Kunnen we je nog ergens mee helpen?
Neem gerust contact met ons op.
Per 1 juli 2023 daalt het variabele warmtetarief. Op deze pagina vind je meer over de tarieven en van welke regelingen je gebruik kunt maken.
Dat hangt af van de afspraken in je contract, je aansluiting en je jaarverbruik. Hieronder een korte omschrijving per type aansluiting en verbruik. Twijfel je welk tarief voor jou geldt? Check dan je factuur.
De tarieven voor stadsverwarming bestaan uit vaste kosten en variabele kosten. Bij de vaste kosten maakt het niet uit hoeveel stadswarmte je gebruikt. De hoogte van de variabele kosten hangt af van je verbruik voor de verwarming en warm kraanwater. Dat meten we in gigajoule (GJ). Eén GJ komt overeen met 32,68 m3 aardgas. Bekijk je tarievenblad of factuur voor meer informatie.
Tarievenblad stadsverwarming mkb 2022 (pdf)
Tarievenblad warm tapwater mkb 2022 (pdf)
Tarievenblad koude Nijmegen-Mariënburg 2022 - 21% btw (pdf)
Tarievenblad koude Nijmegen Mariënburg 2022 - 9% btw (pdf)
Tarievenblad ComfortKoeling Houthaven 2022 - 21% btw (pdf)
Tarievenblad ComfortKoeling Houthaven 2022 - 9% btw (pdf)
Tarievenblad ComfortKoeling Kadoelerbreek en Gershwin 2022 - 21% btw (pdf)
Tarievenblad ComfortKoeling Kadoelerbreek en Gershwin 2022 - 9% btw (pdf)
Voor klanten met blokverwarming geldt de overheidsregeling Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluiting (TTB). Dankzij deze regeling kunnen klanten sinds 25 april 2023 een compensatie aanvragen voor de energiekosten. Zij krijgen dan via de Belastingdienst een vast geldbedrag terug om de energierekening betaalbaar te houden. Hieronder de veelgestelde vragen.
De contracthouder kan de aanvraag indienen voor de bewoners die onder het energiecontract voor de blokaansluiting vallen. Vaak is dit de verhuurder of VvE.
Op de website van de Rijksoverheid: Hoe vraag ik tegemoetkoming aan voor de energiekosten bij een blokaansluiting?
Als er voor je warmte-aansluitingen een EAN-code is, staat deze in het portaal van Mijn Vattenfall Zakelijk. Kijk op het overzicht van de aansluitingen of op de factuurdetails. Goed om te weten: de Belastingdienst geeft aan dat de EAN-code niet verplicht is voor stadswarmte.
Dan kun je ook een jaarnota met de EAN-code aanleveren (Belastingdienst geeft aan dat de EAN-code niet verplicht is voor stadswarmte).
Het variabele tarief, de prijs die je betaalt per gigajoule (GJ), vind je op je factuur onder het kopje variabele kosten voor verbruik.
De tegemoetkoming voor 2023 is verdeeld in twee bedragen:
Dat hangt af van het moment waarop je de beschikking ontvangt. Bovendien krijg je het geld in twee delen uitbetaald.
Als je (een deel van) de tegemoetkoming hebt ontvangen, verreken je het bedrag met de energiekosten die je in rekening brengt bij de bewoners. Dat gaat via dezelfde verdeelsleutel die je al voor de energiekosten voor de woonruimtes gebruikt. Verdeel je de energiekosten bijvoorbeeld op basis van het aantal vierkante meters, dan geldt die verdeelsleutel ook voor de tegemoetkoming. Meer informatie over de verdeling van het geld vind je op de website van de Rijksoverheid.
Tot en met 31 oktober 2023.