Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken

Voordat je ze koopt, wil je zonnepanelen vergelijken - dat begrijpen we. Wil je van zonnepanelen de prijs vergelijken of gaat het je om de opbrengst? Wij laten je eenvoudig onze soorten zonnepanelen vergelijken zodat je direct de verschillen in opbrengst, vermogen en prijs kunt zien. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag bij jouw keuze voor de juiste zonnepanelen voor je dak.

Zonnepanelenprijs vergelijken

Wil je van onze zonnepanelen de prijs vergelijken? Ons advies: let niet alléén op de prijs en ga voor de beste koop. Als je zonnepanelen bij ons koopt of huurt, mag je rekenen op A-kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij bieden 3 pakketten zonnepanelen aan, elk inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de meterkast én technische inspectie. Onze collega’s van Feenstra hebben jarenlange ervaring met het leggen van zonnepanelen. Zij installeren het hele systeem meestal in één dag.

In de tabel hieronder kan je prijzen van onze zonnepanelen vergelijken:

 Premium PowerExcellent PowerHigh Power 
Type paneel LG Solar 330 Wp Neon 2 Black AUO BenQ 320 Wp Full Black Trina Solar 295 Wp Full Black
Vermogen in Wattpiek per zonnepaneel 330 Wp 320 Wp 295 Wp
Verwachte opwek eerste jaar met 10 zonnepanelen 2.805 kWh 2.720 kWh 2.508 kWh
Vattenfall klantenprijs (per 10), incl. btw € 5.984 € 5.252 € 4.823

 

Tip: vergelijk zonnepanelen ook op vermogen

Het maximaal vermogen dat een zonnepaneel kan opwekken drukken we uit in Wattpiek (Wp). Vaak geldt: hoe duurder het paneel, hoe meer Wattpiek. Een zonnepaneel met hoog vermogen kan op de lange termijn dus goedkoper zijn, omdat het meer zonne-energie opwekt. Vergelijk zonnepanelen dus niet alleen op prijs, maar ook op vermogen en natuurlijk: kwaliteit. 

Soorten zonnepanelen vergelijken

Ga je voor monokristallijn zonnepanelen of polykristallijn? En wat zijn de verschillen eigenlijk? Om deze 2 soorten zonnepanelen met elkaar te vergelijken kijken we allereerst naar hoe ze eruit zien. Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart en zien er egaler uit dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen. Hierdoor vinden veel mensen ze mooier. Verreweg de meeste huishoudens met zonnepanelen kiezen voor monokristallijne zonnepanelen. Ze zijn wel wat duurder, maar ook efficiënter dan polykristallijne zonnepanelen. De opbrengst per m² is hoger.

Opbrengst zonnepanelen vergelijken

In de tabel hieronder kan je in één oogopslag de opbrengst van onze zonnepanelen vergelijken.

 Premium PowerExcellent PowerHigh Power 
Type paneel LG Solar 330 Wp Neon 2 Black AUO BenQ 320 Wp Full Black Trina Solar 295 Wp Full Black
Vermogen in Wattpiek per zonnepaneel 330 Wp 320 Wp 295 Wp
Verwachte opwek eerste jaar met 10 zonnepanelen 2.805 kWh 2.720 kWh 2.508 kWh
Verwachte opbrengst eerste jaar met 10 zonnepanelen € 645 € 626 € 577
Vattenfall klantenprijs (per 10), incl. btw € 5.984 € 5.252 € 4.823

Geen zorgen, wij helpen je met de juiste keuze

Ben je er al uit? We weten best dat zonnepanelen vergelijken je wat tijd zal kosten. Daarom helpen wij je graag bij jouw keuze. Met de Zonnepanelen Check reken je binnen 12 seconden uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Ook zie je meteen hoeveel je kan opwekken en wat de kosten zijn bij het huren of kopen van zonnepanelen.

Doe de Zonnepanelen Check

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wil je besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat je heel wat vragen hebt voordat je zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust je tijd. Wij helpen je alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?