1. Thuis
  2. Elektrische auto
  3. Goedkoopste elektrische auto

Wat is de goedkoopste elektrische auto?

Elektrische auto’s worden snel betaalbaarder. Onder andere doordat het maken van accu’s goedkoper wordt. Experts denken dat elektrische auto’s rond 2025 in aanschaf goedkoper zijn dan auto’s op benzine of diesel. Als we kijken naar de totale kosten inclusief verbruik en onderhoud, zijn de meeste elektrische auto's al goedkoper dan brandstofauto's.

Elektrische auto's worden steeds goedkoper

De laatste jaren worden elektrische auto’s niet alleen goedkoper, het aanbod groeit ook. Er zijn meer en meer fabrikanten van elektrische auto’s die betaalbare elektrische auto’s maken. Vooral nu je minder belasting betaalt voor elektrische auto's die minder dan € 50.000,- kosten, zijn deze betaalbare modellen superpopulair.

Dat zie je ook aan de cijfers: in 2018 was de gemiddelde aankoopwaarde van een elektrische auto € 74.000,-. In 2022 was dat al € 51.171,- (Bron: RAI Vereniging). De komende jaren zal die prijs waarschijnlijk verder dalen.

Elektrisch rijden subsidie: laad je portemonnee op!

Heb je interesse in het kopen van een elektrische auto? Dan is de kans groot dat je recht hebt op subsidie. Ontdek hoe het zit met de aankoopsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto's. 

Subsidies bekijken

De goedkoopste elektrische auto

Het aanbod verandert natuurlijk snel, dus het is slim om het aanbod zelf in de gaten te houden. Al een aantal jaar is de Dacia Spring Electric de goedkoopste elektrische auto. Je koopt 'm vanaf € 21.750,-. 

Rij je alleen in de stad en vind je een maximale snelheid van 45 kilometer per uur geen probleem? Dan is de kleine Citroën Ami een optie, voor een vanafprijs van € 7.290,-. En net als bij andere elektrische auto’s geldt dat daar de subsidie nog vanaf gaat.

Benieuwd naar andere elektrische auto’s en de bijbehorende prijzen? Kijk dan op de online database EV-database.org.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Wat gebeurt er met het klimaat en wat kunnen we eraan doen? Bij Vattenfall zetten we alles op alles om dat ene doel te bereiken: fossielvrij leven binnen één generatie. We zijn vastberaden om het verschil te maken. ​Ga samen met ons op weg.

Fossielvrij leven

Meer over elektrisch auto's