1. Grootzakelijk
  2. Sectoren
  3. Energieoplossingen voor datacenters
 De moderne datacenters nemen sterk in aantal toe

Werken aan energie-efficiency voor datacenters

Datacenters verbruiken veel energie. Enerzijds om hun servers van elektriciteit te voorzien en anderzijds om te zorgen voor de koeling van de serversruimtes. Het werken in de cloud is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Consumenten en bedrijven maken meer en meer gebruik van de diensten van grote datacenters. Het werken in de cloud is voor veel bedrijven niet alleen veel efficiënter, het is ook veel duurzamer. De moderne datacenters met de meest energie-efficiënte servers nemen ook sterk in aantal toe. 

Energieoplossingen voor het verduurzamen van datacenters

Nederland is voor veel datacenters een interessante vestigingslocatie. Vattenfall heeft zowel in Nederland als in Zweden veel datacenters als klant. Bedrijven als Microsoft, Facebook, NLDC, Equinex en Iron Mountain nemen hun energie bij Vattenfall af. Deze bedrijven bieden wij dan ook diverse oplossingen voor het verduurzamen van hun energieverbruik. 

Partnership met Microsoft

In onze samenwerking met Microsoft wordt op uurbasis het verbruik op een locatie gekoppeld aan de opwek uit duurzame bronnen. Op deze manier wordt real-time inzichtelijk uit welke bron de elektriciteit die verbruikt wordt, afkomstig is. Op een moment met veel wind komt de elektriciteit van een windpark, en een eventueel tekort wordt aangevuld met elektriciteit uit bijvoorbeeld een waterkrachtcentrale. Op deze manier is elke kWh die wordt verbruikt ook op hetzelfde moment 100% duurzaam opgewekt.

Vattenfall is partner van de Dutch Data Center Association (DDA)

Partner van de DDA

Vattenfall is partner van de Dutch Data Center Association (DDA). DDA is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. De organisatie verbindt 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Lees meer over de DDA

Vrijblijvend zakelijk advies

Waarom u goed zit bij Vattenfall

  • U kunt met al uw vragen terecht bij uw vaste contactpersoon
  • U krijgt een seintje én een oplossing bij afwijkend energieverbruik
  • Wij wijzen u op kansen in de markt en helpen u de juiste keuzes te maken
  • Wij zijn als koploper in de energietransitie uw partner in verduurzaming

Beste zakelijke dienstverlener in Energie

In de MT1000 van Management Team zijn wij voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot 'Beste zakelijke dienstverlener' in Energie. Wij zijn er trots op dat we overall het hoogst scoren op:

  • Klantgerichtheid
  • Productleiderschap
  • Excellente uitvoering
  • Marktaandeel en aanbeveling