Belasting en subsidies

Belasting en subsidies

Voor energie zijn er verschillende belastingen en subsidies van toepassing. Wij leggen graag aan u uit welke belastingen er zijn en van welke verlaagde belastingtarieven en subsidies u gebruik kunt maken.

Energiebelasting en btw-tarief

De overheid heft energiebelasting om ervoor te zorgen dat wij minder energie verbruiken. Hoeveel energiebelasting uw bedrijf precies betaalt, hangt af van de hoogte van uw energieverbruik. Op uw factuur kunt u de energiebelasting terugvinden. Bekijk de Tarieven energiebelasting 2020.

Besparen op uw energiebelasting

Als ondernemer komt u in sommige gevallen in aanmerking voor een verlaagd belastingtarief of een vrijstelling, bijvoorbeeld door met cumulatie het energieverbruik van meerdere gas- of elektriciteitsaansluitingen op één locatie bij elkaar op te tellen. Ook zijn er speciale regelingen voor tuinders en gebruik van aardgas en/ of elektriciteit voor specifieke doeleinden.

Bekijk of én hoeveel u kunt besparen en dien de verklaring bij ons in als u kunt aantonen dat u in aanmerking komt voor korting op uw energiebelastingtarief.

Subsidies en overheidsmaatregelen

Met verschillende subsidies en fiscale regelingen moedigt de overheid ondernemers aan om te investeren in duurzaamheid en innovatie. Zo kunt u in aanmerking komen voor subsidies voor duurzame energieproductie en innovatie, bijvoorbeeld SDE+ subsidie voor zonnepanelen op uw bedrijfspand.

Daarnaast kunt u voor investeringen in milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen in aanmerking komen voor verschillende fiscale regelingen. Bekijk welke subsidies en overheidsmaatregelen mogelijk zijn.

Controle door slimme administratie

Slim besparen op energiekosten

Bijna 2/3 van uw zakelijke energiekosten bestaat uit vaste kosten. Toch zijn er mogelijkheden om hierop te besparen.