Kosten energielabel

Kosten energielabel

Wil je weten waar je qua kosten energielabel rekening mee moet houden? Dat begrijpen we. De kosten voor het aanvragen van een energielabel kunnen flink variëren van enkele tot zelfs honderden euro’s. Goed om te weten: een energielabel voor jouw woning zelf kost niets. Wat je betaalt zijn kosten voor een erkend deskundige die jouw aanvraag controleert. We vertellen je er graag meer over.

Waarom je voor een energielabel kosten betaalt

Wil je weten wanneer en waarom je als woningeigenaar voor een energielabel kosten betaalt? Wij leggen je graag uit hoe dat zit. In 2015 kreeg elke woning een voorlopig energielabel zonder dat je daar iets voor betaalde. Bij verkoop of verhuur van een woning moet je dit voorlopige energielabel definitief maken. Een erkend deskundige checkt die aanvraag en het bewijs dat je aanlevert. Denk bij bewijs aan een foto van jouw cv-ketel of de factuur van een installateur. Voor deze check vraagt de deskundige administratiekosten. Dat zijn de kosten die je voor een energielabel betaalt.

Wat mag een energielabel aanvragen kosten?

Wat mag een energielabel aanvragen kosten, vraag je je misschien af. We begrijpen dat je wil weten waar je aan toe bent. Houd voor de aanvraag energielabel qua kosten rekening met een bedrag van enkele tot tientallen euro’s. Tijdens jouw aanvraag mag je uit een lijst van erkend deskundigen zelf iemand kiezen die jouw aanvraag controleert. 

De deskundigen bepalen zelf wat ze vragen voor het checken van de aanvragen. Je kiest zelf en daarmee ook zelf wat het aanvragen van jouw energielabel gaat kosten. Goed om te weten: de deskundige mag achteraf geen extra kosten aan je vragen.

Klantvraag: wat kost een energielabel voor een gebouw?

Een energielabel voor een gebouw kan je laten opstellen door een energieadviseur die je daarvoor betaalt. Als je je afvraagt: wat kost een energielabel voor een gebouw, dan kan je zelf prijzen van energieadviseurs vergelijken. Dit werkt dus anders dan bij de kosten voor een energielabel van een huis. Voor meer informatie over de kosten voor de aanvraag van een energielabel voor een gebouw kan je terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer over kosten energielabel woning

Wil je meer weten over de kosten van een energielabel voor jouw woning of over de aanvraag zelf? Op energielabel.nl vind je veelgestelde vragen over het energielabel.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij jouw wensen past en stel direct jouw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?