1. Home
  2. Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel. Om dit te bereiken moeten we meer doen dan het leveren van energie. Zo produceren we steeds meer duurzame energie. Maar we kijken ook verder dan onze eigen sector, zoals de ontwikkeling van fossielvrij staal.

Een energiebedrijf levert toch alleen energie?

Je denkt misschien dat een energiebedrijf alleen energie levert. Maar om ons ultieme doel mogelijk te maken, moeten we meer doen. Zo investeren we fors in nieuwe duurzame energieproductie en bouwen we versneld het gebruik van fossiele brandstoffen af. We werken ook samen met partners buiten onze eigen sector om de CO2-uitstoot verder te reduceren.

Ons plan

De reis naar fossielvrij leven is al begonnen. Met grote én kleine stappen. We zijn vastberaden om het verschil te maken. Daarom werken we samen met de industrie, de overheid, andere bedrijven én met jou. Lees meer over ons plan.

Straks 100% groene stroom voor alle klanten

Al onze klanten, thuis en in het MKB, ontvangen binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland. Ook investeren we flink in de opwek van groene stroom uit zon, water en wind. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste windpark op zee dat zonder subsidie gebouwd wordt.

Zo bereiken we ons doel

We helpen je op weg naar fossielvrij

Je stappen naar fossielvrij maken we inzichtelijk

Voor onze klanten maken we de stappen op weg naar een fossielvrij leven overzichtelijk. Je krijgt inzicht in je energieverbruik, zodat je grip krijgt op je kosten. En je krijgt praktische tips en adviezen, zodat je weet waar je moet beginnen. Zo klein en zo groot als je zelf wilt.

Bovendien bieden we onze klanten graag iets extra's. Want dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we natuurlijk ook aan jou. Daarom bieden we graag extra's waarmee je verder komt. Zoals een seintje, als je onverwacht meer energie verbruikt. En mooie kortingen, op je energierekening en bij duurzame bedrijven waarmee we samenwerken. 

 

De 7 beloftes van Vattenfall

  • Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

  • Een heldere jaarafrekening zonder verrassingen

  • Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten

  • Direct bericht met advies bij afwijkend verbruik

  • Gratis bespaaradvies op maat

  • Binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar voor alle klanten thuis

  • Altijd goed geholpen garantie

Dit zeggen anderen over ons

EcoVadis

Samen met 75.000 andere bedrijven heeft EcoVadis ons beoordeeld. Ze gaven ons ‘Platinum’, de hoogste status. We behoren hiermee tot de beste 1 procent van de onderzochte bedrijven. EcoVadis is een internationale organisatie die uitgebreid onderzoekt hoe duurzaam bedrijven zijn. Ze kijken bijvoorbeeld naar plannen en acties om de CO2-uitstoot te verminderen. Ook onderzoeken ze de omstandigheden waaronder de werknemers van de beoordeelde bedrijven hun werk doen. En zelfs van de toeleveranciers, de herkomst van grondstoffen en nog veel meer. Kortom, écht een test hoe duurzaam onze hele organisatie is.

Carbon Disclosure

We zijn misschien nog wel trotser op onze score volgens het internationale Carbon Disclosure Project. Dat is een internationale organisatie die heel precies bekijkt wat bedrijven nu echt doen tegen klimaatverandering. Zij hebben ons een dikke ‘A’ gegeven. Dat is de hoogst haalbare score.

Ecogain

Ecogain is een Zweeds milieuadviesbureau, gespecialiseerd in biodiversiteit. Op de Ecogain Biodiversiteit Index 2022 neemt Vattenfall de eerste plaats in. Ecogain erkent ons voor onze ambitieuze doelstellingen en activiteiten op het gebied van biodiversiteit en voor onze heldere rapportage over onze activiteiten om met verschillende projecten de negatieve gevolgen voor de biodiversiteit te verminderen.