Belastingen en subsidies

Voor energie zijn er verschillende belastingen en subsidies van toepassing. Wij leggen graag aan u uit welke belastingen er zijn en van welke verlaagde belastingtarieven en subsidies u gebruik kunt maken.

Energiebelasting en btw-tarief

Tarieven energiebelasting 2021

De overheid heft energiebelasting om ervoor te zorgen dat wij minder energie verbruiken. Hoeveel energiebelasting uw bedrijf precies betaalt, hangt af van de hoogte van uw energieverbruik. Op uw factuur kunt u de energiebelasting terugvinden.

Besparen op uw energiebelasting

Als ondernemer komt u in sommige gevallen in aanmerking voor een verlaagd belastingtarief of een vrijstelling. Bijvoorbeeld door met cumulatie het energie­verbruik van meerdere aansluitingen op één locatie bij elkaar op te tellen.

Ook zijn er speciale regelingen voor tuinders en gebruik van aardgas en/ of elektriciteit voor specifieke doeleinden. Bekijk of én hoeveel u kunt besparen en dien de verklaring bij ons in.

Meer controle door slimme administratie

Bijna 2/3 van uw zakelijke energiekosten bestaat uit vaste kosten. Toch zijn er mogelijkheden om hierop te besparen. We vertellen u graag hoe.

Meer controle door slimme administratie

Subsidies en overheidsmaatregelen

Met verschillende subsidies en fiscale regelingen moedigt de overheid ondernemers aan om te investeren in duurzaamheid en innovatie. Zo kunt u in aanmerking komen voor subsidies voor duurzame energieproductie en innovatie, bijvoorbeeld SDE++ subsidie voor zonnepanelen op uw bedrijfspand.

Daarnaast kunt u voor investeringen in milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen in aanmerking komen voor verschillende fiscale regelingen. Bekijk welke subsidies en overheidsmaatregelen mogelijk zijn.

Investeren in een zonnedak met SDE++ binnen handbereik

Met de SDE++ subsidie is investeren in zonnepanelen voor bedrijven extra aantrekkelijk. Hiermee komt deze duurzame ambitie ook voor u binnen handbereik.

Leer alles over de SDE++ subsidie

Bekijk ook onze andere services