SDE+ subsidie voor zonnepanelen, een aantrekkelijke regeling voor bedrijven

Denkt u erover om zonnepanelen aan te schaffen voor op uw bedrijfspand? Een goede gedachte, want met eigen opwek van zonne-energie kunt u op een slimme manier verduurzamen. En met SDE+ subsidie is de investering in zonnepanelen voor bedrijven extra aantrekkelijk. Hiermee komt deze duurzame ambitie binnen handbereik.

Stimulering duurzame energie

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energie. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt ons land minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. Daarom stimuleert de overheid bedrijven om een duurzame energievoorziening te ontwikkelen.

Wanneer komt u in aanmerking voor SDE+ subsidie?

SDE+ subsidie is beschikbaar voor alle ondernemers, instellingen en non-profitorganisaties. U kunt in aanmerking komen voor deze subsidie als uw installatie van zonnepanelen minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère).

SDE+ subsidie aanvragen

Niet alleen de capaciteit van uw installatie, maar ook het moment waarop u subsidie aanvraagt bepaalt hoeveel u kunt ontvangen. Elke openstellingsronde bestaat namelijk uit fases, waarbij de maximale subsidie die u kunt krijgen - de zogenaamde fasegrens - steeds oploopt. Lees meer over de fasegrenzen en SDE+ subsidie aanvragen in onze whitepaper.

SDE+ openstellingsrondes 2019

Voor heel 2019 is 10 miljard euro beschikbaar voor SDE+ projecten. De tweede SDE+ openstellingsronde loopt van 29 oktober t/m 14 november 2019. Deze najaarsronde heeft drie fases:

FasesOpenstelling SDE+
Fase 1 vanaf 29 oktober, 9.00 uur
Fase 2 vanaf 4 november, 17.00 uur
Fase 3 vanaf 11 november, 17.00 uur tot 14 november, 17.00 uur

Lees alles over de voorwaarden voor de aanvraag en de systematiek van SDE+ in het artikel Vraag SDE+ subsidie aan in 3 eenvoudige stappen.

SDE+ wordt SDE++

Dit is het laatste jaar waarin de SDE+ in de huidige vorm bestaat. Vanaf 1 januari 2020 wordt de SDE+ verbreed naar SDE++ en gaat het verder onder de naam Stimulering Duurzame Energietransitie. De regeling beperkt zich dan niet meer tot duurzame energieproductie, maar gaat zich richten op CO2-reductie.

De regeling beperkt zich dan niet meer tot duurzame energieproductie, maar gaat zich richten op het vermijden van het aantal ton CO2. De verbrede SDE+ subsidie geldt in principe ook voor andere broeikasgassen . Met de nieuwe regeling wordt er gekeken wat de CO2-besparing is van de desbetreffende energieopwekking.

Er wordt niet meer gekeken naar de hoeveelheid opgewerkte duurzame energie, maar de wijze waarop de duurzame energie opgewerkt wordt. Hierdoor gaan de verschillende technieken (om duurzame energie op te wekken) concurreren op basis van het aantal vermeden CO2. Zo wordt bijvoorbeeld een windmolen of zonnepark die duurzame energie produceert, afgezet tegen energieproductie uit fossiele brandstof, waarbij wel CO2 vrijkomt.

SDE+ subsidie voor kleinverbruik

Heeft u een kleinverbruikaansluiting? Dan kunt u aanspraak maken op de salderingsregeling die ook geldt voor consumenten. Wat u teveel opwekt, verrekenen we met u.

Uw zakelijke zonnedak binnen handbereik met SDE+ subsidie

Zonnepanelen zijn aantrekkelijk maar daar is een flinke investering voor nodig. Met SDE+ subsidie verlaagt u een deel van de kosten en is verduurzamen ineens een stuk makkelijker.

In deze whitepaper leest alles over SDE+ en hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Download de whitepaper

Investeren in zonnepanelen, een duurzame oplossing voor uw bedrijf

In 2030 moet de CO₂-uitstoot maar liefst met 50% gereduceerd zijn. Dus ook als ondernemer ontkomt u er niet aan: u moet verduurzamen. Met zonnepanelen voor grootverbruik wekt u uw eigen, schone energie op en kunt u er zelfs geld aan verdienen.

Zonnepanelen voor grootverbruik

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

We leggen graag aan u uit hoe u in vijf stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand realiseert.

Ook SDE+ subsidie aanvragen? Onze marktexperts helpen u graag

Onze Markt Expertise Desk staat altijd voor u klaar. We helpen u bij al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie, geothermie en warmte en geven u graag persoonlijk advies. Op werkdagen zijn we van 8.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 098 56 50. Of stel uw vraag via het formulier.

Onze marktexperts

Daan Groot
Daan Groot

 

Tobias Frankema
Tobias Frankema

 

Rick Marsman
Rick Marsman

 

Randy Barhitoe
Randy Berhitoe

 

Zweitse Wolthuis
Zweitse Wolthuis