Open je een nieuw bedrijfspand? Zo bespaar je kosten en energie

Bij het huren of kopen van een nieuw bedrijfspand krijg je te maken met allerlei energiezaken. Bijvoorbeeld de meterstanden en je termijnbedrag. De verhuizing is ook een goed moment om te starten met kosten- en energiebesparing. Met onze tips maak je meteen meters.

Tip 1: Neem de meterstanden op

De meterstanden van je nieuwe pand zijn belangrijk. Neem ze op bij de sleuteloverdracht of wanneer je naar het pand verhuist. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor de energie die je bedrijf verbruikt.

Tip 2: Controleer je geschatte maand- en termijnbedrag

Je energieleverancier maakt altijd een schatting van je maandbedrag. De leverancier kijkt daarvoor naar het verbruik van het pand in de jaren voordat jouw bedrijf erin zat. Ligt jouw verbruik lager, dan betaal je maandelijks meer dan nodig. Kijk dus kritisch naar het maandbedrag. Controleer gedurende het eerste jaar ook je termijnbedrag. Zo kom je aan het eind van het jaar niet voor een verrassing te staan.

Tip 3: Bespaar kosten en energie met ledlampen

Je verhuizing is een goed moment om ledverlichting in je nieuwe bedrijfspand te installeren. Met ledlampen bespaar je 50% tot 65% per jaar op de kosten voor elektriciteit. Maak je je zorgen over de sfeer in je pand? Niet nodig. Je kunt ledlampen dimmen en veranderen van kleur om de uitstraling te neerzetten die je wilt.

Tip 4: Sluit apparaten automatisch uit

Door apparatuur automatisch uit te schakelen buiten werktijden, bespaar je veel kosten en energie. Denk bijvoorbeeld aan printers, computers of koffieautomaten. Sommige apparatuur kun je aansluiten op de lichtschakelaars, bijvoorbeeld displays. Ze schakelen dan tegelijk uit met de rest van de elektriciteit in het pand. Scheelt kosten en maakt de afsluitronde makkelijker.

Tip 3: Houd de koeling van je pand stabiel

Of je nu naar een kantoor verhuist of naar een winkelpand, je kan op diverse manieren de temperatuur in je pand stabiel houden. En dus op die manier kosten en energie besparen.

Blokkeer de thermostaatkranen

Het komt vaak voor dat verschillende mensen de thermostaatkraan gebruiken. De ene werknemer doet de kranen open, de ander juist dicht. Dit beïnvloed je energieverbruik. Je lost dit op door de thermostaatkranen helemaal of deels te blokkeren. Zo wordt het in je pand niet warmer dan een bepaalde temperatuur. En je drukt ook nog eens de kosten.

Koppel de ruimtekoeling aan het klimaatsysteem

In winkels zet personeel vaak de verwarming en koeling met de hand aan. Als het koud is, zetten ze de koeling aan. De verwarming gaat dan automatisch ook aan, juist om op te warmen. Het omgekeerde gebeurt soms ook. Je voorkomt dit door de koeling te koppelen aan je klimaatsysteem. Bespaart veel kosten én energie.

Regel gemakkelijk je verhuizing

De ene verhuizing is de andere niet. Soms is het nodig om eerst te klussen, in andere gevallen heeft een pand een nieuwe aansluiting nodig. Voor elke situatie hebben we een oplossing.

Alles over je verhuizing doorgeven

Onze deals voor zakelijke energie

Vergelijk hier de meest gekozen zakelijke energiedeals voor mkb en zzp. Je kunt ze afsluiten als ondernemer in het mkb en als zzp‘er met een bedrijfspand:

Meer info voor je verhuizing naar een nieuwe energieleverancier