1. Grootzakelijk
  2. Klantenservice
  3. Meterstanden en energieverbruik

Alles over meterstanden en grootzakelijk energieverbruik

Meterstanden geven inzicht in uw grootzakelijke energieverbruik en vormen de basis voor uw factuur. Daarom is het belangrijk dat wij over de juiste meterstanden beschikken. Met onze online service regelt u uw energiezaken zelf en ziet u waar u mogelijk kunt besparen.

Hoe geeft u meterstanden door?

Hoe u meterstanden doorgeeft, hangt af van uw aansluitingen. Voor uw grootverbruikaansluiting met telemetriemeter of gasaansluiting met G2C-profiel hoeft u niets te doen. Het meetbedrijf leest de standen op afstand uit of neemt deze handmatig op. Heeft u ook een kleinverbruikaansluiting? Dan vragen we u per e-mail om uw meterstanden. Slimme meters lezen we automatisch uit.

Wat is een G2C-profiel?

Een G2C-profiel is een grootverbruikaansluiting met een jaarverbruik van minder dan 170.000 m3.

Hoe houdt u uw energieverbruik in het oog?

Op uw energiefacturen vindt u het verbruik van uw groot- en kleinverbruikaansluitingen. Daarnaast geeft onze online self-service een actueel inzicht in uw verbruik per maand of overzicht per jaar. Bel 088 363 79 00 voor toegang tot onze online self-service. Of vraag het aan uw accountmanager. Heeft u al toegang? Dan kunt u direct inloggen.

We helpen uw meters sneller te verslimmen

Eind 2020 plaatsen de netbeheerders bij kleinverbruikaansluitingen overal slimme meters. Daardoor is het niet meer nodig om handmatig meterstanden op te nemen en dat levert u verschillende voordelen op.

Bekijk de voordelen

Het verbruiksoverzicht in Mijn Vattenfall Zakelijk

In Mijn Vattenfall Zakelijk is uw verbruiksoverzicht te zien in het Energie kostenoverzicht en via Verbruik. In het Energie kostenoverzicht ziet uw alle gefactureerde verbruiken per maand en per jaar. In Verbruik ziet u het verbruik per aansluiting in detail, mits de meter dagelijks wordt uitgelezen.

Uw voorschotbedrag kan per jaar veranderen

Elk jaar gelden nieuwe energiebelastingtarieven. Om verrassingen te voorkomen op uw jaarfactuur, is altijd het nieuwe energiebelastingtarief verwerkt in uw voorschotbedrag. Daardoor wijkt uw januari-factuur mogelijk af van uw voorgaande facturen.

Bekijk ook onze andere services