1. Grootzakelijk
  2. Besparen
  3. Besparen op uw zakelijk energieverbruik

Besparen op uw zakelijk energieverbruik

Als u goed inzicht heeft in uw verbruik, is besparen al een stuk gemakkelijker. Want als u weet wat uw energieslurpers zijn en hoe u dit kunt oplossen, dan kunt u doelgericht aan de slag! Met een paar simpele aanpassingen heeft u vaak al snel veel resultaat.

Waardoor komt een hoger energieverbruik?

Mogelijke oorzaken

Komt u met uw zakelijke energierekening hoger uit dan verwacht? Dat kan een grote tegenvaller zijn. Om verrassingen te voorkomen is het goed om te weten waar uw verhoogde verbruik vandaan komt. Een hoger energieverbruik kan veel verschillende oorzaken hebben. Ontdek in het artikel '6 oorzaken van een hoger energieverbruik' welke dit kunnen zijn. 

Tip: bespaar met een slimme meter

Altijd uw daadwerkelijke verbruik gefactureerd krijgen, omdat uw verbruik niet meer geschat hoeft te worden? En dus nooit meer meterstanden opnemen. Het kan, met een slimme meter. Lees in het artikel 'Inzicht in uw verbruik met slimme meters' hoe u tijd bespaart met een slimme meter.

Start vandaag nog met energie besparen!

Bent u al milieuwet proof? Doe de check! U ziet dan direct welke plichten u heeft. En u kunt meteen alle erkende energiebesparende maatregelen voor uw bedrijfstak downloaden.

Doe de wetcheck energiebesparing

Mogelijk moet u zelfs verplicht energie besparen!

Valt uw bedrijf onder het activiteitenbesluit milieubeheer, dan moet u alle erkende energiebesparende maatregelen voor uw bedrijfstak nemen. Zo heeft u er sinds 2019 een informatieplicht energiebesparing bijgekregen.

Bekijk uw verplichtingen

Slim besparen kan ook zo

Wij helpen u graag met het verduurzamen van uw bedrijf

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 088 098 56 50 (van 08.30 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2020

In het stroometiket van 2020 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2020

Platinum status voor Vattenfall

Na goud in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020), heeft Vattenfall in 2021 nu de platinum rating van EcoVadis ontvangen. 

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021

De platinum ranking betekent dat wij gemiddeld behoren tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn geëvalueerd (40.000 leveranciers), en bij de top 3% in de categorie Energie.