1. ZZP
  2. Elektrisch rijden

Zzp en elektrische auto's: alles op een rij

Steeds meer mensen gaan in elektrische auto’s de weg op. We werken hard om het makkelijker en betaalbaarder te maken. Ook voor zzp’ers zoals jij. Zo kun je met elektrisch rijden een mooie stap naar fossielvrij leven zetten.

Financiële en fiscale voordelen voor zzp’ers met een elektrische auto

Begin 2022 kwamen en maar liefst 134.000 hybride en volledig elektrische auto’s bij. Dat kwam ook omdat meer zzp'ers voor elektrisch kozen. Maar wat kost een elektrische auto zakelijk precies? En wat zijn de voordelen ervan?

Onderzoek wanneer je break-even bent

Veel zzp’ers met een elektrische auto zijn break-even wanneer ze 27.000 km per jaar rijden. Vanaf dat moment is hun auto voordeliger dan een met verbrandingsmotor. Dit ligt natuurlijk wel aan je auto. Onderzoek wanneer jij break-even bent als je een elektrische auto aanschaft. 

Je betaalt geen mrb (motorrijtuigenbelasting)

Heb je een volledig elektrische auto, dan betaal je geen mrb (motorrijtuigenbelasting).  

Stroom is voordeliger dan benzine of diesel

Een elektrische auto rijdt op stroom. En dat is in veel gevallen veel voordeliger dan rijden op fossiele brandstoffen. Hoeveel goedkoper, dat ligt natuurlijk aan de kosten van elektriciteit. Thuis laden is over het algemeen goedkoper dan publiek of onderweg laden langs de snelweg. Kijk wel goed naar je stroomtarief, want de gemiddelde EV-rijder die thuis kan laden gaat twee keer zoveel elektriciteit verbruiken. 

Laad je auto op met je eigen laadpaal, gewoon thuis

Altijd een opgeladen auto voor de deur, met slimme laadsessies tijdens daluren? Met je eigen laadpaal thuis laad je je elektrische auto op wanneer je wilt.

Bekijk onze laadpaal

Subsidies maken het aantrekkelijk: MIA en Vamil

De overheid steunt de aanschaf van elektrische voertuigen of een oplaadpunt met twee regelingen.

Lage bijtelling en korting bij privégebruik

Schaf je je elektrische auto zakelijk aan, dan kun je de kosten aftrekken van je omzet. Momenteel is het aantrekkelijk, want de bijtelling is 8%. In de komende jaren stijgt dit wel. Voor kilometers die je privé maakt, krijg je korting op de bijtelling. 

Elektrisch rijden met onze laadpalen

Snelladen bij iedere McDrive

Zo kun je op steeds meer plekken snelladen

200.000 laadpalen in 2030

We bouwen ons eigen elektrische wagenpark

Samen op weg naar fossielvrij leven

Wanneer je oplaadt met duurzaam opgewekte stroom

Nog meer doen om duurzaam te ondernemen?