Belastingvoordeel en subsidies bij zonnepanelen

Koop je zonnepanelen voor je bedrijf? Dan krijg je misschien subsidie. Of je hebt een fiscaal voordeel. Check direct met de Subsidiewijzer welke subsidies je kunt krijgen. En lees alles over de belangrijkste mogelijkheden en regelingen. Kom je er zelf niet uit? Dan kan een adviseur helpen met advies over de belastingvoordelen en subsidies voor je bedrijf.

Subsidies zonnepanelen? Check het direct

Direct weten welke subsidies jij kunt krijgen voor zonnepanelen voor je bedrijf? Check dan de MKB Subsidiewijzer. Het is heel simpel: vul je provincie en sector in, selecteer ‘zonnepanelen’ en je ziet meteen welke subsidies je bedrijf kan krijgen voor zonnepanelen. Zowel landelijk als lokaal.

1. De SDE++ subsidie bij zonnepanelen (grootverbruik)

Ben je aangesloten op een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère)? Dan is het slim om een SDE++ subsidieaanvraag te doen. Daarmee wordt investeren in zonnepanelen nog interessanter.

Meer over de SDE bij grootverbruik

2. Lokaal voordeel bij zonnepanelen

Veel gemeenten hebben regelingen voor zonnepanelen, zoals subsidie en een lening tegen extra lage rente. Neem contact op met je eigen gemeente om te checken welke lokale belastingvoordelen en/of subsidies ze hebben voor zonnepanelen.

Mogelijke belastingvoordelen voor je bedrijf

1. Als je in zonnepanelen investeert (EIA)

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) krijg je voordeel op je investering in zonnepanelen. Daarvoor gelden deze drie regels:

  • Bepaalde investeringskosten kun je tot 40% aftrekken van je fiscale winst
  • Je investeringsverplichting moet je binnen drie maanden melden aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, afgekort RVO
  • Let op: de RVO kan de spelregels elk jaar veranderen

Meer over de investeringsaftrek EIA

2. Maximaal 28% Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Of je gebruik kunt maken van de KIA hangt af van je andere investeringen. Op de website van de Belastingdienst lees je meer over dit belastingvoordeel.

Meer over het voordeel KIA

3. Fiscaal voordeel met de Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Als je zakelijk investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kan je in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hiermee kan je tot 45% van de investeringskosten extra aftrekken van je fiscale winst. 

De MIA kan je combineren met de VAMIL-regeling. 

Meer over de MIA/VAMIL-regeling 

Hulp van een adviseur

Met subsidies en fiscale regelingen verdien je duurzame investeringen nog sneller terug. Door er op tijd bij te zijn en ze slim te combineren behaal je een maximaal voordeel. Onze partner Subsidiebureau Nederland kan je helpen met de aanvraag.

Subsidiebureau Nederland

Vraag offerte aan voor zakelijke zonnepanelen

Wil je advies over zonnepanelen voor je bedrijf? En ben je benieuwd wat dat kost? Vul direct ons korte formulier in. Een van onze experts belt je dan over de prijzen en mogelijkheden bij onze partner Solease. Je kiest zelf op welke dag en tijd het uitkomt.

Offerte aanvragen

Meer over zakelijk energie besparen

Deel deze pagina