1. Home
  2. Duurzame energie
  3. Zonne-energie schittert

De kracht van zonne-energie

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom plaatsen we zonnepanelen en zorgen we dat je ook makkelijk en betaalbaar zelf zonnepanelen plaatst.

Meer duurzame energie met zonnepanelen

Fossielvrij leven kan alleen als we slim omgaan met energie en genoeg investeren in krachtige oplossingen. Een voorbeeld is het bouwen van zonneparken bij windmolenparken. Op die manier maken we handig gebruik van het net van het windmolenpark. Bovendien geldt: bij veel zon vaak weinig wind en bij weinig zon vaak veel wind. 

Een ander voorbeeld: in Almere hebben we een zoneiland gebouwd van ongeveer drie voetbalvelden groot. En met ons zonnedak bij de Floriade in de Haarlemmermeer stonden we in het Guinness Book of Records. 

Investeren in zonnepanelen

Binnen één generatie willen we fossielvrij kunnen leven. Daarom investeren we flink in zonne-energie en denken we graag met je mee als je op zoek bent naar de beste zonnepanelen voor op je dak. Of als je meer wilt weten over de prijs van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen
Stroom delen met zonnepanelen

100% groene stroom delen

Bij Powerpeers, onze dochteronderneming, deel je 100% groene stroom met elkaar. Wat de één opwekt, kan de ander goed gebruiken. Powerpeers verdeelt de reststroom van klanten met zonnepanalen onder de klanten die de energie op dat moment nodig hebben. Wil je weten hoe dit precies werkt? 

Zon oogsten op de boerderij

Op deze boerderij in Wales oogsten we zon en wind. De windmolens stonden er al. Daarbij hebben we zonnepanelen geplaatst. Zo vullen zon en wind elkaar aan, met dezelfde aansluiting.
Landschap met zonnepanelen | Vattenfall Energie

Zonne-energie opslaan: zo werkt dat

Zonne-energie kan op verschillende manieren worden opgewekt en gebruikt.

  • Slim geplaatste zonnepanelen op je dak vangen zonlicht op en zetten die om in gelijkstroom. Een omvormer zet die gelijkstroom om in wisselstroom. Die stroom gebruik je voor je elektrische apparaten. Meer informatie lees je op onze pagina 'hoe werken zonnepanelen' of 'wat kosten zonnepanelen'.
  • De zonneboiler vangt zonlicht op en zet die om in warmte, waarmee water wordt verwarmd.

Trotse sponsor van de Nuna, een race-auto op zonne-energie

Ambitieuze studenten bouwen elk jaar aan een race-auto op zonne-energie: de Nuna. Het Vattenfall Solar Team werkt al 20 jaar aan het verleggen van de grenzen van de techniek. We sponsoren die studenten graag, omdat ze met oplossingen komen die anders zijn. Dit jaar hopen de studenten weer voor de winst te gaan tijdens het WK zonneracen in Australië. Daar wilt het team zich opnieuw bewijzen nadat de voorganger NunaX in 2019 afbrandde net voor de finish.

Meer over het Vattenfall Solar Team

Zonne-energie opwekken geeft een kick

Je kunt natuurlijk ook zelf zonne-energie opwekken. Wil je zonnepanelen kopen of wil je weten hoe andere mensen het ervaren, lees dan het verhaal van meneer van der Voort: "Zonne-energie geeft een kick" over de aanschaf van een zonnepaneel

Voordelig opladen doe je gewoon thuis

Met een eigen laadpaal heb je altijd een opgeladen auto voor de deur. En je laadt meestal nog voordeliger ook. Helemaal als je je met zonnepanelen je eigen stroom opwekt. Bovendien zijn onze twee laadpalen nu in prijs verlaagd. Zo is er altijd een laadpaal die bij je past!

Je eigen laadpaal

Meer informatie over andere energiebronnen