3 misvattingen over laadpunten voor elektrische auto’s

3 misvattingen over laadpalen

Laadpunten voor elektrische auto’s zijn voor veel mensen nog onbekend terrein. Er bestaan dan ook veel misvattingen over. Die helpen we graag de wereld uit.

We zitten dagelijks aan tafel met ondernemers om samen met hen de best passende laadoplossing te bepalen. En om misvattingen uit de wereld te helpen.

Misvatting 1: ‘Je hebt een grotere netaansluiting nodig en dat kost enorm veel geld.’

Al die auto’s die stroom staan te slurpen – daarvoor moet wel een flinke aansluiting nodig zijn. Dat klinkt logisch, maar niets is minder waar! Er zijn verschillende manieren waarop u slim kunt omgaan met de beschikbare stroom. Zo zorgt dynamisch laden ervoor dat er afwisselend geladen wordt. Als de vraag groot is, laden auto’s automatisch tijdelijk iets minder snel, of worden ze afwisselend kort in de wacht geplaatst. Zo is uw huidige vermogen vaak voldoende en verzwaring niet nodig.

En er dient zich ook een nieuwe oplossing aan, waarbij een batterij wordt gebruikt om zelf opgewekte zonne-energie tijdelijk op te slaan op een batterij. Wanneer de prijs in de markt hoog is, kunt u elektriciteit terugleveren aan het energiebedrijf. Is de prijs laag of zijn er veel auto’s aan het laden? Dan gebruikt u de stroom voor de laadpunten. De investering in een grotere aansluiting is dus niet nodig.

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Whitepaper In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Als bedrijf kijkt u vooral naar brandstof- en onderhoudskosten. Logisch dus dat u nadenkt over een duurzaam, volledig elektrisch, wagenpark. We helpen u in 4 stappen op weg.

Download de whitepaper

Meer weten over laadpalen voor zakelijk gebruik?

We adviseren u graag. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 8.00 en 22.00 uur.

bel 088 363 79 91

Ik wil graag dat een adviseur mij belt

Misvatting 2: ‘Laadpunten kosten alleen maar geld en leveren me weinig op.’

Laadpunten zijn er al vanaf € 659 (exclusief btw). Een kleine investering als u kijkt naar de voordelen, zoals gastvrijheid voor uw gasten en medewerkers. Daarbij komt dat u per geladen kilowattuur een vaste vergoeding voor het gebruik van uw laadpunt ontvangt. Gemiddeld gezien verdient u hiermee het laadpunt binnen vijf jaar terug.

Misvatting 3: ‘Het is een heel gedoe om zo’n laadpaal aan te laten leggen.’

Dat valt erg mee. Wanneer u kiest voor een partij die alles voor u regelt is het slechts een kwestie van aanvragen, schouwen en plaatsen. De periode van aanvraag tot plaatsing duurt vaak zo’n twee tot vier weken. En een laadpunt is in een dag geplaatst, dus u heeft er op uw locatie weinig last van.

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

In onze whitepaper leggen we aan u uit wat elektrisch rijden voor uw wagenparkbudget betekent, hoe u uw medewerkers enthousiast maakt voor een duurzaam wagenpark en welke stappen nodig zijn voor elektrisch rijden.

Download de whitepaper

Slimme laadoplossingen

Met elektrische laadpalen op uw eigen parkeerterrein zet uw bedrijf een extra stap richting duurzaamheid.

Interessant artikel?