Samen op weg naar een CO2-vrije agrarische sector

Energie is erg belangrijk voor de glastuinbouw. Zonder energie geen product. De agrarische sector staat voor de uitdaging om te verduurzamen, maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Welke duurzame maatregelen zouden agri-ondernemers kunnen nemen? En welke energiebesparende technieken?

Koplopers in de verduurzaming van de agrarische sector

Video 'Klimaatondernemers in de agrarische sector’

Klimaatondernemers-Agri-Still-met-titel.jpg

We hebben achter de schermen meegekeken bij twee innovatieve bedrijven uit de agrarische sector die het duurzaam ondernemen écht in de vingers hebben. En die erin slagen om te verduurzamen en tegelijkertijd succesvol te blijven ondernemen. Duijvestijn Tomaten en Koppert Cress zijn echte Klimaatondernemers. Zij zien de energietransitie niet als bedreiging, ze zien vooral kansen. Voor welke maatregelen hebben zij gekozen? En hoe zorgen ze ervoor dat ze investeren in verduurzaming, maar tegelijk ook besparen?  

Podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’

Pocast "Klimaatondernemers aan het woord"

In onze podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’ gaan we verder de diepte in bij het beantwoorden van de vraag: "Hoe kan ik mijn kas verduurzamen en tegelijkertijd energiekosten besparen?" We praten hierover met Klimaatondernemers Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten en Rob Baan van Koppert Cress. Ook krijgen we tips en adviezen van tafelgast Lex Woldringh, lid van het Expert Agri Team bij Vattenfall.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de agrarische sector

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de agrarische sector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct de updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties 

Ontvang alle updates

Weten hoe te verduurzamen en te besparen?

In elk bedrijf of onderneming schuilt een Klimaatondernemer

Wij investeren fors in de opwek van hernieuwbare energie. Wij geloven dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren. Hoe pakken andere ondernemers dit aan? Bekijk de video, luister de podcast of meld u aan voor de UpdateService.

Samen werken aan een fossielvrije agri-sector

Het Agri-team staat voor u klaar!

Door slim met uw energie om te gaan kunt u niet alleen besparen op uw energiekosten, maar ook uw CO₂-uitstoot verminderen. Onze experts gaan hierover graag met u in gesprek.

Het Agri-team staat voor u klaar

Onze beloften aan zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering