Het eerste fossielvrij geproduceerde ledikant

Op het eerste gezicht lijkt dit een normaal ledikant. Het verschil zit 'm in de manier waarop hij is gemaakt. Het is namelijk het eerste fossielvrije ledikant ter wereld, gemaakt zonder gebruik van olie, gas of kolen. Iets wat vandaag de dag bijna onmogelijk is.

Fossielvrije ledikant: symbool voor de volgende generatie

We willen graag dat onze kinderen straks zonder zorgen over klimaatverandering leven. Daarom wordt fossielvrij produceren steeds belangrijker. Om te laten zien wat daar allemaal bij komt kijken, produceerden we het eerste fossielvrije ledikant. Als symbool voor de volgende generatie.

Nieuwsgierig naar het fossielvrij produceren?

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de fossielvrije productie van een ledikant? We werkten samen met ontwerpers, meubelmakers, houtbewerkers, wevers en spinners. Ook gingen we naar Zweden voor het eerste stukje fossielvrij geproduceerd staal. Bekijk de weg van het fossielvrij produceren van het ledikant in deze documentaire.

Bekijk het ledikant op de Huishoudbeurs

Op 22 februari – 1 maart staan wij met het ledikant op de Huishoudbeurs. Daar vertellen we je graag hoe het ledikant tot stand is gekomen. Uiteraard gaan we ook graag in gesprek over wat we doen om fossielvrij leven in één generatie mogelijk te maken. En hoe we je als klant helpen om de eerste stappen te zetten naar een fossielvrij leven.

Dit kun jij vandaag al doen, doe je mee?

Met Groen uit Nederland is je stroomverbruik thuis gegarandeerd fossielvrij opgewekt, in Nederland. Zo kun jij vandaag al een stap maken in fossielvrij leven. Intussen werken wij samen met de industrie en de transportsector aan de uitdagingen om producten in de toekomst op grote schaal én betaalbaar fossielvrij te maken.

Doe mee