1. MKB
  2. Duurzaam ondernemen

Duurzame oplossingen voor ondernemers

Bijna alle ondernemers zijn bezig met verduurzamen. Omdat dat wettelijk verplicht is, maar ook vanwege de kansen die duurzaam ondernemen biedt. Op deze pagina lees je wat de mogelijkheden zijn van duurzaam ondernemen en hoe het zit met regelgeving en subsidies.

Beginnen met besparen op verlichting en isolatie

Veel ondernemers hebben de eerste stap(pen) naar verduurzaming al gezet. Ze hebben led-verlichting gekocht en nagedacht over manieren om te isoleren. Maar voor veel ondernemers houdt het daarbij op. Dat heeft vooral een financiële reden. En dat terwijl er allerlei subsidies zijn die dat makkelijker maken. 

De wil om te verduurzamen is er, maar het ontbreekt aan kennis

De eerste stappen zijn gezet. Vooral om te zorgen voor een lager energiegebruik. Veel mkb'ers verwachten ook de komende jaren meer te investeren in verduurzaming van hun onderneming. Een aantal van hen denkt zelfs binnen 10 jaar volledig of grotendeels zelfvoorzienend te zijn.

Geld speelt een rol

Vaak zetten ondernemers die stappen niet vanwege het geld. Maar vaak is dat niet terecht. Er zijn namelijk veel subsidies en aftrekposten. Denk aan de Energie Investeringsaftrek (EIA). Daarmee mag je 54,5% van de investeringskosten aftrekken van je winst. 

Meer over subsidies

Wat wij voor je kunnen betekenen

Wij helpen ondernemers graag met verduurzamen. En vaak kan besparen makkelijker dan je denkt. Zo zijn er zijn meer dan 1.000 subsidies en fondsen waar je gebruik van kunt maken. De belangrijkste subsidies en aftrekposten op het gebied van duurzaamheid zijn:

Zoek van tevoren dus goed uit waar je recht op hebt en bekijk welke investeringen en bijbehorende subsidies interessant voor je zijn. 

Meer over subsidies

We helpen je graag met verduurzamen

Als je nog geen led-lampen hebt kun je flink besparen. En voor isolatie kun je terecht bij Takkenkamp, onze partner in isolatie:

Verduurzaam nog verder nog meer met hulp van onze andere producten

Deel deze pagina

Meer informatie over duurzaam ondernemen