Meer controle door slimme administratie

Bijna tweederde van uw zakelijke energiekosten bestaat uit vaste kosten. Het grootste deel van deze vaste kosten is door de overheid vastgelegd in de vorm van heffingen en belastingen. Maar er zijn zeker mogelijkheden om hierop te besparen en zo meer controle over uw energiekosten te krijgen. We vertellen u graag hoe.

Tips van onze energie-experts

Tip 1: profiteer van een lager energiebelastingtarief

Energiekosten bestaan voor ruim 40% uit overheidsheffingen zoals energiebelastingen en btw. De belastingen bestaat uit Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE). U betaalt deze belastingen over de hoeveelheid energie die u verbruikt.

Als bedrijf kunt u aanspraak maken op lagere tarieven energiebelasting of een lager btw-tarief. Soms is volledige vrijstelling zelfs mogelijk.

Kijk of u in aanmerking komt

Tip 2: zorg dat uw capaciteitstarief niet te hoog is

Voor uw grootverbruikaansluiting betaalt u een tarief voor het transport en de levering van uw energie: het capaciteitstarief. Hoe groter het vermogen uw aansluiting, hoe hoger het capaciteitstarief.

Heeft uw aansluiting een hogere capaciteit dan nodig is om uw bedrijf draaiende te houden? Dan betaalt u voor capaciteit die u niet gebruikt. En dat is zonde. Het kan lonen om uit te zoeken hoeveel capaciteit uw aansluiting heeft en of dit klopt met uw werkelijke verbruik.

Lees wat u kunt doen

Hoe zijn uw zakelijke energiekosten opgebouwd?

We begrijpen dat energie voor veel bedrijven een belangrijke kostenpost is. In deze video ziet u hoe energiekosten zijn opgebouwd.

De energieprijs bestaat uit meer dan alleen de marktprijs. Als u weet wat de verschillende kostenposten zijn, zoals onbalanskosten, kunt u makkelijker besparen.

Slim besparen op uw zakelijke energiekosten

U wilt uw energiekosten natuurlijk het liefst zo laag mogelijk houden. Dat begrijpen wij. In onze whitepaper vindt u vijf slimme maatregelen waarmee u uw zakelijke energiekosten kunt verlagen.

Download de whitepaper