Zonne-energie

Zonne-energie schittert

  • De zon is nooit 'op'
  • Geen CO₂ uitstoot dus milieuvriendelijk
  • U kunt uw eigen energie opwekken

Wij zien een schitterende toekomst voor zonne-energie. Daarom plaatsen we niet alleen zelf zonnepanelen maar zorgen we ook dat je zelf makkelijk en betaalbaar zonnepanelen plaatst. We zoeken daken!

Duurzame energie opwekken door meer zonne-energie

We komen met oplossingen die anders zijn zoals zonnepanelen bij windparken. Een duurzame combinatie want door een zonnepark onder een windpark te bouwen maken we gebruik van dezelfde wegen en netaansluiting. Nog een pluspunt: als het hard waait, schijnt de zon vaak niet. En als er veel zon is, waait het meestal minder.

Een ander voorbeeld: in Almere ligt een zoneiland van ongeveer 3 voetbalvelden groot vol met zonnecollectoren. En met ons zonnedak bij de Floriade in de Haarlemmermeer stonden we al eens in het Guinness Book of Records. 

Zon oogsten op de boerderij

Op deze boerderij in Wales oogsten we zon en wind. De windmolens stonden er al. Ons moederbedrijf plaatste in 2016 het zonnepark. Ook hier vullen wind en zon elkaar goed aan. En het mooie is dat de zonnepanelen en de molens van dezelfde aansluiting op het elektriciteitsnet gebruik maken.

Wat is zonne-energie?

We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een schonere wereld. Daarom investeren wij ook in zonne-energie. En adviseren we u graag wat de beste zonnepanelen zijn voor uw dak. Bent u benieuwd naar de prijs van zonnepanelen?

Want hoe mooi is het om zonnestralen om te zetten in stroom. Zonne-energie is schoon en toegankelijk. En draagt bovendien nog eens bij aan kostenbesparing. Dat merkt ook Aldwin van der Voort elke dag weer. 

Zonne-energie opwekken geeft een kick

Zonne-energie opslaan: hoe werkt het?

Zonne-energie kan op verschillende manieren worden opgewekt en gebruikt.

  • Slim geplaatste zonnepanelen op uw dak vangen zonlicht op en zetten die om in gelijkstroom. Met behulp van een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom. En dat kunt u weer gebruiken voor uw elektrische apparaten. Dit is de vorm die het bekendst is bij de meeste mensen. Lees verder over hoe werken zonnepanelen of wat kosten zonnepanelen.
  • De zonneboiler vangt zonlicht op en zet die om in warmte. Zo wordt bijvoorbeeld water verwarmd voor thuisgebruik.

Trotse sponsor van de Nuna

Ambitieuze studenten bouwen elk jaar aan een race-auto op zonne-energie: de Nuna. Ze racen er dwars door Australië of Zuid-Afrika mee. We sponsoren deze studenten graag omdat ze met oplossingen komen die anders zijn. Inzichten waarmee we echt verder komen. Wist u bijvoorbeeld dat een van de innovaties uit eerdere jaren wordt gebruikt in de nieuwste generatie zonnepanelen?

Bekijk meer over het Vattenfall Solar Team

Zonne-energie opwekken geeft een kick

U kunt natuurlijk ook zelf zonne-energie opwekken. Wilt u zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren? Benieuwd hoe anderen dat ervaren hebben? Kijk bijvoorbeeld eens naar de ervaring van meneer van der Voort: "Zonne-energie geeft een kick" over een aanschaf van een zonnepaneel

Meer over duurzame energie

Met z'n allen willen we dat onze natuur zo mooi en sprankelend blijft als ze nu is. Daarom zetten wij in op duurzame energie. Bijvoorbeeld door het plaatsen van windparken of te helpen met de installatie van zonnepanelen.