1. Home
  2. Kennis
  3. Zonnepanelen zijn goedkoper dan veel mensen denken

Zonnepanelen zijn goedkoper dan veel mensen denken

57% van de Nederlanders denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ook de terugverdientijd is dus korter dan veel mensen denken. Op deze pagina lees je hoe het precies zit met de prijs van zonnepanelen.

De terugverdientijd van zonnepanelen is gemiddeld 7 tot 8 jaar

Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 1.062 deelnemers blijkt dat 43% van de Nederlanders denkt dat je zonnepanelen pas na 10 jaar hebt terugverdiend. In werkelijkheid is de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld 7 jaar.

Je kunt de btw op zonnepanelen terugkrijgen

Als je zonnepanelen koopt, dan kun je de btw terugkrijgen. Dat scheelt honderden euro’s. Koop je bij ons zonnepanelen, dan regelt onze partner De Centrale Btw Teruggave kosteloos je btw-teruggave.

Niet alleen de prijs, ook de kwaliteit is belangrijk

Als je op zoek bent naar goedkope zonnepanelen, let dan ook op de kwaliteit. De kwaliteit van de zonnepanelen bepaalt namelijk het vermogen, de opwek en de levensduur. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer en hoe langer je stroom opwekt. En dus ook: hoe korter de terugverdientijd van je zonnepanelen.

Reken direct uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij zorgen voor een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel je kan opwekken en wat jouw prijs zou zijn bij zonnepanelen kopen.

Doe de Zonnepanelen Check

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen