1. MKB
  2. Klantenservice MKB
  3. Meterstanden doorgeven

Meterstanden zorgen voor een heldere afrekening

We vragen je ruim van tevoren om je meterstanden

Je krijgt op tijd een verzoek om je meterstanden door te geven. Die krijg je per e-mail of per post, dat kies je zelf. Als je een slimme meter hebt, dan hoef je zelf niets te doen. Je netbeheerder leest de standen dan op afstand uit en geeft die aan ons door.

Handige hulp bij het aflezen van de meter

Als je het lastig vindt om de meterstanden af te lezen, gebruik dan onze handleiding. De meest voorkomende meters staan erin. Als het je ook met de handleiding niet lukt je meterstanden af te lezen, neem dan contact met ons op.

Voor vragen over je slimme meter

Op de website van je netbeheerder vind je veel informatie over slimme meters. 

 

Als je een te hoge of te lage jaarafrekening hebt

Omdat we zonder meterstanden je gebruik inschatten, kan het zijn dat je jaarafrekening te hoog of te laag is. Dat lossen we voor je op. Als je alsnog de juiste meterstanden aan ons doorgeeft, krijg je een nieuwe jaarafrekening. Bel daarvoor onze Ondernemersdesk. Bij een minimaal verschil (minder dan 220 kWh stroom of minder dan 100 m3 gas) is het handiger om te wachten tot de volgende afrekening.

Meterstanden aflezen doe je zo

Niet alle energiemeters zijn hetzelfde. We laten je daarom graag zien hoe je jouw meterstanden goed afleest. Dan weet je zeker dat je de juiste meterstanden aan ons doorgeeft. 

Zo lees je de meter af
Je meterstanden geef je in vijf snelle stappen aan ons door.

Zo geef je je meterstanden door

Geef je meterstanden door

Deze partijen hebben je meterstanden nodig

 

Wij

  • Als je klant wordt of je aanmeldt voor een nieuw adres, geef je de meterstanden aan ons door. Als je een slimme meter hebt, dan hoef je niets te doen. 
  • Daarna vragen wij je elk jaar om je meterstanden door te geven voor de jaarafrekening.
  • Wanneer je vertrekt van een adres vragen wij je om meterstanden voor de jaarafrekening.

Je nieuwe energieleverancier

Als je overstapt geef je je meterstanden door aan je nieuwe energieleverancier. Die geeft ze aan ons door. Je hoeft je meterstanden dus niet meer aan ons door te geven. 

Je netbeheerder

Elke drie jaar komt je netbeheerder langs om je meterstanden op te nemen. Zo controleert de netbeheerder of je meter nog goed werkt. 

We denken graag met je mee

De experts van onze Ondernemersdesk helpen je graag. Ze beantwoorden al je energievragen.