Kies de inkoopstrategie die past bij uw bedrijf
Als grootverbruiker kunt u zelf uw energie inkopen, op de manier die past bij uw wensen en behoeften. Maar welke energie-inkoop strategie past het best bij uw bedrijf? Wij helpen u daar graag bij.
Maar liefst een derde van de kosten die u betaalt voor energie bestaat uit energiebelastingen. In dit artikel beantwoorden we zeven basisvragen over energiebelasting. Samen met u zorgen we er graag voor dat u niet onnodig veel energiebelasting betaalt.
Energiebelasting is belasting die u betaalt over uw energieverbruik. Het is een aanzienlijk deel van uw energiefactuur: een derde van uw totale rekening.
Energiebelasting is een maatregel van de regering om mensen te stimuleren efficiënt met energie om te gaan. Door de hogere kosten van energie, gaan gebruikers bewuster om met het verbruik ervan. Daar staan we met z'n allen achter.
De overheid heft energiebelasting over uw zakelijk verbruik. Uw energieleverancier is verplicht deze belasting te innen voor de overheid. Voor hen zijn dat dus geen inkomsten: zij dragen deze belasting direct af aan de overheid.
Als grootverbruiker kunt u zelf uw energie inkopen, op de manier die past bij uw wensen en behoeften. Maar welke energie-inkoop strategie past het best bij uw bedrijf? Wij helpen u daar graag bij.
Energiebelasting bestaat uit Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE). U betaalt beide heffingen zowel over het gas als over de elektriciteit die u verbruikt.
We willen zuiniger omgaan met energie. Door energiebelasting te heffen op het verbruik van energie stimuleert de overheid het bewuster omgaan met energie. Een deel van de energiebelasting bestaat uit Opslag Duurzame Energie. Deze extra energiebelasting is ingevoerd om de investeringen in duurzame oplossingen te stimuleren. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om de subsidiepot Stimulering Duurzame Energie (SDE++ subsidie) te financieren.
De tarieven voor energiebelasting zijn ingedeeld in staffels. Hoe meer energie uw bedrijf verbruikt, hoe minder energiebelasting u per kWh elektriciteit of per m3 gas betaalt. De belastingtarieven worden dus lager wanneer u in een hogere verbruikszone komt.
De Opslag Duurzame Energie (ODE) is per m3 gas gelijk. Het loopt dus gelijk op met uw verbruik. De elektriciteitstarieven voor ODE zijn verdeeld in verschillende zones.
Sommige bedrijven of organisaties komen in aanmerking voor een verlaagd energiebelastingtarief. We helpen u graag nagaan of uw bedrijf nog kan besparen.