Besparing zonnepanelen

Besparing met zonnepanelen: slim en duurzaam

Besparing met zonnepanelen is een duurzame besparing. Zonne-energie is schone energie die nooit opraakt. En het mooie is: zonnepanelen zorgen voor een fikse besparing op jouw energierekening. Wil je jouw besparing met zonnepanelen berekenen? Dat is heel eenvoudig en wij helpen je er graag bij.

Besparing zonnepanelen berekenen

Wil je direct jouw mogelijke besparing met zonnepanelen berekenen? Met de Zoncheck reken je dat binnen 12 seconden uit. Je ziet direct hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, hoeveel CO2 je kunt besparen, wat ze kosten en hoe snel je ze terugverdient.

Doe de Zonnepanelen Check

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen?

Met 10 zonnepanelen bespaar je al gauw zo’n € 500 per jaar op jouw energierekening. Hoeveel je precies bespaart met zonnepanelen, hangt van allerlei factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit en het vermogen van jouw zonnepanelen.

Besparing zonnepanelen & milieu

Wist je dat je met zonnepanelen ook CObespaart? Als je onze Zoncheck doet, zie je direct een schatting van:

  • hoeveel kWh je in jouw situatie kunt opwekken
  • welke CO2-reductie je kunt realiseren
  • wat de kosten en opbrengsten zouden zijn bij huren en kopen
  • bij aanschaf: in hoeveel tijd jij je investering kunt terugverdienen 

Doe de Zonnepanelen Check

Besparen met zonnepanelen op jouw energierekening

Wil je weten: hoeveel bespaar ik met zonnepanelen? In de tabellen hieronder zetten we de verwachte besparing op een rij met 6 zonnepanelen, 8 zonnepanelen, 10 zonnepanelen of 12 zonnepanelen. Ook kun je zelf jouw verwachte zonnepanelenbesparing per jaar berekenen met onze Zonnepanelen Check.

 Premium PowerExcellent PowerHigh Power 
Type paneel LG Solar 330 Wp Neon 2 Black AUO BenQ 320 Wp Full Black Trina Solar 295 Wp Full Black
Vermogen in Wattpiek per zonnepaneel 330 Wp 320 Wp 295 Wp
Verwachte gemiddelde besparing eerste jaar met 6 zonnepanelen  € 387 € 375 € 346
Verwachte  besparing eerste jaar met 8 zonnepanelen € 516 € 500 € 461
Verwachte besparing eerste jaar met 10 zonnepanelen € 645 € 626 € 577
Verwachte besparing eerste jaar met 12 zonnepanelen € 774 € 751 € 692

Bovenstaande besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde kWh prijs van € 0,23 en op een gemiddelde zoninstraling op je dak. Om voor jezelf te berekenen wat je kunt besparen, kun je bovenstaande bedragen delen door € 0,23 en vermenigvuldigen met jouw eigen kWh-tarief.

Wij helpen je graag met de juiste keuze

Ben je er al uit? Wij helpen je graag bij jouw keuze. Met de Zonnepanelen Check reken je binnen 12 seconden uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Ook zie je meteen hoeveel je kunt opwekken en wat de kosten zijn bij het huren of kopen van zonnepanelen.

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wil je besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat je heel wat vragen hebt voordat je zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust je tijd. Wij helpen je alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?