1. MKB
 2. Energie besparen voor bedrijven
 3. Combineer isoleren, zonnepanelen en een warmtepomp

Combineer isoleren, zonnepanelen en een warmtepomp

Als je isolatie, zonnepanelen en een hybride warmtepomp combineert, kun je op gasverbruik besparen. We leggen uit hoe deze oplossingen elkaar kunnen versterken. 

Oplossingen voor minder gasverbruik

Veel mensen zijn al bezig met het verminderen van gasverbruik van hun woning of bedrijfspand. 

Wil je hier ook mee aan de slag? Verdiep je dan in de verschillende mogelijkheden, of combinaties, om je huis of bedrijfspand voor te bereiden op minder gasverbruik.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een (hybride)  warmtepomp, van zonnepanelen of aan isoleren. Een combinatie van een of meer oplossingen kan meer voordeel opleveren.


Hoe werken de oplossingen samen?

 • Hybride warmtepomp

  Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor verwarming. En alleen als het nodig is, gaat de cv-ketel aan. Omdat een warmtepomp op stroom werkt, daalt het gasverbruik van de cv-ketel. 

  Er zijn hybride warmtepompen die ook geschikt om grotere ruimtes op een constante temperatuur te verwarmen. Voor bijvoorbeeld kantoren of winkelpanden. 

  Vraag vrijblijvend advies aan onze partner Feenstra

 • Zonnepanelen

  Een hybride warmtepomp werkt op stroom. Met zonnepanelen kan deze extra stroom zelf opgewekt en deels verbruikt worden. Dit kan dus een slimme combinatie zijn.  

  Het kan verstandig zijn om het huidig aantal zonnepanelen uit te breiden. Dat hangt af van meerdere zaken. Zoals het vermogen van je huidige omvormer en de ruimte op je dak.

  Laat je adviseren of lees verder op: Zonnepanelen voor het MKB 

 • Isoleren

  Met de komst van hybride warmtepompen is het niet meer noodzakelijk dat een pand overal goed geïsoleerd is. 

  Toch blijft isoleren verstandig. Denk aan vloer-, spouwmuur-, dak- of glasislolatie. Bij een investering in zonnepanelen of warmtepomp adviseren we om ook naar isolatie-mogelijkheden te kijken. Dat voorkomt mogelijk warmteverlies. 

  Onze partner Takkenkamp geeft je vrijblijvend isolatie-advies.

   

Aanschafkosten & subsidies

Een hybride warmtepomp kost al gauw € 6.500,-, inclusief plaatsen. (Feenstra). Gelukkig geeft de overheid subsidie op warmtepompen. Hoeveel subsidie je kan krijgen hangt af van je keuzes.    

Bekijk de susidies: 

Laat je goed adviseren door een expert. Dan haal je optimaal rendement uit je investeringen.  

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij kleine en grote stappen om te verduurzamen.

Zo denken we mee

Ons netwerk werkt voor jou