1. Home
  2. Kennis
  3. Kosten energielabel

Kosten energielabel

De kosten voor het aanvragen van een energielabel variëren flink van enkele tot zelfs honderden euro’s. Goed om te weten: een energielabel voor jouw woning zelf kost niets. Wat je betaalt zijn kosten voor een erkend deskundige die jouw aanvraag controleert.

Waarom je voor een energielabel kosten betaalt

In 2015 kreeg elke woning een voorlopig energielabel zonder dat je daar iets voor betaalde. Bij verkoop of verhuur van een woning moet je dit voorlopige energielabel definitief maken. Een erkend deskundige checkt die aanvraag en het bewijs dat je aanlevert. Denk bij bewijs aan een foto van jouw cv-ketel of de factuur van een installateur. Voor deze check vraagt de deskundige administratiekosten. Dat zijn de kosten die je voor een energielabel betaalt.

Wat mag een energielabel aanvragen kosten?

Houd voor de aanvraag energielabel qua kosten rekening met een bedrag van enkele euro’s. Tijdens jouw aanvraag kies je uit een lijst van erkend deskundigen iemand die jouw aanvraag controleert.

De deskundigen bepalen zelf wat ze vragen voor het checken van de aanvragen. Je kiest zelf en daarmee ook zelf wat het aanvragen van jouw energielabel gaat kosten. De deskundige mag achteraf geen extra kosten aan je vragen.

Wat kost een energielabel voor een gebouw?

Een energielabel voor een gebouw kan je laten opstellen door een energieadviseur die je daarvoor betaalt. Voor de kosten van een energielabel voor een gebouw kan je de prijzen van energieadviseurs vergelijken. Voor de kosten voor een energielabel van een huis werkt het anders. Ga naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor informatie over de kosten voor de aanvraag van een energielabel voor een gebouw. 

Meer over kosten energielabel woning

Wil je meer weten over de kosten van een energielabel voor jouw woning of over over een energielabel aanvragen? Op energielabel.nl vind je veelgestelde vragen over het energielabel.

Ga naar energielabel.nl

Deel deze pagina

Lees meer over energie