Werken aan energie-efficiency voor datacenters

Datacenters verbruiken veel energie. Enerzijds om de servers van elektriciteit te voorzien en anderzijds om te zorgen voor de koeling van de serversruimtes. Consumenten en bedrijven maken meer en meer gebruik van de diensten van grote datacenters. Het werken in de cloud is voor veel bedrijven namelijk niet alleen veel efficiënter, het is ook veel duurzamer. De moderne datacenters met de meest energie-efficiënte servers nemen ook sterk in aantal toe. Wij helpen datacenters bij hun volgende uitdaging: het verduurzamen van de bedrijfsvoering.

Energieoplossingen voor het verduurzamen van datacenters

Nederland is voor veel datacenters een interessante vestigingslocatie. Vattenfall heeft zowel in Nederland als in Zweden veel datacenters als klant. Bedrijven als Microsoft, Facebook, NorthC Datacenters, Equinix en Iron Mountain nemen onze energie en duurzaamheidsoplossingen af.

Partnership met Microsoft

Vattenfall en Microsoft in Zweden hebben vorig jaar een 24/7 Matching-oplossing uitgetest en intensiveren nu de samenwerking als energiepartners. De 24/7 Matching-oplossing zal in de nieuwe datacentra van Microsoft in Zweden worden gebruikt om het verbruik van hernieuwbare energie per uur te meten.

Partner van de DDA

Vattenfall is partner van de Dutch Data Center Association (DDA). DDA is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. De organisatie verbindt 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Lees meer over de DDA

Lees meer over onze oplossingen voor datacenters

Duurzaam advies. En altijd een scherpe prijs.

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering