1. Home
  2. Service
  3. Meterstanden
Man en vrouw zitten buiten en kijken op tablet l Vattenfall energie

Meterstanden doorgeven? Graag, we berekenen je echte verbruik.

Hoe beter wij weten wat je verbruikt, hoe kleiner de kans dat je wordt verrast door de jaarafrekening. Daar helpen wij je graag bij. Jouw Vattenfall meterstanden doorgeven? Als het tijd is hoor je dat van ons.

Heb je een slimme meter? Dan is meterstanden doorgeven niet nodig.

Als je een slimme meter hebt, hoort meterstanden opnemen tot het verleden. Jouw netbeheerder leest de meterstand op afstand uit en geeft ze daarna aan ons door. Wij sturen je dan ook geen brief of e-mail met de vraag je meterstand door te geven. Een van de voordelen van een slimme meter. Het kan zijn dat je naast je slimme meter ook een gewone meter hebt. De standen van je gewone meter vragen wij nog wel aan je.

Vattenfall meterstanden voor je jaarafrekening

Als het tijd is om de meterstanden voor jouw jaarafrekening door te geven, hoor je dat van ons. Je meterstanden doorgeven voor je jaarafrekening regel je makkelijk online.

We raden je aan elk jaar je standen aan ons door te geven. Want alleen met behulp van je meterstanden, weten we precies hoeveel gas (warmte) en stroom je werkelijk hebt verbruikt. Je verbruik verrekenen we vervolgens met de termijnbedragen die we hebben afgesproken. Op de jaarafrekening zie je dan of je goed zit, moet bijbetalen of juist geld terugkrijgt.

Hebben wij je standen niet, dan 'schatten' wij je verbruik. Dat kan een keer gebeuren. Is dit het geval, dan adviseren wij je deze geschatte standen wel even te controleren. Is er een groot verschil dan kunnen wij dat meteen herstellen. Is er maar een klein verschil, dan verrekenen we dit gewoon bij de volgende jaarafrekening.  

Meterstanden jaarrekening doorgeven

Man leest de meterstanden af van zijn meter l Vattenfall energie

Hulp bij het aflezen van de meterstand

Om je te helpen, tonen we de meest voorkomende meters met uitleg over aflezen: Aflezen meterstanden

Aflezen meterstanden

Vattenfall meterstanden bij verhuizing of als nieuwe klant

Welkom! Fijn dat je voor ons gekozen hebt. Wil je je meterstanden opnemen en ze aan ons doorgeven? Wij gebruiken je standen als beginstand voor het maken van de jaarafrekening.

Ben je verhuisd? Wil je dan ook de meterstanden doorgeven? We hebben de standen van het nieuwe en oude adres nodig. De nieuwe standen gebruiken we als beginstand. En met de standen van het oude adres maken we je eindafrekening.

Begin- of eindstanden doorgeven

Vrouw wandelt op straat l Vattenfall energie

Meterstanden bijhouden geeft inzicht in je energieverbruik

We begrijpen dat je inzicht wilt in je energieverbruik. Daar zorgen we voor met Mijn Verbruik. Meterstanden bijhouden gaat vanzelf als je een slimme meter hebt. En anders vul je ze zelf in. Zo wordt energie besparen pas echt leuk. Lees meer over meterstanden bijhouden: 

Mijn Verbruik

Wat is het opnamenummer?

Als wij je vragen je meterstanden aan ons door te geven, ontvang je ook meteen het opnamenummer. Dit nummer heb je nodig bij het doorgeven van je standen. Want zo weten wij van wie deze standen zijn. 

Opnamenummer kwijt?

Wil je de standen voor de jaarafrekening doorgeven, maar ben je het opnamenummer kwijt? Als het niet anders kan, geef dan de standen met je klantnummer door. Het klantnummer vind je op het bankafschrift en in Mijn Vattenfall.

Naar meterstanden doorgeven in Mijn Vattenfall.

Meer relevante onderwerpen