Welkom, wij zijn Vattenfall

Al even in Nederland, met wortels in Zweden. En altijd al een bedrijf dat onder andere energie opwekt uit schone bronnen. Zoals waterkracht. Vattenfall betekent niet voor niets waterval. We maken natuurlijk ook gebruik van zon en - typisch Nederlands - wind.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Als Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat is een stevige ambitie. Maar het kan, daar zijn we van overtuigd. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken, te beginnen bij onszelf.

Stappen die we nemen

We produceren nog niet volledig fossielvrij, maar we werken er hard aan. Een greep uit alle stappen die we nemen:

 

 

Industrie

We werken aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat kunnen we niet alleen. Zo werken we samen met de industrie om met behulp van waterstof en elektriciteit de CO2-uitstoot te verminderen.

Lees meer over Industrie

Elektrisch reizen

We maken elektrisch reizen steeds makkelijker. Bijvoorbeeld met Vattenfall InCharge, één van de grootste oplaadnetwerken in Noord-Europa. Daarnaast ontwikkelen we duurzame reisoplossingen en kijken we verder dan elektrisch rijden met de auto. Zo stimuleren we ook fossielvrij reizen met de fiets en ander elektrisch vervoer.

Meer over Elektrisch reizen

Wind

We bouwen het grootste windpark op zee ter wereld. Zonder subsidie. Waarmee we tot wel 3 miljoen huishoudens van stroom kunnen voorzien. 

Lees meer over Wind

Samen op weg

We moeten fossielvrij reizen, werken en wonen. Dit betekent dat we moeten veranderen. En snel. We beginnen bij onszelf én we kijken verder. Daarom werken we samen met industrieën, overheden, bedrijven en onze klanten aan dat éne ultieme doel: fossielvrij leven, binnen één generatie.

Weet jij eigenlijk wat fossielvrij betekent?

Fossielvrij betekent: zonder olie, steenkool en gas. Op dit moment zijn fossiele brandstoffen nog altijd de meest gebruikte energiebronnen ter wereld. Het grootste nadeel van deze energiebronnen is de hoge CO2-uitstoot. Ook veroorzaken ze vervuiling en bovendien zijn ze eindig. Genoeg reden om te zoeken naar alternatieven: fossielvrije energie. Zoals wind en zon.

 

Lees meer over fossielvrij leven

De 6 services van Vattenfall

Fossielvrij leven binnen één generatie, dat is een flinke ambitie. Maar we zetten graag een stap extra. Ook voor onze klanten. Daarom hebben we de 6 vertrouwde services.

De 6 services van Vattenfall

6

Doe je mee?

Word klant en ga samen met ons op weg naar fossielvrij leven binnen één generatie. Kies je eigen cadeau bij stroom en gas. 

Bekijk je aanbod

Veelgestelde vragen

Wij geloven dat we onder één naam meer kunnen bereiken. We werken al jaren actief aan schone en betaalbare energie, want klimaatverandering heeft onze volle aandacht. Door onder één naam verder te gaan kunnen we grotere slagen maken. Dit zien wij nu ook al in de praktijk. Als één Vattenfall bouwen we voor de kust van Zuid-Holland bijvoorbeeld het allereerste subsidieloze windpark ter wereld.

Onze naam is dan veranderd, onze service en mensen zijn dat niet. Samen gaan we op weg naar fossielvrij leven.

Nee, voor jou persoonlijk verandert er niets. Onze mensen én onze service blijven hetzelfde. Je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Ook houd je de spaarpunten van Exclusief en je Blijven Loont-korting.

 

Nee, je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Hoe de energietarieven zich de komende jaren ontwikkelen is afhankelijk van marktontwikkelingen en belastingen, dat heeft niets te maken met de naamswijziging van Nuon naar Vattenfall.

Vattenfall was voor de naamsverandering al 10 jaar het moederbedrijf van Nuon en is van oorsprong een Zweeds staatsbedrijf. Dat betekent niet dat er minder geïnvesteerd wordt in Nederland. Integendeel, Vattenfall heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het opwekken van schone energie in Nederland. De komende jaren investeren we nog veel meer in lokale duurzame energie.

De naam Vattenfall betekent waterval en verwijst naar ons erfgoed: we zijn in Zweden zo’n 100 jaar geleden begonnen als bedrijf dat elektriciteit opwekt uit waterkracht. Iets dat we tot op de dag van vandaag nog steeds doen. In Zweden is het zelfs onze belangrijkste bron! We zijn trots op die geschiedenis en op onze jarenlange expertise in het elektrificeren van het energielandschap. Nu voegen we daar de geschiedenis, ervaring én toekomst van Nuon aan toe.

 

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.

 

Nuon energie is hetzelfde als Vattenfall energie. Onze energie wordt steeds groener, omdat we toewerken naar ons doel: fossielvrij leven binnen één generatie.