1. Home
 2. Zonnepanelen
 3. Groene lening via Vattenfall

Groene lening via Vattenfall: opwekken en besparen zonder eigen geld te gebruiken

Zonnepanelen leveren veel op. Voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wil je niet in één keer het hele aankoopbedrag investeren? Dan is er de groene lening via Vattenfall: je leent het aankoopbedrag en profiteert direct van de opbrengst. Via de check rekenen we graag voor je uit hoeveel panelen er op je dak passen en wat je kunt lenen. 

Geniet van de zon met een gunstige lening

Direct besparen op je energierekening

Met zonnepanelen wek je zelf je duurzame stroom op, waarmee je een mooie steen bijdraagt aan de CO2-reductie. Tegelijkertijd bespaar je direct flink op de energierekening, zelfs als je start met opwekken in de winter. Een waardevolle investering dus, voor het milieu én je portemonnee.

Fiscaal gunstig en op elk moment aflossen 
Zodra je de zonnepanelen op je dak hebt, daalt je energierekening. Je merkt dus direct de voordelen. Daar komt nog bij: de rente van leningen of hypotheken die gebruikt worden om de eigen woning te verduurzamen, zijn fiscaal aftrekbaar. Dit geldt dus ook voor deze groene lening. Bovendien kun je de btw van de zonnepalen terugvragen. Wil je toch het bedrag van de panelen in één keer aflossen? Dan kan dat op elk moment, zonder kosten of voorwaarden.

Eenvoudig online aanvragen

 • Doe de Zonnepanelen Check en zie direct wat je kunt opwekken en wat de installatie kost

 • Met de kredietcheck zie je daarna meteen of je het bedrag kunt lenen

 • Je vraagt de zonnepanelen weer aan via de Zonnepanelen Check. Een medewerker van Feenstra maakt je definitieve offerte

 • Je leent het definitieve bedrag bij financieringsmaatschappij Findio door de stappen in het online portal van Findio te doorlopen en digitaal te tekenen

 • Je zonnepanelen worden gelegd en je start direct met opwekken en besparen

Onze partners: Findio en Feenstra

Findio voor financiering

Samen in Zon

Voor de groene lening werken we samen met financieringsmaatschappij Findio, een grote aanbieder van krediet. Findio heeft een makkelijk en volledig digitaal proces en kent een een eKomi-tevredenheidsscore van 9,8.

Feenstra voor zonnepanelen

Vattenfall Opwekkers

Feenstra is een dochter van Vattenfall en al ruim 30 jaar onze deskundige installatiepartij voor onder meer zonnepanelen. De gecertificeerde monteurs en vakmensen staan 24 uur per dag voor onze klanten klaar. 

De belangrijkste kenmerken:

 • De lening heeft een rente van 3,9% en een maximale looptijd van 180 maanden
 • De zonnepanelen hebben een vermogensgarantie van 25 jaar
 • Je profiteert van de strenge veiligheidseisen en kwaliteit van Feenstra
 • De rente van de lening is fiscaal aftrekbaar als je een eigen woning hebt
 • Tussentijds voor een deel of helemaal aflossen kan altijd

Veelgestelde vragen

 • Ja, in principe kan iedereen een groene lening aanvragen. Of je geaccepteerd wordt voor de lening, hangt af van je persoonlijke financiële situatie. Er wordt bijvoorbeeld getoetst op inkomen, de maandlasten van je hypotheek en of je andere leningen hebt lopen. Onze financieringspartner Findio is wettelijk verplicht om uitsluitend verantwoorde leningen te verstrekken.

  Let op: voor zelfstandigen is het nu nog niet mogelijk om via Vattenfall een groene lening aan te vragen.

 • Je kunt op ieder gewenst moment de lening volledig of gedeeltelijk aflossen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Zo heb je nooit een probleem als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Je lost in dat geval je lening gewoon in.

 • Met de groene lening kun je op dit moment alléén zonnepanelen financieren. In de toekomst is het ook mogelijk om andere duurzame goederen via Vattenfall te financieren. Overweeg je dit nu al? Neem dan contact op met de klantenservice van Findio. De medewerkers vertellen je welke voorwaarden er gelden voor de groene lening. Je kunt ze bereiken via 0800 – 34 63 460.

 • Ja, de looptijd in de voorbeeldberekening in de zonnepanelencheck is 15 jaar. Na je aanvraag op Vattenfall.nl krijg je per e-mail toegang tot jouw eigen online portaal bij Findio. Als je liever een kortere looptijd wilt, dan kun je dat tijdens het aanvraagproces zelf in je online portal bij Findio doorgeven. Je ziet dan ook direct je nieuwe maandbedrag.

 • Het maandbedrag dat je aan Findio betaalt, bestaat uit het bedrag dat je maandelijks aflost op je lening en de rente die je betaalt. De rente is over de gehele periode 3,9% op jaarbasis. Je krijgt ieder jaar in Mijn Findio een jaaroverzicht, waarop staat hoeveel je in dat jaar hebt afgelost en hoeveel rente je hebt betaald. Als je een eigen woning hebt, dan kun je de rente opvoeren als aftrekpost bij je belastingaangifte.

 • Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om een groene lening aan te vragen als zelfstandige.

Vrouw in tuin

Bekijk direct je mogelijkheden

Bekijk meteen welk aankoopbedrag je nodig hebt en of je dit kunt lenen. Kom je voor een lening in aanmerking, dan vraag je die gewoon online aan, net als de afspraak met installateur Feenstra. Voor je het weet profiteer je van de zon!