Slim energie inkopen doet u zo

Waar moet u aan denken bij het inkopen van energie? De prijs is uiteraard een belangrijke richtlijn. Maar past een vaste prijs wel bij uw bedrijf of is een flexibele prijs beter? Om hier goed inzicht in te krijgen, zetten we vier energieproducten voor u op een rij én geven wij tips voor de juiste strategie bij het inkoopproces.

Strategieën voor inkopen van energie

1. Een vaste prijs

Met een vaste prijs voor energie weet u precies waar u aan toe bent. Uw energieleverancier zorgt voor een vaste prijs gedurende een door u gekozen contractduur. Tijdens die periode weet u precies wat u betaalt. U loopt geen risico’s en heeft geen omkijken naar uw energiezaken. Uw energie is gewoon goed geregeld. En dat is wel zo prettig.

Een vaste prijs voor uw zakelijke energie

2. Een vaste prijs én profiteren van prijsdalingen

Wilt u niet alleen zekerheid maar ook profiteren van prijsdalingen op de markt? Bij ons kan dat. Wij nemen contact met u op wanneer de marktprijs daalt. Zonder dat u daarvoor extra hoeft te betalen. U kunt er dan voor kiezen om deze nieuwe prijs voor een volgende periode vast te leggen. Stijgende prijzen hebben géén invloed op uw contract. Zo heeft u zekerheid én de mogelijkheid om uw contract tegen een gunstiger tarief te verlengen. Een mooie oplossing, toch? 

Een vaste prijs én profiteren van prijsdalingen met HerPrijs

3. Een flexibele prijs

Wanneer u kiest voor een contract met een flexibele prijs, dan betaalt u de gemiddelde dagprijs van energie van die maand. De prijs die u betaalt, beweegt dus elke maand mee met de markt. En zolang de prijs meebeweegt met de markt, kunt u maandelijks opzeggen en overstappen als u dat wilt. Daalt de prijs tot een voor u aantrekkelijk punt? Dan kunt u de prijs vastzetten. In dat geval loopt uw contract verder tegen deze vaste prijs en kunt u niet meer maandelijks opzeggen.

Een flexibele prijs voor uw zakelijke energie

4. Gespreid inkopen

Bij gespreid inkopen kunt u zelf online uw zakelijke energie-inkoop regelen. Op basis van inkoopblokken koopt u in tegen marktprijzen. Dit kan een jaarblok, een kwartaalblok of een maandblok zijn. U kunt zien wat u al hebt ingekocht en tegen welke prijs. Op basis van die gegevens én de marktontwikkelingen kunt u uw inkoopstrategie steeds aanpassen.

Gespreid inkopen van energie

Regie over uw zakelijke energie-inkoop

Whitepaper Regie over uw zakelijke energie

In deze whitepaper leest u welke drie inkoopstrategieën er zijn, waarom het slim is om gespreid in te kopen en hoe andere bedrijven daar voordeel uit halen.

Download de whitepaper

Hoe bepaalt u de juiste strategie bij het inkopen van energie?

Wat vindt u belangrijk?

Om te bepalen welk product het best bij u en uw bedrijf past, kijkt u naar wat u belangrijk vindt. Wilt u vooral zekerheid en geen omkijken hebben naar uw energiezaken? Dan is een contract met een vaste prijs voor u een logische keuze. Maar vindt u het interessant om de markt in de gaten te houden en wilt u zeker weten dat u de actuele prijs betaalt en de vrijheid hebt om over te stappen? Dan is een contract met een flexibele prijs voor u de juiste keuze.

Zorg dat u weet wat de markt doet

Wanneer u kiest voor een product met een flexibele prijs, dan is het belangrijk om de energiemarkt in de gaten te houden. We begrijpen dat u geen tijd hebt om de markt zelf wekelijks te analyseren. Daarom schrijft onze Markt Expertise Desk elke week het MarktRapport over de ontwikkeling van de energieprijzen. Hierin houden we u wekelijks op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Met dit rapport en de bijbehorende trendgrafieken op onze website krijgt u een goed beeld van de beweging van de markt over verloop van tijd en kunt u bepalen of u de prijs wilt vastzetten of juist niet.

De ontwikkeling van de energieprijzen

Contact met een marktexpert?

Onze experts van de Markt Expertise Desk adviseren u graag. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur.

bel 088 098 56 50

Ik wil graag dat een marktexpert mij belt

Neem de tijd, maar wacht niet te lang

Wanneer u een vast energiecontract heeft, kunt u met een product als HerPrijs het juiste moment afwachten om uw verlenging tegen een gunstig tarief vast te zetten. Maar wilt u het juiste moment nog even afwachten, dan kan dat ook. Wij kunnen niet exact voorspellen hoe de ontwikkeling van de energiemarkt verloopt. Maar wij houden het wel dagelijks voor u in de gaten. Even wachten kan soms lonen, maar prijzen kunnen ook weer stijgen wanneer u te lang wacht.

Kies de manier van energie-inkoop die bij u past

 VastFlexibelGespreid inkopen
Zekerheid vooraf Ja Nee N.v.t.
Mogelijkheid tot vastzetten van uw prijs Ja Ja Ja
Opzegbaar Bij afsluiten contract Elke maand Einde looptijd
Looptijd In overleg In overleg In overleg
Zelf energie inkopen via het Handelsplatform Nee Nee Ja

Regie over uw zakelijke energie-inkoop

Als zakelijk inkoper wilt u graag controle hebben over uw energiekosten. Door gespreid in te kopen spreidt u risico’s én kunt u inspelen op gunstige marktontwikkelingen. In onze whitepaper leest u welke inkoopstrategieën er zijn.

Download de whitepaper

Controle door slimme productkeuze

Kies het juiste product en bespaar

Ieder bedrijf heeft andere wensen. Ook als het gaat om zakelijke energie. Wilt u zekerheid, flexibiliteit of vrijheid?

Interessant artikel?