1. Home
  2. Duurzame energie
  3. Zonne-energie schittert
Meisje onder zonnepanelen | Vattenfall Energie

De kracht van zonne-energie

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom plaatsen we zonnepanelen en zorgen we dat je ook makkelijk en betaalbaar zelf zonnepanelen plaatst.

Meer duurzame energie met zonnepanelen

Fossielvrij leven kan alleen als we slim omgaan met energie en genoeg investeren in krachtige oplossingen. Een voorbeeld is het bouwen van zonneparken bij windmolenparken. Op die manier maken we handig gebruik van het net van het windmolenpark. Bovendien geldt: bij veel zon vaak weinig wind en bij weinig zon vaak veel wind. 

Een ander voorbeeld: in Almere hebben we een zoneiland gebouwd van ongeveer drie voetbalvelden groot. En met ons zonnedak bij de Floriade in de Haarlemmermeer stonden we in het Guinness Book of Records. 

Stel voor huis met zonnepanelen | Vattenfall Energie

Investeren in zonnepanelen

Binnen één generatie willen we fossielvrij kunnen leven. Daarom investeren we flink in zonne-energie en denken we graag met je mee als je op zoek bent naar de beste zonnepanelen voor op je dak. Of als je meer wilt weten over de prijs van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen

Zon oogsten op de boerderij

Op deze boerderij in Wales oogsten we zon en wind. De windmolens stonden er al. Daarbij hebben we zonnepanelen geplaatst. Zo vullen zon en wind elkaar aan, met dezelfde aansluiting.
Landschap met zonnepanelen | Vattenfall Energie

Zonne-energie opslaan: zo werkt dat

Zonne-energie kan op verschillende manieren worden opgewekt en gebruikt.

  • Slim geplaatste zonnepanelen op je dak vangen zonlicht op en zetten die om in gelijkstroom. Een omvormer zet die gelijkstroom om in wisselstroom. Die stroom gebruik je voor je elektrische apparaten. Meer informatie lees je op onze pagina 'hoe werken zonnepanelen' of 'wat kosten zonnepanelen'.
  • De zonneboiler vangt zonlicht op en zet die om in warmte, waarmee water wordt verwarmd.
Team van de NunaX zonneauto | Vattenfall Energie

Trotse sponsor van de Nuna, een race-auto op zonne-energie

Ambitieuze studenten bouwen elk jaar aan een race-auto op zonne-energie: de Nuna. Ze racen er dwars door Australië of Zuid-Afrika mee. We sponsoren die studenten graag, omdat ze met oplossingen komen die anders zijn. Inzichten waarmee we echt verder komen. Zo wordt een van de innovaties uit eerdere jaren nu gebruikt in de nieuwste generatie zonnepanelen.

Meer over het Vattenfall Solar team

Zonne-energie opwekken geeft een kick

Je kunt natuurlijk ook zelf zonne-energie opwekken. Wil je zonnepanelen kopen of wil je weten hoe andere mensen het ervaren, lees dan het verhaal van meneer van der Voort: "Zonne-energie geeft een kick" over de aanschaf van een zonnepaneel

Meer informatie over andere energiebronnen