1. Home
  2. Kennis
  3. Besparing met zonnepanelen: slim en duurzaam

Besparing met zonnepanelen: slim en duurzaam

Besparing met zonnepanelen is een duurzame besparing. Zonne-energie is schone energie die nooit opraakt. En het mooie is: zonnepanelen zorgen voor een fikse besparing op jouw energierekening. Wil je jouw besparing met zonnepanelen berekenen? Dat is heel eenvoudig en wij helpen je er graag bij.

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen?

Met 10 zonnepanelen bespaar je al zo'n € 1033,- per jaar op jouw energierekening. Hoeveel je precies bespaart met zonnepanelen, hangt van allerlei factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit en het vermogen van jouw zonnepanelen.

Besparen met zonnepanelen op jouw energierekening

Wil je weten: hoeveel bespaar ik met zonnepanelen? In de tabellen hieronder zetten we de verwachte besparing op een rij met 6 zonnepanelen, 8 zonnepanelen, 10 zonnepanelen of 12 zonnepanelen. Ook kun je zelf jouw verwachte zonnepanelenbesparing per jaar berekenen met onze Zonnepanelen Check

  • Ben je klant bij Vattenfall? Dan krijg je € 100,- korting op zonnepanelen.

Verwachte besparing eerste jaar

Toelichting overzicht

Bovenstaande besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde kWh prijs van € 0,30 en op een gemiddelde zoninstraling op je dak. Om voor jezelf te berekenen wat je kunt besparen, kun je bovenstaande bedragen delen door € 0,30 en vermenigvuldigen met jouw eigen kWh-tarief.

 

Wij helpen je graag met de juiste keuze

Ben je er al uit? Wij helpen je graag bij jouw keuze. Met de Zonnepanelen Check reken je binnen 12 seconden uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Ook zie je meteen hoeveel je kunt opwekken en wat de kosten zijn bij het kopen van zonnepanelen.

Besparen met zonnepanelen

Reken uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel stroom je kunt opwekken en wat het kost als je zonnepanelen zou kopen.  

Doe de Zonnepanelen Check

Deel deze pagina

Zonnepanelen kopen