Samen op weg naar Paris Proof vastgoed

De bestaande bouw is verantwoordelijk voor 40% van het totale energieverbruik in Nederland. Om de doelen van het Parijse Klimaatakkoord te behalen, moet dat verbruik met twee derde omlaag. De vastgoedsector staat voor de uitdaging om te verduurzamen, maar: wat is de beste strategie? En hoe houdt u de kosten zo beheersbaar mogelijk?

Koplopers in de verduurzaming van de vastgoedsector

Video: Woningcorporaties over slim en efficiënt verduurzamen

Video Vastgoed

We hebben achter de schermen meegekeken bij twee woning­corporaties die het duurzaam ondernemen écht in de vingers hebben. En die het verduurzamen van woningen – en hun eigen kantoren – niet als een bedreiging zien, maar als een kans. Wassenaarsche Bouwstichting en Rijnhart Wonen zijn echte Klimaatondernemers. Wat is hun strategie? Voor welke maatregelen hebben ze gekozen? En hoe zorgen ze ervoor dat ze zo kosteneffectief mogelijk te werk gaan?

Podcast: Wat is de beste strategie om mijn vastgoed te verduurzamen?

Podcast Vastgoed

In onze podcast ‘Klimaat­ondernemers aan het woord’ gaan we verder de diepte in bij het beantwoorden van de vraag: ik moet mijn vastgoed verduurzamen, maar wat is de beste strategie? We praten hierover met Piet van den Bout, projectontwikkelaar van Wassenaarsche Bouwstichting en Michael Tijssen, projectleider van Rijnhart Wonen. Ook krijgen we tips en adviezen van tafelgast Arjan Bunnik, duurzaam­heids­manager Vastgoed bij Vattenfall.

Video: Woonbron en Woonstad verduurzamen hun vastgoed

Video Warmte

In Rotterdam wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van vastgoed. Bekijk hoe woningbouwcorporaties Woonbron en Woonstad Rotterdam stappen hebben genomen met stadswarmte en andere duurzaamheidsmaatregelen. Echte klimaatondernemers die de energietransitie niet als bedreiging zien, maar juist als kans.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedsector

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de vastgoedsector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties.

Ontvang de updates

In 5 stappen naar een energieneutraal gebouw

Welke concrete maatregelen kunt u als ondernemer nemen om te verduurzamen? In deze whitepaper leest u hoe u in 5 stappen kunt toewerken naar een energieneutraal kantoorgebouw.

Download de whitepaper

Lees hoe u kunt verduurzamen en besparen

In elk bedrijf of onderneming schuilt een Klimaatondernemer

Vattenfall zet zich sterk in voor 100% fossielvrije energie, maar we kunnen het niet alleen. Wij geloven dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren. Hoe pakken andere ondernemers dit aan? Bekijk de video, luister de podcast of meld u aan voor de UpdateService.

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie