1. Grootzakelijk
 2. Energie inkopen
 3. Welke inkoopstrategie past het best bij uw bedrijf?

Welke energie inkoopstrategie past bij uw bedrijf?

Doordat de prijzen voor energie van dag-tot-dag en maand-tot-maand flink kunnen verschillen, loont het om uw energie gespreid in te kopen. Hiermee spreidt u het inkooprisico over verschillende momenten en kunt u profiteren van periodes met lage marktprijzen. Omdat wij begrijpen dat u niet constant de energiemarkt in de gaten kunt houden, kunt u bij Vattenfall gebruikmaken van 3 vooraf instelbare inkoopstrategieën.

U heeft de keuze uit 3 strategie├źn

 1. GemiddeldeMarktprijs-strategie

  Bij deze strategie betaalt u de gemiddelde marktprijs. U bepaalt zelf het percentage en de periode waarvoor u wilt inkopen. Vervolgens zorgt Vattenfall dat er elke handelsdag automatisch een evenredig deel wordt ingekocht tegen de marktprijs van dat moment.

 2. GelimiteerdeMarktprijs-strategie

  Bij deze strategie bepaalt u zelf hoeveel u maximaal voor uw energie wilt betalen. U kunt zowel een bovengrens als een ondergrens instellen voor uw energieprijs. Bereikt de marktprijs één van deze grenzen? Dan krijgt u van Vattenfall een seintje. U kunt dan zelf uw energieprijs vastzetten voor het percentage dat u wilt inkopen.

 3. FlexibeleMarktprijs-strategie

  Met deze strategie optimaliseert u uw energieprijs en profiteert u zodra de prijzen dalen. U stelt een bovengrens in voor uw inkoopprijs. Als de energieprijs daalt, daalt uw bovengrens mee. Stijgt de marktprijs vervolgens en raakt het de bovengrens? Dan krijgt u van Vattenfall een seintje. Zo profiteert u van een dalende markt en wordt u op tijd geïnformeerd bij een stijging.

  Bekijk ook de onderstaande video over onze inkoopstrategieën.

Gespreid inkopen met SplitOnline

Met ons SplitOnline product regelt u zelf uw zakelijke energie-inkoop. Eenvoudig, veilig en overzichtelijk via het online HandelsPlatform. Inkopen doet u tegen marktprijzen, op basis van inkoopblokken. Dit kan een jaarblok, een kwartaalblok of een maandblok zijn.

Bekijk de voordelen
Regie over uw zakelijke energie-inkoop

Zelf de regie over uw zakelijke energie-inkoop

In deze whitepaper leest u welke drie inkoopstrategieën er zijn, waarom het slim is om gespreid in te kopen en hoe andere bedrijven daar voordeel uit halen.

Dit zou u ook kunnen interesseren

Samen op weg naar een fossielvrije toekomst

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de energiemarkt. Zo ook met het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, en windenergie en laadpalen.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

 • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

 • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie