Energielabel bedrijfspand

Is uw kantoorpand al energielabel C proof?

Als eigenaar van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van honderd vierkante meter of meer bent u vanaf 2023 verplicht om (minimaal) energielabel C te hebben. Heeft uw pand op dit moment een D-, E-, F- of G-label? Dan is het slim om alvast maatregelen te treffen. Want een duurzamer pand levert direct mooie besparingen op.

Wat is energielabel C?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw  kantoor is. De labels gaan van A tot en met G, waarbij A staat voor het zuinigste kantoorpand en G voor het meest energie slurpende. Energielabel C staat voor een relatief energiezuinig kantoor, waar nog wel ruimte is voor verbetering.

Kantoorpanden met energielabel D, E of F kunnen met relatief kleine maatregelen en zonder bouwkundige ingrepen worden aangepast om  energielabel C te halen. Op den duur kunnen die maatregelen zelfs bijdragen aan een energieneutraal kantoor. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in isolatie, ventilatie, en het aanbrengen van warmwaterinstallaties en het plaatsen van zonnepanelen voor grootverbruik. Het is eenvoudiger dan u denkt.

Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C

Whitepaper Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C

Deze whitepaper laat zien welke maatregelen u als vastgoedbeheerder kunt nemen om tot duurzame energielabels te komen.

Download de whitepaper

Welke panden hebben een energielabel?

Kantoren met meer dan honderd vierkante meter totale vloeroppervlakte moeten over een energielabel beschikken. Bij verkoop of verhuur van het kantoorpand overhandigt de eigenaar samen met de officiële overdracht of contract het energielabel aan de koper of huurder.

Het energielabel kan gunstig zijn voor de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs van uw pand; een groen energielabel (A, B of C) vermeerdert de waarde van uw pand en kan verhuur versnellen.

Uitzondering

Houdt u kantoor in een klein of monumentaal pand? Dan geldt een verplicht energielabel (voorlopig) niet.

Heeft kantoorpand nog niet het straks verplichte energielabel C?

In het artikel '4x simpel energie besparen in uw kantoor' zorgen we dat u weet met welke eenvoudige aanpassingen u direct bespaart energie.

Aan de slag

Weet u welk energielabel uw kantoor heeft? Wij helpen u hier graag mee. Onze DuurzaamheidsScan geeft u direct inzicht in de energielabels van uw gebouw(en) en geeft u concrete mogelijkheden voor verduurzaming om een labelsprong te kunnen maken. Daar kunt u direct mee aan de slag. En omdat de overheid verduurzaming van uw kantoorpand middels energiebesparende maatregelen stimuleert en aanmoedigt met subsidies komt dit ook nog eens binnen handbereik.

Reden te meer om uw kantoorpand energielabel C-proof te maken. En u zult merken dat wanneer u eenmaal de smaak van verduurzaming te pakken heeft, het nog leuk wordt ook.

Advies over verduurzamen?

We gaan graag met u in gesprek. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

bel 088 363 79 32

Ik wil graag dat een energieadviseur mij belt

Zonnepanelen zijn een duurzame investering die zich in een aantal jaar terugverdient. En het mooie is, uw eigen energie is goedkoper dan die van ons.