Zonnepanelen goedkoper dan gedacht

Denk jij ook dat 10 zonnepanelen minstens 5.000 euro kosten? Dan hoor je bij de 57% van de Nederlanders die denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Waarschijnlijk schat je ook de terugverdientijd langer in dan gebruikelijk.

Zonnepanelen goedkoper dan gedacht

Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 1.062 respondenten blijkt dat 43% van de Nederlanders denkt dat je zonnepanelen pas na 10 jaar hebt terugverdiend. In werkelijkheid is de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld 7 tot 8 jaar. 

Ook benieuwd wat zonnepanelen op je dak kosten? 

We begrijpen dat het niet voor iedereen makkelijk is om te beoordelen wat een reële investering is voor zonnepanelen. Dat is logisch, want de investering is bij iedereen anders. Daarnaast is het afhankelijk van de grootte van jouw dak en of je zonnepanelen wilt kopen of huren. 

Om voor iedereen inzichtelijk te maken of zonnepanelen een haalbare keuze zijn, hebben wij de Zonnepanelen Check ontwikkeld. Door het invullen van jouw postcode, huisnummer en aantal bewoners zie je direct: 

  • of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen 
  • hoeveel dakoppervlak je kunt laten bedekken met zonnepanelen 
  • wat zonnepanelen je aan schone energie (en dus ook aan besparing) kunnen opleveren 
  • wat de prijs is van zonnepanelen bij ons huren of kopen 
  • hoe je een offerte bij ons kunt aanvragen

Goedkope zonnepanelen: do's en don'ts

Goedkope zonnepanelen kopen? Dat klinkt aantrekkelijk. Maar of zonnepanelen goedkoop zijn, hangt eigenlijk niet alleen van de prijs af. Denk ook aan kwaliteit, vermogen, opbrengst en levensduur. Als je gaat voor de beste koop, dan hou je daar natuurlijk rekening mee. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij adviseren je graag.

Terugvragen btw op zonnepanelen 

Wist je dat je altijd de betaalde btw op zonnepanelen terug kunt krijgen? Dat scheelt honderden euro’s. Wanneer je via ons zonnepanelen aanschaft, verzorgt onze partner Alfa Accountants en Adviseurs kosteloos jouw btw-teruggave. Zij vragen voor jou de btw terug bij de Belastingdienst en verzorgen de gehele aanvraag.

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wil je besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat je heel wat vragen hebt voordat je zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust je tijd. Wij helpen je alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?