 2,8, HR++-glas heeft een U-waarde van 1,1 en driedubbelglas is het best isolerend met een U-waarde van 0,5 tot 0.9. Afhankelijk van de dikte van het glas en de spouw.

 • De glaszetter bekijkt bij zijn huisbezoek de situatie en bepaalt hoe hij het nieuwe glas wil plaatsen. Hoe het in zijn werk gaat verschilt per woning.

  Factoren om rekening mee te houden zijn bijvoorbeeld kozijnen en glaslatten. Als die van hout zijn, en vervangen moeten worden, is het vaak nodig om daarna te schilderen.

  Vraag de glaszetter om een vrijblijvende prijsopgave met daarin alle werkzaamheden. Ook de tijdsduur van de klus kan hij voor je inschatten.

 • Enkelglas is makkelijk te herkennen: er zit maar een glasplaat in het kozijn. Bij dubbelglas zie je duidelijk dat het dikker is. Om te checken of je gewoon dubbelglas of HR-glas hebt, hou je een vlammetje voor het raam. Kijk naar de weerspiegeling.

  Bij dubbelglas zie je vier vlammetjes. Hebben ze allemaal dezelfde kleur? Dan heb je gewoon dubbelglas. Is het tweede vlammetje anders van kleur dan de rest (meestal blauw)? Dan heb je HR-glas.

  Om erachter te komen welk soort HR-glas je hebt kijk je op de aluminium strip tussen de glasplaten. Daar staat een code met HR en een aantal plusjes. Staat er niets bij, dan is de kans groot dat je gewoon dubbelglas hebt.

HR++ glas

Jouw advies: HR++ glas. Dat is dubbelglas met een coating en een gasvulling. De spouw (de ruimte tussen de glasbladen) is gevuld met edelgassen die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. 

De coating reflecteert warmtestraling, bijvoorbeeld de warmte van je radiator. En hij zorgt ervoor dat je in de winter nog steeds profiteert van de warmte van de zon.

 • Past in de meeste kozijnen
 • Hoge isolatiewaarde

HR++ glas en kozijnherstel

We adviseren je om HR++ glas te nemen en je kozijnen te herstellen. Want er kan warmte ontsnappen en tocht binnenkomen door de aansluiting tussen de muur en je ramen en/of deuren.

Bij kozijnherstel worden je oude kozijnen gerepareerd, bijvoorbeeld met een laag folie of een opknapbeurt voor het hout. Ook raamrubbers kun je (laten) vernieuwen.

 • Geen last meer van tocht 
 • Duurzame oplossing

 

Driedubbelglas met nieuw kozijn

Driedubbelglas is het best isolerende glas dat er is, voor warmte en geluid. Het zijn drie lagen glas, ook wel triple glas of HR+++-glas genoemd. Het heeft, net als HR++-glas, een coating op de lagen glas en edelgas in de spouwen.

Driedubbelglas is dikker en zwaarder dan andere soorten glas. Het past meestal niet in bestaande kozijnen. Daarom wordt het vooral in de nieuwbouw gebruikt.

Bij driedubbelglas adviseren we bijna altijd om ook de kozijnen te vervangen

 • Het best isolerende glas dat er is
 • De duurzaamste oplossing