Fiscale voordelen en subsidies

Fiscaal voordeel bij investering in zonnepanelen

Fiscaal voordeel op jouw zonnepanelen

Jouw onderneming kan profiteren van fiscaal voordeel op de investering in zonnepanelen als je gemiddeld meer dan 100 panelen aanschaft die meer dan 25.000 Wattpiek opwekken. We vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden en regelingen.

Ontdek je fiscale voordelen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen loont ook fiscaal

Maatschappelijk verantwoord ondernemen loont ook fiscaal

Neem je als ondernemer verantwoordelijkheid voor de toekomst? Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame energie of milieuvriendelijke oplossingen? Goed mogelijk dat je hier ook fiscaal voordeel aan hebt.

Bekijk de voordelen

Subsidies voor duurzame energieproductie en innovatie

Subsidies voor duurzame energieproductie en innovatie

Met subsidies moedigt de overheid ondernemers aan om duurzame energie te produceren. Ook zijn er regelingen die het onderzoek naar de energie van morgen verder helpen.

Bekijk alle subsidiemogelijkheden

Haal nog meer belastingvoordeel uit zonnepanelen

Haal nog meer belastingvoordeel uit zonnepanelen

Wij begrijpen dat alle regelingen soms best ingewikkeld zijn, maar een goede verdeling en planning van investeringen levert vaak veel geld op. 

Bekijk de tips

Weer kritiek op box 3 heffing

Weer kritiek op box 3 heffing

Een adviseur van de Hoge Raad stelt dat de vermogensrendementsheffing van box 3 in strijd is met het Europeesrechtelijke eigendomsrecht. Jasper Gorter van Alfa Accountants legt uit waarom de adviseur dit vindt en wat dit voor jou betekent.

Lees verder

Verklaring energiebelasting voor tuinders

kas_350x150.jpg

Ben je tuinder en gebruik je gas voor verwarming om het groeiproces van je tuinbouwproducten te bevorderen? In dat geval kun je in aanmerking komen voor een lager belastingtarief. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is het invullen van de tuinderverklaring.

Vul de verklaring in (pdf)

Minder belasting voor bedrijfslocaties met meerdere aansluitingen

Belastingvoordeel met meerdere aansluitingen op een locatie

Heb je een bedrijfslocatie met meerdere aansluitingen? Grote kans dat je minder overheidsheffingen hoeft te betalen omdat je het verbruik van de verschillende aansluitingen bij elkaar mag optellen.

Ontdek jouw belastingvoordeel

Nog meer belastingvragen?

Ben je op zoek naar nog meer fiscale voordelen? Of heb je nog meer belastingvragen over je branche? Onze partner Alfa Accountants helpt je graag verder. Zij zijn te bereiken via 088 253 1100 of aalsmeer@alfa.nl.