20 jaar Vattenfall Solar Team

Het Vattenfall Solar Team werkt al 20 jaar aan het verleggen van de grenzen van de techniek. Het Vattenfall Solar Team heeft de missie om de wereld de mogelijkheden van duurzame energie, e-mobility en technologische innovatie te laten zien. Met zonneauto Nuna ondersteunen ze onze krachtige boodschap: samenwerken om een leven zonder fossiele brandstoffen mogelijk te maken binnen één generatie.

Nuna Phoenix

Naast vele successen waren er ook tegenslagen: vorig jaar brandde zonneauto NunaX vlak voor de racefinish af en dit jaar kan het team niet deelnemen aan de American Solar Challenge als gevolg van COVID-19. Desondanks bouwden de studenten in 2020 in recordtijd een nieuwe zonneauto, Nuna Phoenix, waarmee het team 'uit de as wil herrijzen'.

Dankzij de juiste mindset heeft het team doorzettingsvermogen en veerkracht kunnen tonen, om zo uitdagingen te overwinnen. In plaats van een buitenlandse race focussen de studenten deze zomer op het tonen van de Nuna Phoenix in eigen land. Hierover volgt snel meer informatie.

Juist nu speelt de juiste mindset van ons team een belangrijke rol.

Niek Hogenboom, Teamleider Vattenfall Solar Team

Twintig jaar innovatie

Een legacy van 20 jaar betekent vele (oud-)teamleden, veel nieuwe inzichten en vele innovatieve stappen op weg naar een fossielvrije toekomst. Maar wat zijn die stappen precies? Wat doen de voormalige studenten van het Vattenfall Solar Team nu? Dit jaar illustreren we de positieve vooruitgang in duurzame innovatie van de afgelopen 20 jaar. Bekijk de hele serie op YouTube.

Trotse hoofdsponsor van Nuna, een raceauto op zonne-energie

Ambitieuze studenten bouwen elk jaar aan een raceauto op zonne-energie: de Nuna. Ze doen mee aan de grootste zonneraces ter wereld. We sponsoren de studenten graag, omdat ze met oplossingen komen die anders zijn. Inzichten waarmee we echt verder komen. Zij laten zien wat er dat het mogelijk is: duizenden kilometers rijden, puur op de kracht van de zon.

Meer informatie over zonne-energie