1. Home
  2. Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven binnen één generatie

Wat gebeurt er met het klimaat en wat kunnen we eraan doen? Bij Vattenfall steken we al onze energie om dat ene doel te bereiken: fossiel vrij leven binnen één generatie. Het is een grote uitdaging. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de positieve stappen die al gezet worden. Zo produceren we steeds meer fossielvrije energie. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken. ​Ga samen met ons op weg.

Klimaatverandering meest urgente probleem

Nieuw onderzoek wijst uit dat klimaatverandering als belangrijkste uitdaging van onze tijd wordt gezien. Belangrijker dan oorlog of epidemieën. Ook blijkt dat negatieve berichten op (social) media een gevoel van machteloosheid kunnen veroorzaken, terwijl positieve berichten mensen juist kan activeren. Kortom, tijd voor meer positief nieuws over de stappen die we met elkaar nemen om een fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken.

Meer over klimaatverandering

Positieve stappen die we nemen

We zorgen we dat we zelf steeds meer fossielvrije energie produceren. Maar dat alleen is niet genoeg. We moeten meer doen om werkelijk fossielvrij te kunnen leven. Daarom werken we samen met de industrie, de overheid, bedrijven én onze klanten om de uitstoot van transport, huishoudens en productie te verminderen. Een greep uit alle stappen die we nemen:

Samen op weg

We moeten fossielvrij reizen, werken en wonen. Dit betekent dat we moeten veranderen. En snel. We beginnen bij onszelf én we kijken verder. Daarom werken we samen met industrieën, overheden, bedrijven en onze klanten aan dat éne ultieme doel: fossielvrij leven, binnen één generatie.

Weet jij eigenlijk wat fossielvrij betekent?

Fossielvrij betekent: zonder olie, steenkool en gas. Op dit moment zijn fossiele brandstoffen nog altijd de meest gebruikte energiebronnen ter wereld. Het grootste nadeel van deze energiebronnen is de hoge CO2-uitstoot. Ook veroorzaken ze vervuiling en bovendien zijn ze eindig. Genoeg reden om te zoeken naar alternatieven: fossielvrije energie. Zoals wind en zon.

Lees meer over fossielvrij leven

Doe je mee?

Word klant en ga samen met ons op weg naar fossielvrij leven binnen één generatie. Kies je eigen cadeau bij stroom en gas. 

Veelgestelde vragen

Wij geloven dat we onder één naam meer kunnen bereiken. We werken al jaren actief aan schone en betaalbare energie, want klimaatverandering heeft onze volle aandacht. Door onder één naam verder te gaan kunnen we grotere slagen maken. Dit zien wij nu ook al in de praktijk. Als één Vattenfall bouwen we voor de kust van Zuid-Holland bijvoorbeeld het allereerste subsidieloze windpark ter wereld.

Onze naam is dan veranderd, onze service en mensen zijn dat niet. Samen gaan we op weg naar fossielvrij leven.

Nee, voor jou persoonlijk verandert er niets. Onze mensen én onze service blijven hetzelfde. Je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Ook houd je de spaarpunten van Exclusief en je Blijven Loont-korting.

Nee, je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Hoe de energietarieven zich de komende jaren ontwikkelen is afhankelijk van marktontwikkelingen en belastingen, dat heeft niets te maken met de naamswijziging van Nuon naar Vattenfall.

Vattenfall was voor de naamsverandering al 10 jaar het moederbedrijf van Nuon en is van oorsprong een Zweeds staatsbedrijf. Dat betekent niet dat er minder geïnvesteerd wordt in Nederland. Integendeel, Vattenfall heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het opwekken van schone energie in Nederland. De komende jaren investeren we nog veel meer in lokale duurzame energie.

De naam Vattenfall betekent waterval en verwijst naar ons erfgoed: we zijn in Zweden zo’n 100 jaar geleden begonnen als bedrijf dat elektriciteit opwekt uit waterkracht. Iets dat we tot op de dag van vandaag nog steeds doen. In Zweden is het zelfs onze belangrijkste bron! We zijn trots op die geschiedenis en op onze jarenlange expertise in het elektrificeren van het energielandschap. Nu voegen we daar de geschiedenis, ervaring én toekomst van Nuon aan to

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.

Nuon energie is hetzelfde als Vattenfall energie. Onze energie wordt steeds groener, omdat we toewerken naar ons doel: fossielvrij leven binnen één generatie.