20 jaar Vattenfall Solar Team | Vattenfall Energie

20 jaar Vattenfall Solar Team

Het Vattenfall Solar Team werkt al 20 jaar aan het verleggen van de grenzen van de techniek. Het Vattenfall Solar Team heeft de missie om de wereld de mogelijkheden van duurzame energie, e-mobility en technologische innovatie te laten zien. Met zonneauto Nuna ondersteunen ze onze krachtige boodschap: samenwerken om een leven zonder fossiele brandstoffen mogelijk te maken binnen één generatie.

Vattenfall Solar Team

Herrijzen uit de as

Tijdens de zonnerace in Australië in 2019 brandde NunaX geheel af, terwijl ze op kop reed en slechts een paar uur verwijderd was van de finishlijn. Gelukkig kon de coureur net op tijd uit de zonnewagen stappen. Er is weer een nieuw Vattenfall Solar Team van start gegaan. Ze voelen de druk; het bouwen van een nieuwe veilige zonneauto, het selecteren van coureurs die het stuur durven te nemen en onbekend terrein. Want voor het eerst in de geschiedenis van het Vattenfall Solar Team gaat het team naar de Verenigde Staten. Zijn ze klaar voor die mentale, technische en strategische uitdaging?

Het is de uitgelezen kans om ons te bewijzen na de brand

Teamleider Vattenfall Solar Team Niek Hogenboom

Trotse hoofdsponsor van Nuna, een raceauto op zonne-energie

Ambitieuze studenten bouwen elk jaar aan een raceauto op zonne-energie: de Nuna. Ze doen mee aan de grootste zonneraces ter wereld. We sponsoren de studenten graag, omdat ze met oplossingen komen die anders zijn. Inzichten waarmee we echt verder komen. Zij laten zien wat er dat het mogelijk is: duizenden kilometers rijden, puur op de kracht van de zon.

Innovatieve stappen op weg naar een fossielvrije toekomst

Een legacy van 20 jaar betekent vele (oud-)teamleden, veel nieuwe inzichten en vele innovatieve stappen op weg naar een fossielvrije toekomst. Maar wat zijn die stappen precies? Wat doen de voormalige studenten van het Vattenfall Solar Team nu? Volg het Vattenfall Solar Team op Instagram.

Het Vattenfall Solar Team goes USA

De American Solar Challenge is een tweejaarlijkse solar challenge in de Verenigde Staten die dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 25 juli 2020. Het is al de 30e editie van deze uitdagende race, maar de eerste keer dat het Vattenfall Solar Team meedoet. Dit jaar volgt de route de historische Oregon Trail. De race loopt door vijf verschillende staten en voert van Indepence, Missouri naar Boise, Idaho. Een uitdagende route door bergen, steden, kale vlaktes, bochtige wegen en verschillende weersomstandigheden.

Meer informatie over zonne-energie