De SDE++ subsidie voor zonnepanelen, een aantrekkelijke regeling voor bedrijven

Denkt u erover om zonnepanelen aan te schaffen voor op uw bedrijfspand? Een goede gedachte, want met eigen opwek van zonne-energie kunt u op een slimme manier verduurzamen. En met SDE++ subsidie is de investering in zonnepanelen voor bedrijven extra aantrekkelijk. Hiermee komt deze duurzame ambitie binnen handbereik.

Stimulering duurzame energie

SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energie. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt ons land minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. Daarom stimuleert de overheid bedrijven om een duurzame energievoorziening te ontwikkelen.

Wanneer komt u in aanmerking voor SDE++ subsidie?

SDE++ subsidie is beschikbaar voor alle ondernemers, instellingen en non-profitorganisaties. U kunt in aanmerking komen voor deze subsidie als uw installatie van zonnepanelen minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère).

SDE++ subsidie aanvragen

Niet alleen de capaciteit van uw installatie, maar ook het moment waarop u subsidie aanvraagt bepaalt hoeveel u kunt ontvangen. Elke openstellings-ronde bestaat namelijk uit fases, waarbij de maximale subsidie die u kunt krijgen - de zogenaamde fasegrens - steeds oploopt. Lees meer over de fasegrenzen en SDE++ subsidie aanvragen in onze whitepaper.

Openstellingsronde en budget

SDE++ najaar 2021

De SDE++ najaarsronde 2021 is open van 5 oktober 2021, 9.00 tot 11 november 17.00 en heeft een budget van € 5 miljard.

Openstellingsronde Fasegrenzen €/ton CO2
Fase 1: 5 okt. 9:00, tot 11 okt. 17:00 60
Fase 2: 11 okt. 17:00, tot 25 okt. 17:00 80
Fase 3: 25 okt. 17:00, tot 8 nov. 17:00 115
Fase 4: 8 nov. 17:00, tot 11 nov. 17:00 300

Uw zakelijke zonnedak binnen handbereik met SDE++ subsidie

Zonnepanelen zijn aantrekkelijk maar daar is een flinke investering voor nodig. Met SDE++ subsidie verlaagt u een deel van de kosten en is verduurzamen ineens een stuk makkelijker.

In deze whitepaper leest alles over SDE++ en hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Download de whitepaper

SDE+ wordt SDE++

Sinds 1 januari 2020 is de SDE+ verbreed naar SDE++ en gaat het verder onder de naam Stimulering Duurzame Energietransitie. De regeling beperkt zich nu niet meer tot duurzame energieproductie, maar gaat zich richten op CO2-reductie.

Vermijden van het aantal ton CO2

De regeling beperkt zich dan niet meer tot duurzame energieproductie, maar gaat zich richten op het vermijden van het aantal ton CO2. De verbrede SDE++ subsidie geldt in principe ook voor andere broeikasgassen. Met de nieuwe regeling wordt er gekeken wat de CO2-besparing is van de desbetreffende energieopwekking.

Concurreren op basis van het aantal vermeden CO2

Er wordt niet meer gekeken naar de hoeveelheid opgewerkte duurzame energie, maar de wijze waarop de duurzame energie opgewerkt wordt. Hierdoor gaan de verschillende technieken (om duurzame energie op te wekken) concurreren op basis van het aantal vermeden CO2. Zo wordt bijvoorbeeld een windmolen of zonnepark die duurzame energie produceert, afgezet tegen energieproductie uit fossiele brandstof, waarbij wel CO2 vrijkomt.

Investeren in zonnepanelen, een duurzame oplossing voor uw bedrijf

In 2030 moet de CO₂-uitstoot maar liefst met 50% gereduceerd zijn. Dus ook als ondernemer ontkomt u er niet aan: u moet verduurzamen. Met zonnepanelen voor grootverbruik wekt u uw eigen, schone energie op en kunt u er zelfs geld aan verdienen.

Bekijk de voordelen van zonnepanelen
De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie en warmte. We zijn bereikbaar op 088 098 56 50 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). 

Stel zelf online uw offerte samen

Profiteer van de ontwikkelingen op de energiemarkt

Wist u dat u dagelijks kunt profiteren van de energiemarkt? Wij gebruiken namelijk altijd de actuele prijzen op de groothandelsmarkt. Zo krijgt u altijd de scherpste prijs voor uw energie. Uw voordelen:

  • U stelt zelf uw offerte samen
  • U ontvangt vrijblijvend een aanbod per e-mail
  • U tekent uw contract direct online