Tarieven stadsverwarming voor het mkb

Per 1 januari 2024 stijgen de standaardtarieven voor warmte. Op deze pagina vind je meer informatie over de tarieven en van welke regelingen je gebruik kunt maken.

Welke tarieven of regelingen gelden voor mij?

Dat hangt af van de afspraken in je contract, je aansluiting en je jaarverbruik. Hieronder een korte omschrijving per type aansluiting en verbruik. Twijfel je welk tarief voor jou geldt? Check dan je factuur. 

Aansluiting tot en met 100 kW

  • Je valt onder de categorie kleinverbruik.

Aansluiting groter dan 100 kW en verbruik tot en met 5.111 GJ

  • Je valt waarschijnlijk onder de categorie kleinzakelijk.
  • De tarieven kunnen twee keer per jaar wijzigen.

Aansluiting groter dan 100 kW en verbruik groter dan 5.111 GJ

Zo zijn onze tarieven opgebouwd

De tarieven voor stadsverwarming bestaan uit vaste kosten en variabele kosten. Bij de vaste kosten maakt het niet uit hoeveel stadswarmte je gebruikt. De hoogte van de variabele kosten hangt af van je verbruik voor de verwarming en warm kraanwater. Dat meten we in gigajoule (GJ). Eén GJ komt overeen met 32,68 m3 aardgas. Bekijk je tarievenblad of factuur voor meer informatie. 

 

Tarieven per 1 januari 2024

In lijn met de ontwikkeling van de gasprijs in de afgelopen periode verhogen wij onze kleinzakelijke tarieven voor warmte. Het variabele tarief stijgt afhankelijk van de verbruikszone met een bedrag tussen de € 1,77 en € 2,92 (excl. btw) per GJ ten opzichte van het tweede halfjaar van 2023. Bij een jaarverbruik tot en met 5.111 GJ is de prijs per gigajoule € 38,72 (excl. btw). De totale vaste kosten stijgen gemiddeld circa 5% ten opzichte van 2023.

Voorwaarden

Benieuwd hoe het zit met de voorwaarden en richtlijnen voor warmte, Comfortkoeling en koude?

Kunnen we je nog ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Ook interessant