Werken aan energie-efficiency voor datacenters

Datacenters verbruiken veel energie. Enerzijds om hun servers van elektriciteit te voorzien en anderzijds om te zorgen voor de koeling van de serversruimtes. Het werken in de cloud is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Consumenten en bedrijven maken meer en meer gebruik van de diensten van grote datacenters. Het werken in de cloud is voor veel bedrijven niet alleen veel efficiënter, het is ook veel duurzamer. De moderne datacenters met de meest energie-efficiënte servers nemen ook sterk in aantal toe. 

Energieoplossingen voor het verduurzamen van datacenters

Nederland is voor veel datacenters een interessante vestigingslocatie. Vattenfall heeft zowel in Nederland als in Zweden veel datacenters als klant. Bedrijven als Microsoft, Facebook, NorthC Datacenters, Equinix en Iron Mountain nemen hun energie bij Vattenfall af. Deze bedrijven bieden wij dan ook diverse oplossingen voor het verduurzamen van hun energieverbruik. 

Partnership met Microsoft

In onze samenwerking met Microsoft wordt op uurbasis het verbruik op een locatie gekoppeld aan de opwek uit duurzame bronnen. Op deze manier wordt real-time inzichtelijk uit welke bron de elektriciteit die verbruikt wordt, afkomstig is. Op een moment met veel wind komt de elektriciteit van een windpark, en een eventueel tekort wordt aangevuld met elektriciteit uit bijvoorbeeld een waterkrachtcentrale. Op deze manier is elke kWh die wordt verbruikt ook op hetzelfde moment 100% duurzaam opgewekt.

Partner van de DDA

Vattenfall is partner van de Dutch Data Center Association (DDA). DDA is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. De organisatie verbindt 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Lees meer over de DDA

Vrijblijvend zakelijk advies

Offerte

Onze beloften voor zakelijke klanten

  • Een vast contactpersoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidieaanvraag tot installatie