1. Grootzakelijk
  2. Kosten besparen
  3. Besparen op uw zakelijk energieverbruik
bespaar op uw zakelijk energieverbruik

Besparen op uw zakelijk energieverbruik

Als u goed inzicht heeft in uw verbruik, is besparen al een stuk gemakkelijker. Want als u weet wat uw energieslurpers zijn en hoe u dit kunt oplossen, dan kunt u doelgericht aan de slag! Met een paar simpele aanpassingen heeft u vaak al snel veel resultaat.

Waardoor komt een hoger energieverbruik?

Komt u met uw zakelijke energierekening hoger uit dan verwacht? Dat kan een grote tegenvaller zijn. Om verrassingen te voorkomen is het goed om te weten waar uw verhoogde verbruik vandaan komt.

Mogelijke oorzaken van een hoger energieverbruik

  • Verandering in uw bedrijfsvoering
  • Slecht onderhouden cv-ketel(s)
  • Koude winter
  • Sluimerverbruik 's nachts en stand-by stand modus
  • Verbouwingswerkzaamheden

De 6 oorzaken van een hoger energieverbruik weten?

Een hoger energieverbruik kan veel verschillende oorzaken hebben. Ontdek in dit artikel welke dit kunnen zijn. Lees het artikel '6 oorzaken van een hoger energieverbruik'

Mogelijk moet u zelfs verplicht energie besparen!

Valt uw bedrijf onder het activiteitenbesluit milieubeheer, dan moet u alle erkende energiebesparende maatregelen voor uw bedrijfstak nemen. Ook krijgt u er vanaf 2019 een informatieplicht energiebesparing bij.

Bekijk uw verplichtingen
Energiemeter die maar langzaam oploopt | Vattenfall Zakelijke Markt

Tip: bespaar met een slimme meter

Altijd uw daadwerkelijke verbruik gefactureerd krijgen, omdat uw verbruik niet meer geschat hoeft te worden? En dus nooit meer meterstanden opnemen. Het kan, met een slimme meter. Lees in het artikel 'Inzicht in uw verbruik met slimme meters' hoe u tijd bespaart met een slimme meter.

Lees het artikel

Slim besparen kan ook zo: