Energie voor de glastuinbouw

Voor uw gewassen heeft u dagelijks veel energie nodig. Door hier slim mee om te gaan kunt u niet alleen besparen op uw energiekosten, maar ook uw CO₂-uitstoot verminderen. We begrijpen dat dit best een uitdaging kan zijn en laten u daarom zien hoe andere tuinders dit doen. En wilt u weten hoe u kunt besparen en verduurzamen? Onze experts gaan graag met u in gesprek. Zij weten namelijk wat er speelt in de glastuinbouwsector en delen hun kennis met u.
Energie glastuinbouw

Voor Royal Van Zanten is duurzaam telen een must

Duurzaam produceren is voor veredelaar Royal Van Zanten een absolute noodzaak. Telers en consumenten vragen erom en het is economisch erg aantrekkelijk.

Het bedrijf heeft over de hele keten verschillende acties ondernomen om te verduurzamen en is daarmee een échte energiekenner. 

Kijk welke duurzaamheidsadviezen Royal Van Zanten voor u heeft

Slim inkopen van energie

Omdat u voor uw gewassen veel energie nodig heeft, is het extra belangrijk om controle te hebben over uw energiekosten. Daar hebben we een slimme oplossing voor.

Gespreid inkopen via ons handelsplatform

Met ons handelsplatform kunt u uw energie gespreid inkopen tegen marktprijzen. Daarmee spreidt u de risico's en kunt u inspelen op gunstige marktontwikkelingen. En heeft u daar hulp bij nodig? Dan helpen onze marktexperts u graag. Zij weten namelijk wat er speelt op de energiemarkt en delen hun kennis graag met u.

Slim energie inkopen doet u zo

Waar moet u aan denken bij het inkopen van energie? We helpen u de juiste strategie te bepalen en de manier van energie-inkoop te kiezen die bij u past.

Lees het artikel

Energie inkopen is geen kwestie van one size fits all. Zeker niet bij tuinders.

Lex Woldringh
Energiespecialist

Zelf gespreid energie inkopen: zo werkt het

Met SplitPrijs Online regelt u zelf uw zakelijke energie-inkoop eenvoudig, veilig en overzichtelijk via ons online HandelsPlatform. Inkopen doet u tegen marktprijzen, op basis van inkoopblokken. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen wij graag uit in deze video.

Heeft u al een HandelsPlatform-account? Dan kunt u direct inloggen.

Regie over uw zakelijke energie-inkoop

Door uw energie gespreid in te kopen spreidt u risico's én kunt u inspelen op marktontwikkelingen. In onze whitepaper leest u welke inkoopstrategieën er zijn.

Download de whitepaper

Energieduel: Westlandpeppers versus Boekestijn Eggplants

Maak kennis met Dolf en Peter Boekestijn. Twee telers in het Westland met dezelfde achternaam (géén familie!) die beiden actief werken aan het verduurzamen van hun bedrijf.

Maar verschillen zijn er ook genoeg. De een zet in op zonnepanelen, de ander wil op termijn werken met rest-/aardwarmte.

Bekijk wie het energieduel wint

Energie glastuinbouw duel

Hoe scoort uw bedrijf op energiegebied?

De agrarische sector verstookt in Nederland jaarlijks zo’n 9% van het totale eindverbruik van aardgas, vooral in de glastuinbouw. Toch zijn er grote verschillen tussen tuinders onderling. We laten ze aan u zien.

Download de branchevergelijker

Duurzame glastuinbouw

We werken met z'n allen toe naar een schonere wereld. Ter bevordering van duurzame glastuinbouw heeft de sector met de overheid een afspraak gemaakt over de totale CO2-uitstoot van de bedrijven: het 'CO2-sectorsysteem'.

Samen met u kijken we graag wat dat betekent voor uw bedrijf en adviseren u over duurzame glastuinbouw, subsidies en de voordelige tarieven energiebelasting voor de tuinbouw.

Advies over energie voor glastuinbouw

Meer weten over de mogelijkheden voor uw glastuinbouwbedrijf? Neem dan contact op met onze Markt Expertise Desk. We zijn er op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur.