1. Home
 2. Isolatie
 3. Kruipruimte-isolatie: een warmere vloer en lagere stookkosten

Kruipruimte isoleren: een warmere vloer en lagere stookkosten

Heb je een koude vloer? Isoleer je kruipruimte. Je vloer is warmer en je hoeft minder te stoken. Wij helpen je graag met het isoleren van je kruipruimte.

3 goede redenen om je kruipruimte te isoleren

 • Je hebt een warmere vloer
 • Je bent meestal binnen één dag klaar
 • Je bespaart op je energierekening

Onze partner in isolatie, Takkenkamp geeft je eerlijk en vrijblijvend advies. Als klant van Vattenfall krijg je korting. 5% korting per maatregel. Tot wel 15% als je er drie combineert.

Vrijblijvend advies aanvragen

Kruipruimte isoleren, zo zit dat

 • Heb je een vloerluik van minimaal 40cm x 60cm? En is de kruipruimte overal meer dan 50cm hoog? Dan kun je de onderkant van de vloer isoleren. En als het nodig is ook nog de bodem van je kruipruimte.

  Is je kruipruimte niet toegankelijk of te laag maar is er wel een opening? Dan is bodemisolatie een goede oplossing.

 • De meeste vloeren worden geïsoleerd vanaf de onderkant: vanuit de kruipruimte. Tegen de onderkant van je vloer komt een laag isolerend materiaal: isolatiefolie, isolatieplaten of purschuim.

  Het soort isolatie hangt af van de soort vloer, bij houten vloeren moet het bijvoorbeeld een dampopen (ademend) materiaal zijn en bij beton hoeft dat niet.

  Voor isolatie vanaf de onderkant moet je in de kruipruimte kunnen. Je vloerluik moet dus groot genoeg zijn voor een mens. En de kruipruimte moet hoger zijn dan 50cm.

 • Bij bodemisolatie komt er een laag isolerend materiaal op de bodem van de kruipruimte. Het is dé oplossing voor vochtige of natte bodems.

  Soms is de opening naar de kruipruimte niet groot genoeg om erin te kunnen. Dan is bodemisolatie ook een goede manier om de vloer te isoleren. De kruipruimte hoeft maar 15cm hoog te zijn.

  Er zijn verschillende materialen om de bodem mee te isoleren, zoals isolatiematrassen, schelpen en piepschuimkorrels/chips.

 • Je kruipruimte laten isoleren is meestal binnen één dag klaar. Hoe lang het precies duurt is afhankelijk van het soort materiaal waarmee de vloer of de bodem geïsoleerd wordt.

  Bodemisolatie gaat het snelst, vlokken/chips worden vaak in de kruipruimte gespoten. Isolatiematrassen worden los op de bodem gelegd en aan elkaar getapet.

  Het isoleren van de onderkant van de vloer kan iets langer duren, bijvoorbeeld als er twee lagen purschuim gespoten worden. Het aanbrengen van isolatiefolie of -platen is meestal wel binnen één dag klaar.

 • Woningen gebouwd na 1992 zijn bij de bouw goed geïsoleerd. In de meeste gevallen hoeft daar niets aan te gebeuren. Bij oudere woningen kan bij-isoleren zinvol zijn.

  Heeft u twijfels over uw huidige isolatie? Dan is het slim om hier met een specialist over in gesprek te gaan.

  Voor advies kun je het beste een vloerisolatie-expert raadplegen. Bijvoorbeeld Takkenkamp.

  Onze partner in isolatie

Besparen op je energiekosten

Wil je weten hoe je bij jou thuis bespaart op energiekosten? Doe de Duurzaam Wonen Check. In 3 stappen zie je waar je het beste mee kunt beginnen.

 • De check is gratis
 • Voor huur- en koophuizen
Doe de check

Deel deze pagina