1. MKB
  2. Wet- en regelgeving
  3. kantoor verstandig overstappen

4 tips: verstandig overstappen van zakelijke energieleverancier

Hoe stap je op een verstandige manier over van zakelijke energieleverancier? Want je kent het vast wel: het kán best stressvol zijn. Denk aan onverwachte dubbele kosten, ellenlange telefonische wachtrijen en kleine lettertjes. In dit artikel helpen we je met 4 tips om het efficiënt aan te pakken.

1. Hou de overstapregels in de gaten

Neem minimaal een maand vooraf contact op met de leverancier waar je naartoe wilt. Die zegt dan je oude contract voor je op. En zorgt dat je op tijd aangesloten bent. Geen zorgen dus dat je zonder energie komt te zitten. Wel zo makkelijk.

2. Stap over zonder kosten of boete

Lees na in je energiecontract wat de opzegtijd is. Want heb je een contract voor meerdere jaren, dan kost overstappen vaak geld. Lees hier de regels van de overstapboete.

3. Overstappen: doe het verstandig

Gaat jullie bedrijf verhuizen? Zorg dan dat je 6-8 weken van tevoren contact opneemt voor een energiecontract op jullie nieuwe adres. Of eerder als er nog geklust moet worden. Zo kom je niet zonder stroom en gas te zitten tijdens het inrichten.

4. Ga meteen voor groene stroom

Stap je over naar een nieuwe zakelijke energieleverancier, dan is dit jouw moment om te kiezen voor ons. Kies voor ons product Zakelijk Groen uit Nederland.

Verstandig overstappen: je kunt het!

Overstappen van energieleverancier is dus niet moeilijk. En met onze tips weet je waar je op moet letten op het gebied van kleine lettertjes en kosten! Met onze overstapservice pak je het zeker weten efficiënt aan.

Bekijk overstapservice