1. Home
  2. Gas & elektra
  3. Gas & elektra verbruik

Verbruik gas elektra berekenen en vergelijken

Je verbruik gas elektra bepaalt voor een groot deel je energiekosten. Wat is jouw gemiddelde verbruik? En verbruik je meer of minder dan anderen met jouw type huis en huishouden? Zo bekijk je dat.

Gemiddeld verbruik gas en elektra berekenen

Energie besparen begint met inzicht in je verbruik. Begin daarom met je eigen gemiddeld verbruik gas elektra berekenen. Daar zijn twee manieren voor.

  1. Check je jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaar. Daar zie je staan hoeveel kubieke meter gas en hoeveel kWh elektra je hebt verbruikt. Zet je die getallen naast elkaar, dan krijg je een goed beeld of je meer of minder bent gaan gebruiken. Tel de hoeveelheden van de drie jaar bij elkaar op en deel het totaal dan door drie. Dan heb je een gemiddeld verbruik van de afgelopen 3 jaar. Of kies ervoor om je verbruik van het afgelopen jaar als gemiddelde te zien. Deel je jaarverbruik door 12 voor een gemiddeld verbruik per maand.

  2. Bekijk je verbruik op je maandelijkse energierapport. Heb je een slimme meter en ons toestemming gegeven om die dagelijks uit te lezen? Dan zie je op je maandelijkse energierapport precies wat je verbruikt hebt. En of je gemiddeld meer of minder gas en elektra verbruikt dan anderen. Dat doen we op twee manieren. Als eerste vergelijken we je gasverbruik met gemiddelden per type huis. Daarnaast vergelijken we je elektraverbruik met gemiddelden per type huishouden.
Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Voor gas kun je ook een groene stap maken, zoals MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

Gemiddeld verbruik gas en elektra 1 persoon

Normaal gesproken is het gemiddeld verbruik gas en elektra van 1 persoon veel minder dan van een gezin. Je verbruikt voor één persoon meestal minder gas om te verwarmen. En je hebt minder stroom nodig voor licht en apparaten in huis. Volgens het Nibud verbruikt een eenpersoonshuishouden per jaar gemiddeld 1.810 kWh aan elektra.

Ben je nieuwsgierig naar hoeveel je meer of minder verbruikt? Die kennis delen we elke maand in je energierapport. Jouw score komt in de grafiek te staan. Aan de plaats en de hoogte van je balk zie je hoe je scoort. Staat jouw balkje links van de balk met één poppetje eronder? Dan verbruik je minder elektra dan andere eenpersoonshuishoudens. Dat is goed om te weten. Verbruik je meer en wil je daar wat aan doen om beter te gaan scoren? Bekijk dan onze praktische bespaartips.

Het gemiddelde gasverbruik bekijken we meestal niet per persoon, maar per type huis. In een flat is dat 920 m³ per jaar.

Duurzaam Wonen Check

Ontdek wat je bij je thuis kunt doen om energie te besparen. Onze chatbot Nina geeft je een overzicht van de beste stappen voor je koop- of huurhuis. Zo zie je meteen hoe je duurzamer woont en bespaart op je energierekening.

Duurzaam Wonen Check

Gemiddeld verbruik gas en elektra 2 personen

Je zou misschien denken dat 2 personen ook twee keer zoveel stroom nodig hebben als 1 persoon. Dat is gelukkig niet zo. Het gemiddeld verbruik van gas en elektra 2 personen is 2.800 kWh. Dat is dus ongeveer 1000 kWh meer dan iemand die alleen woont. Het gasverbruik hangt af van je type huis. Gemiddeld verbruik je in een tussenwoning 1.190 m³ aan gas. Heb je een hoekwoning dan is een verbruik van 1.380 m³ gas normaal. Vind je je verbruik te hoog? Dan adviseren we je om met onze chatbot Nina de praktische Duurzaam Wonen Check te doen.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. We beginnen bij onszelf, helpen je op weg en werken samen met industrie en overheden.

Doe je mee?

Gemiddeld verbruik gas en elektra 4 personen

Met 4 personen verbruik je iets meer dan het dubbele van een eenpersoonshuishouden. Het gemiddeld verbruik gas en elektra 4 personen is 3.840 kWh elektra. Hoeveel gas je nodig hebt per jaar hangt af van het soort huis waarin je met zijn vieren woont. En hoe goed je huis geïsoleerd is natuurlijk. In een hoekwoning verbruik je gemiddeld 1.380 m³ gas. In een 2 onder 1 kap 1.560 m³ gas en in een vrijstaand huis 2.010 m³ gas. Is je verbruik gas elektra hoger? We helpen je graag met duurzaam energie besparen. Doe je de Duurzaam Wonen Check dan krijg je een concreet plan met slimme bespaartips.

Gas en elektra aanbiedingen

We hebben verschillende gas en elektra aanbiedingen voor je. Bij sommige acties krijg je korting. Bij andere acties hebben we een leuk cadeau voor je. Bekijk het overzicht van de acties. Of ga direct naar energie aanvragen en kies daar voor een aantrekkelijk aanbod. En we hebben nog meer voordeel voor je. Meld je aan voor Exclusief. Elke maand dat je klant van ons bent, krijg je punten. Zo spaar je voor cadeaus of korting op uitjes. Ook daar krijg je energie van.

Meer lezen rond 'verbruik gas elektra'