1. Home
  2. Fossielvrij leven binnen één generatie

Op weg naar fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Daarom zetten wij vol in op elektrisch rijden. We zorgen dat elektrisch rijders makkelijk en betaalbaar hun auto opladen. Thuis, op het werk en onderweg.

Wat gebeurt er met het klimaat?

Bij Vattenfall steken we al onze energie in die uitdaging: met als ultiem doel Fossielvrij leven binnen één generatie. Zo maken we de weg vrij voor elektrisch rijden met één van de grootste oplaadnetwerken in Noord Europa. Lees meer over de kracht van elektrisch rijden.

Straks 100% groene stroom voor alle klanten

Al onze klanten, thuis en in het MKB, ontvangen binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland. Daarom investeren we flink in de opwek van groene stroom uit zon en wind. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste windpark op zee dat zonder subsidie gebouwd wordt.

Ons plan

De reis naar fossielvrij leven is al begonnen. Met grote én kleine stappen. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken. Daarom werken we samen met de industrie, de overheid, andere bedrijven én met jou. Lees meer over ons plan.

Kies je persoonlijke aanbod

Al onze klanten, thuis en in het MKB, ontvangen binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland. Wil je nu al groene stroom? Dan zorgen we ervoor dat er een energie keuze is die bij je past. Letterlijk, bij het huis waarin je woont, maar ook financieel.
Bekijk je persoonlijke aanbod

Klimaatverandering meest urgente probleem

Onderzoek wijst uit dat klimaatverandering als belangrijkste uitdaging van onze tijd wordt gezien. Belangrijker dan oorlog of epidemieën. In het Verdrag van Parijs staat dat de opwarming niet boven de 2 °C mag komen. Wij hebben onze plannen aangescherpt, zodat ons aandeel wordt teruggebracht naar maximaal 1,5 °C. Fossielvrij leven mogelijk maken: we zijn op weg.

Ik beloof ervoor te zorgen dat Vattenfall de doelstellingen in het Verdrag van Parijs haalt, door de fossiele emissies van onze activiteiten af te bouwen en door onze klanten in staat te stellen hetzelfde te doen.

Anna Borg, CEO Vattenfall, tijdens president Biden’s White House Leaders Summit on Climate

Dit zeggen anderen over ons

Sustainable Brand

Dat we goed op weg zijn, zie je bijvoorbeeld aan onze 8e plek op de Sustainable Brand Index 2020. Dat is een ranglijst met de duurzaamste merken. Deze lijst is gemaakt door een onafhankelijke jury.

Carbon Disclosure

Nog trotser zijn we misschien wel op onze score volgens het internationale Carbon Disclosure Project. Een internationale organisatie die heel precies bekijkt wat bedrijven nu echt doen tegen klimaatverandering. Wij scoren ons voor het tweede jaar op een rij met een dikke ‘A’. Het hoogst haalbare score.

EcoVadis

Samen met 75.000 andere bedrijven zijn wij beoordeeld door EcoVadis. Een internationale organisatie die kijkt naar wat we goed doen op het gebied van duurzaamheid. Zij gaven ons ‘Platinum’, wat wederom de hoogste status is.

De 7 beloftes van Vattenfall

  • Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

  • Een heldere jaarafrekening zonder verrassingen

  • Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten

  • Direct bericht met advies bij afwijkend verbruik

  • Gratis bespaaradvies op maat

  • Binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar voor alle klanten thuis

  • Altijd goed geholpen garantie

Veelgestelde vragen

Wat betekent Vattenfall?

De naam Vattenfall betekent waterval en verwijst naar ons erfgoed: we zijn in Zweden zo’n 100 jaar geleden begonnen als bedrijf dat elektriciteit opwekt uit waterkracht. Iets dat we tot op de dag van vandaag nog steeds doen. In Zweden is het zelfs onze belangrijkste bron! We zijn trots op die geschiedenis en op onze jarenlange expertise in het elektrificeren van het energielandschap. 

Wat betekent fossielvrij leven?

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.