1. MKB
  2. Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen voor mkb'ers

Veel ondernemers zijn bezig met duurzaam ondernemen. Omdat dat soms wettelijk verplicht is, maar ook vanwege de kansen die het biedt. We helpen je graag op weg.

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen draait om drie dingen, de drie p's: people, planet en profit. Het betekent dat je in je bedrijf rekening houdt met je medewerkers, het milieu en de maatschappij. Je probeert een balans te vinden tussen economische, ecologische en sociale belangen. Denk aan energiebesparing, afvalbeheer, fossielvrije energie en sociale verantwoordelijkheid. Dit valt allemaal onder maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Waarom we als energiebedrijf willen helpen met energiebesparing?
We hebben een enorme klimaatuitdaging, en dit vormt de kern van ons werk. Daarom hebben we één doel: een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie.

Bespaaradvies voor bedrijven

Wil je energiezuiniger ondernemen? We helpen je graag op weg. Met praktisch tips voor je zaak, waarmee je meteen aan de slag kunt. En met persoonlijk advies en oplossingen om te verduurzamen als je grote stappen wilt zetten. 

Bekijk ons bespaaradvies

Waarom duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor onze planeet. Het is ook positief voor je bedrijf. Een paar redenen waarom duurzaam ondernemen slim is:

  • Kosten besparen: Duurzaam ondernemen kan leiden tot kostenbesparing. Bijvoorbeeld doordat je energie bespaart omdat je overstapt op ledverlichting of je bedrijfspand isoleert. Of doordat je het afval vermindert.
  • Tevredenheid collega’s: Een duurzame werkplek kan voor meer werkcomfort zorgen. Ook kan het medewerkers motiveren en hun betrokkenheid groter maken. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en minder personeelsverloop.
  • Beter bedrijfsimago: Klanten waarderen bedrijven die moeite doen voor een beter milieu. Dit kan leiden tot een sterker imago van je bedrijf en een hogere klantloyaliteit.
  • Toekomstbestendigheid: Maak je nu duurzame keuzes? Dan ben je beter voorbereid op regelgeving en marktveranderingen in de toekomst.
  • Innovatie en groei: Duurzaam ondernemen kan leiden tot innovatie en nieuwe zakelijke kansen. Denk aan producten of diensten die milieuvriendelijk zijn of die bijdragen aan de circulaire economie.

Ontdek al je subsidiekansen

In onze MKB Subsidiewijzer zie je welke subsidies en regelingen er allemaal voor je klaarstaan. Zowel landelijk als provinciaal en speciaal voor jouw branche. 

Wil je persoonlijk advies over subsidies? De experts van onze partner Subsidiebureau Nederland helpen je graag.

Start MKB Subsidiewijzer

Verduurzaam nog meer met onze andere producten

Veelgestelde vragen: duurzaam ondernemen voor mkb'ers

Wat valt er onder duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen draait om drie dingen, de drie p's: people, planet en profit. Het betekent dat je als bedrijf rekening houdt met je medewerkers, het milieu en de maatschappij. je probeert een balans te vinden tussen economische, ecologische en sociale belangen. Denk aan energiebesparing, afvalbeheer, fossielvrije energie en sociale verantwoordelijkheid. Dit valt allemaal onder maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Wat is het verschil tussen duurzaam ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Er is bijna geen verschil. Bij duurzaam ondernemen ligt de focus meer op het milieu. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gaat het meer over de combinatie van het milieu, sociale en economische aspecten.

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij het behalen van al je energiedoelen, van kleine besparingen tot grote duurzame stappen.

Zo denken we mee

Meer informatie over duurzaam ondernemen