Slim energie inkopen doet u zo

Waar moet u aan denken bij het inkopen van energie? De prijs is uiteraard een belangrijke richtlijn. Maar voor welk prijstype kiest u? Past een vaste prijs bij de huidige marktsituatie of is een flexibele prijs nu beter? Om hier goed inzicht in te krijgen, geven wij u tips hoe u de juiste keuze bij uw energie-inkoop maakt.

Hoe u de juiste keuze maakt bij het inkopen van energie

Ieder bedrijf is anders en daarom maakt ieder bedrijf een eigen keuze wat betreft de manier van energie inkopen. Dit is alleen geen makkelijk keuze, want er zijn vele factoren van invloed, zoals de situatie op de energiemarkt, de politieke ontwikkelingen en de weersinvloeden. Maar ook de eigen bedrijfsstrategie, de beoogde (inkoop)doelstellingen en het te verwachten energie­verbruik - als gevolg van veranderingen in de organisatie - kan invloed op uw keuze hebben.

De juiste manier vinden om energie in te kopen? Wij helpen u graag op weg. Te beginnen met de onderstaande tips.

 1. Wat vindt u belangrijk?

  Om te bepalen welk product het best bij de marktsituatie en uw bedrijf past, kijkt u naar wat u belangrijk vindt. Wilt u vooral zekerheid en geen zorgen hebben over uw energiezaken? Dan is een energiecontract met een vaste prijs voor u een logische keuze. Vindt u het interessant om de energiemarkt in de gaten te houden en er zeker van zijn dat u de actuele prijs betaalt? Dan is een contract met een flexibele prijs voor u de juiste keuze.

 2. Weet wat de energiemarkt doet

  Wanneer u kiest voor een product met een flexibele prijs, dan is het belangrijk om de energiemarkt in de gaten te houden. We begrijpen dat u geen tijd hebt om de markt zelf wekelijks te analyseren. Daarom schrijft onze Markt Expertise Desk elke week het MarktRapport over de ontwikkeling van de energieprijzen. Hierin houden we u wekelijks op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Met deze analyse en de bijbehorende trendgrafieken krijgt u een goed beeld van de beweging van de energiemarkt over verloop van tijd. Zo kunt u bepalen of u de prijs wilt vastzetten of juist niet.

 3. Neem de tijd, maar wacht niet te lang

  Wanneer u een energiecontract met een vaste prijs heeft, kunt u met een product als HerPrijs het juiste moment afwachten om uw contract tegen een gunstigere prijs vast te zetten. Maar wilt u het juiste inkoopmoment nog even afwachten, dan kan dat ook. Wij kunnen niet exact voorspellen hoe de ontwikkeling van de energiemarkt verloopt. Maar wij houden het wel dagelijks voor u in de gaten. Even wachten kan soms lonen, maar de energieprijzen kunnen ook weer stijgen wanneer u te lang wacht.

 4. Kies het producttype dat bij u past:

    Vaste prijs Flexibele prijs Gespreid inkopen
  Zekerheid vooraf Ja Nee Nee
  Prijs tussentijds vastzetten Nee Nee Ja
  Contract opzegbaar 3 maanden voor
  afloop contract
  3 maanden voor
  afloop contract
  Einde looptijd
  Lengte looptijd Keuze uit 1 t/m 5 jaar Keuze uit 1 t/m 5 jaar In overleg
  Zelf online inkopen Nee Nee Ja

Kies de inkoop manier die past bij uw bedrijf

Als grootverbruiker kunt u zelf uw energie inkopen, op de manier die past bij uw wensen en behoeften. Maar welke energie-inkoop strategie past het best bij uw bedrijf? Wij helpen u daar graag bij.

Kies de juiste inkoopstrategie

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

 • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

 • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering