1. Home
  2. Kennis
  3. Zwarte zonnepanelen wekken meer stroom op én zijn mooier om te zien

Zwarte zonnepanelen zijn favoriet

Zwarte zonnepanelen zijn favoriet bij onze klanten. En ook bij ons. Zwarte monokristallijne zonnepanelen zijn iets efficiënter dan de paarsblauwe polykristallijne zonnepanelen. Reden voor de populariteit is vooral het uiterlijk: wij horen van onze klanten dat ze de kleur zwart beter bij hun dak vinden passen.

Wij kiezen voor monokristallijn zonnepanelen

Waarom wij alleen zwarte monokristallijn zonnepanelen aanbieden? Simpel: omdat onze klanten hierom vragen. “We hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van zonnepanelen en merken dat mensen het heel belangrijk vinden hoe ze eruit zien. Dat is ook de reden dat wij voor monokristallijne zonnepanelen kiezen. Mensen vinden die gewoon het mooist.” – Arjen van der Spek, productmanager Zon bij Vattenfall.

Voordelen monokristallijn:

Doe onze Zonnepanelen Check om te kijken hoeveel zonne-energie je zou kunnen opwekken. Dan zie je ook direct of je dak geschikt is. Na afronden van de check kan je een prijsopgave of een offerte aanvragen.

Verschil tussen blauwe en zwarte zonnepanelen

Blauwe en zwarte zonnepanelen verschillen niet alleen qua kleur. Monokristallijne zonnepanelen zijn bijvoorbeeld egaler dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen. Veel mensen vinden zwarte zonnepanelen mooier. Die zijn wat duurder, maar ook efficiënter dan polykristallijne zonnepanelen. Dat houdt in dat ze meer vermogen (uitgedrukt in Wattpiek) hebben. En meer opwek in Wattpiek betekent: meer stroom per m² / vierkante meter.

De term monokristallijn geeft aan hoe het zonnepaneel gemaakt wordt. Bij het monokristallijne zonnepaneel wordt een zonnecel uit één kristal gemaakt. Een zonnecel in een polykristallijn zonnepaneel bestaat uit meerdere silicium kristallen, waardoor deze zonnepanelen er wat onregelmatiger uitzien. Daardoor zijn ze blauw of paars van kleur, wat niet iedereen mooi vindt. Polykristallijne zonnepanelen zijn over het algemeen iets goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen, maar ook minder efficiënt.

Kleur zonnepanelen zwart of 'full black'?

Misschien ben je de term ‘full black’ of ‘volledig zwart’ als kleur voor zonnepanelen al eens tegengekomen? We begrijpen dat je niet direct weet wat de verschillen zijn als de kleur van zonnepanelen zwart, full black of volledig zwart genoemd wordt. Dat zit zo: monokristallijne zonnepanelen bestaan uit zwarte zonnecellen. Wel kan het frame een andere kleur hebben, bijvoorbeeld als dit van aluminium is. Ook kan de onderkant van een zonnepaneel een andere kleur hebben waardoor bijvoorbeeld de dunne lijntjes tussen de zonnecellen wit zijn. Wij leveren 3 verschillende soorten zwarte zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen kopen is zo geregeld

Monokristallijne zonnepanelen kopen is zo geregeld. De eerste stap? Met onze Zonnepanelen Check ontdek je binnen 12 seconden of je dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Bij de aanschaf van zonnepanelen kan je kiezen uit 3 pakketten. Keuze genoeg dus.

Doe de Zonnepanelen Check

3 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wil je besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Drie redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen