Werken aan energie-efficiency voor datacenters

Datacenters verbruiken veel energie. Enerzijds om de servers van elektriciteit te voorzien en anderzijds om te zorgen voor de koeling van de serversruimtes. Datacenters maken inmiddels voor 90% gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit. Daarnaast is energie-efficiëncy voor hen een tweede natuur. Want hoe minder energie een datacenter verbruikt, hoe lager de operationele kosten zijn en hoe sterker de concurrentiepositie is. Wij helpen datacenters hun bedrijfsvoering (verder) te verduurzamen.

Energieoplossingen voor het verduurzamen van datacenters

Nederland is voor veel datacenters een interessante vestigingslocatie. Vattenfall heeft zowel in Nederland als in Zweden veel datacenters als klant. Bedrijven als Microsoft, Facebook, NorthC Datacenters, Equinix en Iron Mountain nemen onze energie en duurzaamheidsoplossingen af.

Partnership met Microsoft

Vattenfall en Microsoft in Zweden hebben vorig jaar een 24/7 Matching-oplossing uitgetest en intensiveren nu de samenwerking als energiepartners. De 24/7 Matching-oplossing zal in de nieuwe datacentra van Microsoft in Zweden worden gebruikt om het verbruik van hernieuwbare energie per uur te meten.

Lees meer over onze oplossingen voor datacenters

Partner van de DDA

Vattenfall is partner van de Dutch Data Center Association (DDA). DDA is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. De organisatie verbindt 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Lees meer over de DDA

Altijd een oplossing voor uw zakelijke energie

Onze beloften aan zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering