Energietarieven zakelijke markt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen loont ook fiscaal

Neem je als ondernemer verantwoordelijkheid voor de toekomst? Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame energie of milieuvriendelijke oplossingen? Goed mogelijk dat je hier ook fiscaal voordeel aan hebt.

Energie Investeringsaftrek (EIA) als je investeert in duurzaamheid

Als ondernemer kun je fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Dat kan via de Energie Investeringsaftrek (EIA). Je mag 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. En dan heb je natuurlijk ook nog het voordeel van lagere energiekosten omdat je energie bespaart.

Welke investeringen komen in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek?

Op de Energielijst zie je welke investeringen (bedrijfsmiddelen) voor EIA in aanmerking komen. Leidt een advies tot het doorvoeren van besparende maatregelen? Dan vallen de kosten van dit advies ook onder de Energie Investeringsaftrek.

Hoe vraag je EIA aan?

Op de website van de RVO check je binnen enkele minuten of je investering in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek. Je kunt dan meteen je aanvraag indienen. Dien je aanvraag binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen in.

Milieu Investeringsaftrek (MIA) voor milieuvriendelijke oplossingen

Denk je erover om te investeren in milieuvriendelijke oplossingen? Dan kun je misschien nog meer voordeel behalen door de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Daarmee loopt de investeringsaftrek op met 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek. Daarnaast is het met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamill) mogelijk om tot 75% van de investeringskosten in één jaar af te schrijven.

Deze investeringen komen in aanmerking voor MIA en Vamil

Op de Milieulijst van 2014 vind je ruim 300 investeringen die échte milieuwinst opleveren.

Hoe vraagt je MIA en/of Vamil aan?

Op de website van de RVO check je binnen enkele minuten of je investering in aanmerking komt voor MIA of Vamil. Je kunt dan meteen je aanvraag indienen. Doe dat binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen.

Interessant artikel?