1. Grootzakelijk
  2. Sectoren
  3. Pluim- en veeteelt

Samen werken aan een duurzame perspectief voor de pluim- en veeteelt in Nederland

Duurzame pluim- en veehouderij is een steeds belangrijker onderwerp om zo de uitstoot van ammoniak, broeikasgassen en fijnstof verder te verminderen. Maar dit gaat niet van de ene op de andere dag. Door een plan te maken en stap voor stap te verduurzamen kunt u niet alleen uw bedrijf toekomstbestendig maken, maar ook besparen op uw energiekosten.

 

Onze experts gaan hierover graag met u in gesprek. Zij weten wat er speelt en delen graag hun kennis met u. Zo werken wij samen aan een duurzaam toekomstperspectief voor de pluim- en veehouderijen in Nederland.

Zonnepanelen extra aantrekkelijk voor pluim- en veeteelthouders

In de pluim- en veeteelt sector wordt de aanschaf van zonnepanelen aangemoedigd. Er is veel dakoppervlakte en het zonlicht kan vaak zonder problemen de zonnepanelen bereiken. Hierdoor kan er dus veel elektriciteit worden opgewekt.

Een kippenstal waar rekening wordt gehouden met kip, mens en milieu? Het kan!

Heeft u al gedacht aan zonnepanelen?

Wellicht heeft u zelf ook al gedacht om zonnepanelen te plaatsen op uw stal? Een slimme keuze, want hiermee wekt u uw eigen schone energie op en u verlaagt uw energiekosten.

Bekijk de mogelijkheden

Maak gebruik van subsidies en financiële voordelen:

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie

Investeren in zonnepanelen op uw stal of bedrijfspand? Met SDE++ subsidie verkort u uw terugverdientijd flink. Dat maakt investeren in zonnepanelen een stuk voordeliger.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek, die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

Wij helpen onze klanten met hun CO2-footprint

Om ook onze klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, hebben wij ons producten- en dienstenaanbod flink uitgebreid. We doen er alles aan om het voor onze klanten eenvoudig en betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen leven door minder CO2 uit te stoten. Zo investeren wij fors in het opwekken van hernieuwbare energie.

Samen werken aan een fossielvrije agri-sector

Het Agri-team staat voor u klaar!

Door slim met uw energie om te gaan kunt u niet alleen besparen op uw energiekosten, maar ook uw CO₂-uitstoot verminderen. Onze experts gaan hierover graag met u in gesprek.

Het Agri-team staat voor u klaar

Onze beloften aan zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering