1. MKB
  2. Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen voor mkb'ers

Multinationals spreken in de regel over 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. In het MKB gebruiken we vaker de term 'duurzaam ondernemen'. In theorie betekent dit hetzelfde. We geven inzicht in onze afspraken. En inspiratie voor jou als ondernemer.  


Wat is duurzaam ondernemen?

Multinationals spreken in de regel over 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' (MVO). In het MKB gebruiken we meestal de term 'duurzaam ondernemen'. Het betekent in theorie hetzelfde. 

Een definitie voor duurzaam ondernemen die in het mkb gehanteerd wordt, is:
Duurzaam Ondernemen betekent dat je het milieu zo min mogelijk belast, de talenten van medewerkers benut en bijdraagt aan de stabiliteit van de samenleving. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan wettelijk verplicht is; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie.
(Bron: Wikipedia)


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Vattenfall

De vraag is 'Hoe zorgen we ervoor dat de energietransitie doorgaat zonder schendingen van de mensenrechten en het milieu?' 

Hiervoor hebben wij en verschillende andere partijen, afspraken gemaakt in het 'Convenant voor de hernieuwbare energiesector'. 

Het doel van het convenant voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, is om de waardeketens in de zon- en windindustrie te verduurzamen. Daarmee worden niet alleen onze activiteiten bedoeld, maar ook die van al onze leveranciers. Naast energieleveranciers nemen daarom ook ontwikkelaars, ngo’s, vakbonden, ministeries en kennisinstituten hieraan deel. 

Lees meer over het convenant IMVO

Laat je inspireren door ondernemers zoals jij

Duurzaam ondernemen bevat dus verschillende gebieden. Energie besparen  kun je hier dan ook onder scharen. Zo zet je een stap als je bijvoorbeeld overstapt van tradionele verlichting naar ledverlichting of als je het bedrijfspand gaat isoleren. Laat je hiervoor inspireren door de verhalen van onderstaande ondernemers. Of bekijk de oplossingen die wij je kunnen bieden:

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij kleine en grote stappen om te verduurzamen.

Zo denken we mee

Goed om te weten